Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος ακοής των παιδιών;



Η βαρηκοΐα δεν είναι μια πάθηση που πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους, όπως πιστεύουν πολλοί. Αντίθετα, μπορεί να εμφανισθεί και σε μικρά παιδιά, ακόμη και νεογέννητα.
Σε αυτές τις μικρές ηλικίες, η απώλεια ακοής μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων ενός παιδιού. Η έγκαιρη διάγνωση πιθανού προβλήματος και η άμεση δράση προς αντιμετώπιση της πάθησης είναι εξαιρετικά σημαντικές, αφού η καθυστέρηση ακόμα και λίγων μηνών μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Γι’ αυτό το λόγο ο συστηματικός έλεγχος κρίνεται απαραίτητος.

Αρχικά, τα νεογέννητα εξετάζονται στο μαιευτήριο, κατά τις πρώτες ημέρες ζωής, για τυχόν συγγενής (εκ γενετής) ή κληρονομική βαρηκοΐα.
Η απώλεια ακοής δεν είναι ορατή, άρα μην επαφίεστε σε δική σας παρατήρηση του αυτιού, ενώ παράλληλα τα περισσότερα νεογέννητα που έχουν απώλεια ακοής, δεν εμφανίζουν κάποιο σύμπτωμα.
Μια ακόμη σημαντική παρατήρηση ερευνών είναι και το γεγονός πως περισσότερα από το 95% των νεογέννητων που γεννιούνται κουφά έχουν γονείς με φυσιολογική ακοή. Θα πρέπει λοιπόν να εμπιστευθείτε την εξέταση από τον εξειδικευμένο ωτορινολαρυγγολόγο/ ακοολόγο πριν οδηγηθείτε μόνοι σας σε συμπεράσματα.
Ο έλεγχος είναι ασφαλής, ανώδυνος και σύντομος (περίπου 10 λεπτά). Υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί και δεύτερος έλεγχος πριν βγείτε από το μαιευτήριο.
Από τη βρεφική ηλικία κι έπειτα, τα παιδιά εξετάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τυχόν επίκτητη βαρηκοΐα που μπορεί να προκύψει μετά από κάποιο τραύμα ή κάποια μόλυνση του αυτιού.
Η akouson, με κέντρα ακοής σε Σύνταγμα, Πειραιά, Περιστέρι, Μοσχάτο, Σαλαμίνα και Αίγινα, διαθέτει εξειδικευμένα προϊόντα και λύσεις για παιδιατρική χρήση, με σκοπό να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ακουστική ικανότητα του παιδιού σας. Χάρη στο προηγμένο τεχνολογικά εργαστήριό της, η εταιρία είναι σε θέση να κατασκευάζει ακουστικά με τεχνοτροπίες που δίνουν ένα ευδιάθετο, γεμάτο χρώμα αποτέλεσμα ώστε να ταιριάζουν στην ανεμελιά της παιδικής ηλικίας και να απομακρύνονται από την κλινική εικόνα ενός ακουστικού.
Χάρη στην άρτια καταρτισμένη ομάδα ακοοπορθετιστών της, η akouson παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια ώστε το παιδί σας να μπορέσει απρόσκοπτα να ανακαλύψει τον θαυμαστό κόσμο της ακοής, χωρίς περαιτέρω έγνοιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...