Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

5 τροφές που καθαρίζουν το πεπτικό σύστημα με φυσικό τρόπο και βοηθούν στην απώλεια βάρους



Πεπτικό σύστημα – Συμβουλές για την υγεία: Θεωρείτε ότι αντιμετωπίζεται κάποιο πρόβλημα, με το πεπτικό σύστημα του οργανισμού σας; Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες καθαρισμού. Μάλιστα, μπορείτε να πετύχετε παράλληλα και απώλεια βάρους.

Πεπτικό σύστημα – Συμβουλές για την υγεία: Πέντε τροφές για γρήγορο και φυσικό καθάρισμα του πεπτικού

Psyllium: Υπάρχουν πολλά βότανα για τον καθαρισμό του εντέρου ή φυτικά συμπληρώματα για τον ίδιο λόγο. Όμως, αν θέλετε να κάνετε οικονομία μπορείτε απλά να τα προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή. Ειδικά το psyllium έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ ανακουφίζει επίσης από διάρροια και κολίτιδα.
Λιναρόσπορος: Βοηθά στον καθαρισμό του εντέρου (όπως το psyllium) και συντηρεί την εντερική μικροχλωρίδα ενώ αφαιρεί τις τοξίνες και τα παράσιτα. Καταναλώστε ένα κουταλάκι λιναρόσπορο κάθε πρωί για μία εβδομάδα. Στην δεύτερη εβδομάδα αυξήστε τη δόση σε δύο κουταλάκια και την τρίτη εβδομάδα σε 3.

Πεπτικό σύστημα – Συμβουλές για την υγεία: Οι υπόλοιπες τροφές για γρήγορο και φυσικό καθάρισμα του πεπτικού

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες: Η συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση είναι 25 με 35γρ. Αν π.χ. τρώτε βρώμη για πρωινό κάνετε ήδη καλό στην υγεία σας, αλλά ψάξτε και για άλλες τροφές που θα εμπλουτίσουν τη διατροφή σας.
Ωμά φρούτα και λαχανικά: Αν καταναλώνετε ντομάτες και άλλα λαχανικά ή φρούτα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, θα βελτιώσετε τη λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος, την κυκλοφορία του αίματος και της καρδιάς.
Προβιοτικά και προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση: Κι όμως! Τα βακτήρια βοηθούν στον καθαρισμό του πεπτικού συστήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...