Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

για μενα λεει..


ΖΩΔΙΑ

22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 23:15

“Η καρδιά ενός Διδύμου κρύβει θησαυρούς που δεν θα δεις αν τον φοβάσαι”



Δίδυμοι : Η καρδιά τους κρύβει θησαυρούς, θα τους δεις μόνο αν δεν τους φοβάσαι. Είναι ζώδιο για γερά νεύρα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε πως οι Δίδυμοι δεν είναι διπρόσωποι, όπως συχνά τους κατηγορούν, αλλά πολυπρόσωποι. Θα τους δεις να κινούνται με την ίδια άνεση σε πανηγύρια και βραδιές ποίησης. Να αγαπάνε τα πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και το ελεύθερο κάμπινγκ. Σε όλα βρίσκουν κάτι να τους συναρπάζει. Κι αυτό επειδή η ενηλικίωση δεν κατάφερε να καταπιεί την παιδική τους περιέργεια. Γι’ αυτό και συνήθως φαίνονται μικρότεροι από την πραγματική τους ηλικία.
Τους λες κυκλοθυμικούς, και ίσως έχεις δίκιο. Σκέψου όμως πως είναι από εκείνα τα παιδιά που φοράνε την καρδιά στο μανίκι τους. Και φέρουν τα αισθήματά τους φόρα-παρτίδα. Ξενερώνουν; Το δείχνουν. Ενθουσιάζονται; Πάλι το δείχνουν. Δεν ξέρουν από ψέματα και διπλωματία, ούτε μπορούν να κοντρολάρουν τις συναισθηματικές τους εναλλαγές όπως όλοι. Ναι, δύσκολο να τους αντέξεις αν δεν μπορείς να κουμαντάρεις λίγη αλήθεια.
Τη μια στιγμή μπορεί να γελάνε με την ψυχή τους και την άλλη να κλείνονται στο σπίτι τους αναρωτώμενοι πώς τα έχουν κάνει έτσι σκατά, μιλώντας στο ταβάνι. Όλα αυτά μέχρι να θυμηθούν πως άφησαν το μάτι της κουζίνας αναμμένο, ή να συνειδητοποιήσουν πως τους έκοψαν το τηλέφωνο επειδή ξέχασαν να πληρώσουν το λογαριασμό κανένα τρίμηνο. Και ξέρεις, μην κόψεις την επικοινωνία από έναν Δίδυμο, είναι σαν να του κόβεις τον αέρα. Και ο αέρας είναι το στοιχείο τους, οπότε λογικό να πηγαίνουν όπου τους πάει ο άνεμος.
Δίδυμοι: Μιλάνε πολύ
Μιλάνε πολύ. Εννοώ πάρα πολύ. Εκτός κι αν δε σε εμπιστεύονται ακόμα, ή δε σε χωνεύουν. Εκεί δε βγάζουν άχνα. Εκεί σε παρατηρούν μέχρι να τους επιβεβαιώσεις ή να τους διαψεύσεις. Θα το καταλάβουν, να είσαι σίγουρος γι’ αυτό. Άλλωστε η διαίσθηση είναι τσιπαρισμένη στο λογισμικό τους από τη στιγμή της γέννησής τους. Αυτή η διαίσθηση τους υπαγορεύει ποιον από τους δυο τους εαυτούς θα σου παρουσιάσουν. Μυρίζονται τις κολακείες, την κοροϊδία και τα μισόλογα από χιλιόμετρα. Σε κάνουν πέρα πριν τους πλησιάσεις.
Τους έχουν χαρακτηρίσει «μεθυσμένες ιδιοφυίες», κι όχι άδικα. Είναι αφηρημένοι, ξεχνάνε εύκολα, μαθαίνουν γρήγορα. Αλλάζουν γνώμη διαρκώς, γιατί οι εμπειρίες τους εξελίσσουν. Το μυαλό τους δουλεύει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Γι’ αυτό και συνήθως δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν σε ένα πράγμα. Κι έχουν εκείνη την περίεργη ικανότητα να συζητούν μαζί σου ένα θέμα για το οποίο γνωρίζουν ελάχιστα, και παρ’ όλα αυτά να σε πείθουν να αλλάξεις άποψη.
Δεν είναι ποτέ απόλυτοι. Γι’ αυτούς οι καταστάσεις δεν έχουν απλά δύο πλευρές, αλλά είκοσι δύο. Ενσυναίσθηση το λένε οι ψυχολόγοι, και οι Δίδυμοι έχουν κι από αυτό. Καμιά φορά, βέβαια, υπεραναλύουν την εκάστοτε κατάσταση. Συμφωνώντας και διαφωνώντας με τον ίδιο τους τον εαυτό. Αναβάλλοντας τελικά τα πάντα για κάποια άλλη στιγμή. Δηλαδή για ποτέ. Χάος μεν, δημιουργικό δε.
Δεν είναι όμως πεισματάρηδες, κι όσο εύκολα θυμώνουν τόσο εύκολα ξεθυμώνουν. Κι αν θυμώσουν πραγματικά μαλώνουν με πάθος. Φωνάζουν και σπάνε πράγματα, αλλά μην ανησυχείς, γιατί αυτό σημαίνει πως ακόμα τους νοιάζει. Και στην πορεία του καβγά μπορεί να ξεχάσουν για ποιο λόγο μαλώνανε και να το γυρίσουν στην πλάκα. Και κάπου εκεί οι κακές οι γλώσσες τους λένε τρελούς.
Δίδυμοι : Άλλος φίλος άλλο παρέα
Οι φίλοι είναι μεγάλο κεφάλαιο. Ένας Δίδυμος ξέρει καλά να ξεχωρίζει τους όρους «φίλος» και «παρέα». Μην ξεχνάς πως έχουν κυβερνήτη τον Ερμή. Οπότε η επικοινωνία είναι το φόρτε τους και οι λέξεις έχουν ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτούς. Έχουν, λοιπόν, πολλές παρέες επειδή λατρεύουν να ακούν διαφορετικές απόψεις. Να συγκρούονται και να μαθαίνουν από τους άλλους. Αλλά οι φίλοι τους είναι ελάχιστοι. Γιατί ακόμα κι αν νομίζεις πως σου άνοιξαν την καρδιά τους, θυμήσου πως έχουν άλλη μια την οποία δε μοιράζονται εύκολα.
Και στον έρωτα; Θα τους πεις άπιστους, θα τους πεις αναξιόπιστους, και η αλήθεια είναι πως δεν τα πάνε καλά με τις δεσμεύσεις. Δεν ερωτεύονται εύκολα, ούτε λένε πρώτοι σ’ αγαπώ. Όταν γνωρίζουν έναν άνθρωπο πρέπει να πάρουν έγκριση κι από τους δυο τους εαυτούς πως είναι κατάλληλος. Είναι γενναία παιδιά οι Δίδυμοι, στον έρωτα όμως τα χάνουν λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους. Νιώθουν αδύναμοι και ζητούν επιβεβαίωση, οπότε προτιμούν να παριστάνουν τους άπιαστους και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Αν όμως αποφασίσουν να δεσμευτούν, ετοιμάσου να αγαπηθείς όπως δε σε αγάπησαν ποτέ. Η καρδιά ενός Διδύμου είναι κλειδαμπαρωμένη γιατί κρύβει θησαυρούς.
Οι Δίδυμοι είναι λίγο απρόοπτοι, λίγο αφηρημένοι, αργούν στα ραντεβού τους και η έμφυτη κυκλοθυμία τους τρελαίνει κόσμο. Τουλάχιστον όμως δε θα τους βαρεθείς ποτέ. Γιατί εκεί που νομίζεις πως τους έμαθες, πάντα θα κάνουν κάτι που δεν περιμένεις. Να τους αγαπάτε μωρέ, αλλά κι αν δε τους αγαπάτε δε θα τα βάψουν και μαύρα. Γιατί για ένα Δίδυμο αύριο είναι πάντα μια καινούρια μέρα. Άσε που -και μόνοι τους να μείνουν- έχουν ο ένας τον άλλον. Κι αυτοί οι λίγοι που τους αγάπησαν για τον αέρα τους, δε τους αλλάζουν.
Οι Δίδυμοι κρύβουν θησαυρούς που θα τους δεις μόνο αν δεν τους φοβάσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...