Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

"Μια υπενθύμιση, για όλους τους γονείς ώστε να είναι "ταπεινοί" σχετικά με τα δώρα του "Άγιου Βασίλη".
Δεν έχουν όλοι οι γονείς πλεόνασμα χρημάτων ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν στα παιδιά τους "Ονειρεμένα Χριστούγεννα"
Οπότε δεν έχει νόημα να "βάζεις" τον Άγιο Βασίλη να φέρνει στο δικό σου παιδί δώρο ένα tablet ή playstation ή ένα ποδήλατο ενώ σε κάποιον φίλο του από το σχολείο ή τη γειτονιά την ίδια στιγμή θα φέρει ένα ζευγάρι παπούτσια, ρούχα ή γάντια.
Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να παρουσιάσεις ένα αντικείμενο ευτελούς αξίας ως "το δώρο του Άγιου Βασίλη"
και αν θέλεις να πάρεις ένα ακριβότερο δώρο για το παιδί σου, ας είναι από εσένα..
Μπορείς να εξηγήσεις την αξία των χρημάτων στα παιδιά, αλλά δεν μπορείς να εξηγήσεις σε ένα πληγωμένο παιδί πως ο Άγιος Βασίλης κάνει διακρίσεις..
Έχε αυτό στο μυαλό σου αυτή τη χρονιά και κάθε χρονιά.."
Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά καθημερινά πράγματα, τα παιδιά θέλουν απλά πράγματα, μια αγκαλιά ένα χάδι χρόνο μαζί σου, ουσιαστικό χρόνο.. Τα λεφτά, τα παιχνίδια και τα χατήρια είναι για να εξαλλειψεις τις τύψεις σου γι αυτά που δεν μπορείς να του προσφέρεις!
Υγεία, αγάπη και χαμόγελα στα αθώα προσωπάκια όλων των παιδιών αυτού του κόσμου! Μακάρι ο "Άγιος Βασίλης να αφήσει σε όλα τα παιδάκια από ένα μικρό δωρακι..
Καλές γιορτές να έχουμε με αγάπη στις καρδιές μας! Αυτό μόνο!

Ας μάθουμε να εκτιμάμε τα αυτονόητα, γιατί για κάποιους τα αυτονόητα φαντάζουν όνειρο..

Ετσιιιιι

Ακριβώς.. Αυτό!

Γλυκές καλήμέρες!

Όταν κάποιος σε αγκαλιάζει, το κάνει για πολλούς λόγους: για να σε ζεστάνει, να σε παρηγορήσει, ή απλά επειδή το χρειάζεσαι. Αλλά υπάρχει μια διαφορετική αγκαλιά: εκείνη που σε κρατάει σφιχτά στα χέρια της. Μια αγκαλιά που δεν σχηματίζεται από τα χέρια του γύρω σου αλλά εκείνη που σε κρατάει στο κέντρο της καρδιάς του/τής.

- Paulo Coelho