Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Βρες πώς είναι το όνομά σου στα Γιαπωνέζικα!

diaforetiko.gr : 700px Table hiragana.svg  600x362 Βρες πώς είναι το όνομά σου στα Γιαπωνέζικα!
Πώς προφέρεται το δικό σου όνομα;…
diaforetiko.gr : japaneseen4 Βρες πώς είναι το όνομά σου στα Γιαπωνέζικα!

ΓΚΡΑΒΙΟΛΑ: Ο εξολοθρευτής του καρκίνου!

diaforetiko.gr : graviola cancer fighting foods 600x449 ΓΚΡΑΒΙΟΛΑ: Ο εξολοθρευτής του καρκίνου!
Η γουανάμπανα (στα ισπανικά guanabana, πορτογαλικά graviola), Annona muricata, Annona sericea Dunal στον Correia, M. P., (1984), Annona macrocarpa Wercklι, A. bonplandiana H.B. & K., A. cearensis Barb.Rodr., Guanabanus muricatus (L.) M.Gσmez στο Rain-tree) είναι πλατύφυλλο αειθαλές δέντρο, ιθαγενές του Μεξικού, της Κεντρικής Αμερικής, της Καραϊβικής και του βορείου τμήματος της Νότιας Αμερική. Σήμερα φύεται σε μερικές περιοχές στη Νοτιοανατολική Ασία. Στα αγγλικά λέγεται soursop. Στις περισσότερες ισπανόφωνες χώρες ονομάζεται από τους περισσότερους Guanαbana, ενώ στις Φιλιππίνες είναι γνωστό ως guyabano.
Το φυτό graviola, έχει προσαρμοστεί σε περιοχές με μεγάλη υγρασία και σχετικά ζεστούς χειμώνες. Θερμοκρασίες κάτω των 5 βαθμών Κελσίου προκαλούν καταστροφές στα φύλλα και σε μικρά κλαδιά, ενώ το φυτό ξερένεται σε θερμοκρασίες κάτω των 3 βαθμών Κελσίου. Η γεύση του μπορεί να συγκριθεί με διάφορα άλλα φρούτα, μπορούμε αν πούμε πως πλησιάζει ένα μείγμα φράουλας και ανανά μέχρι ξινού κίτρου,καρύδας και μπανάνας. Το φρούτο είναι κάπως δύσκολο να φαγωθεί, καθώς η λευκή σάρκα του στο εσωτερικό έχει πολλούς μεγάλους σπόρους και φυτικές μεμβράνες. Για το λόγο αυτό καταναλώνεται σε χυμό περισσότερο από το να φαγωθεί ατόφιο.
Το φυτό καλλιεργείται ως γεωργική καλλιέργεια για τον αγκαθωτό πράσινο καρπό του. Εκτός από τις περιοχές που αποτελούν πατρίδα του φυτού, η graviola καλλιεργείται επίσης στη νότια Φλόριντα των ΗΠΑ, για εσωτερική κατανάλωση, σε περιορισμένη κλίμακα. Η σάρκα του φρούτου είναι λευκή και ο πυρήνας του αποτελείται από πολλά μαύρα κουκούτσια, τα οποία δεν μπορούν να χωνευτούν. Η γλυκιά του σάρκα χρησιμοποιείται για την παρασκευή χυμών, γλυκών, σιροπιών και για γεύσεις παγωτών. Στο Μεξικό το φρούτο graviola είναι κοινό επιδόρπιο.
Από άποψη θρεπτικής αξίας, το graviola είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και κυρίως φρουκτόζη. Επίσης, περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη B1 και βιταμίνη B2. Ο καρπός, οι σπόροι και τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιούνται ως βότανα και φάρμακα από τους αυτόχθονες του Μεξικού και των υπόλοιπων περιοχών όπου το φυτό είναι ιθαγενές. Αλλά όχι μόνο αυτό.
H Graviola έχει μεγάλη ιστορία χρήσης στη βοτανοθεραπεία -από τους ιθαγενείς του Αμαζονίου- για το διαβήτη, την καταρροή, τους σπασμούς, ως αντιμικροβιακό ευρέως φάσματος κατά των βακτηρίων και των μυκήτων, κατά των παρασίτων, για τη ρύθμιση της υψηλής πίεσης του αίματος, για την κατάθλιψη, για νευρικές διαταραχές, καρδιοπάθειες, άσθμα, προβλήματα με το συκώτι, αρθρίτιδες κ.ά.
Η Graviola έχει ονομαστεί θαυματουργό δέντρο. Ενδημεί στις βροχερά δάση και στις βαθιές ζούγκλες του Αμαζονίου κατά μήκος του μεγάλου ποταμού. Τα διάφορα μέρη του, έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από γιατρούς και ιθαγενείς σαμάνους της Νοτίου Αμερικής για να θεραπεύσουν το άσθμα, τα προβλήματα του ήπατος, την αρθρίτιδα και τις καρδιακές νόσους.
Από το 1976 που πιστοποιήθηκε, φυλάχτηκε κρυφά με εσωτερικό σημείωμα, σαν ζηλότυπο μυστικό, από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου και το δέντρο Graviola (Annona Muricata) και οι θεραπευτικές του δυνάμεις θα ήταν άγνωστες στον κόσμο μέχρι που το έτος 2000 αποκαλύφθηκε στο κοινό, αφού εκατομμύρια ζωών είχαν ήδη χαθεί από τον καρκίνο αλλά και τον μεγαλύτερο σύμμαχο των καρκίνων, την χημειοθεραπεία!!!
diaforetiko.gr : cutgraviola ΓΚΡΑΒΙΟΛΑ: Ο εξολοθρευτής του καρκίνου!
Πάνω από 20 εργαστηριακές μελέτες, που παρέμειναν κρυφές έχουν δείξει ότι αυτό το δέντρο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες 10.000 φορές πιο ισχυρές από την Αδριαμυκίνη, μια γνωστή ουσία που χρησιμοποιείται στις χημειοθεραπείες. Όμως αντίθετα από την Αδριαμυκίνη που αρρωσταίνει, ρίχνει τα μαλλιά και σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί το θάνατο, η Graviola όχι μόνο δεν έχει παρενέργειες αλλά ευεργετεί ολόκληρο τον οργανισμό.
Σε εργαστηριακές μελέτες η Graviola επιλεκτικά εντοπίζει και σκοτώνει 12 διαφορετικούς τύπους καρκινοκυττάρων (χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα) με κύριους εντοπισμούς τον μαστό, τον προστάτη, τους πνεύμονες, το παχύ έντερο και το πάγκρεας. Επιπροσθέτως ενισχύει αφάνταστα και εκτινάσσει στα ύψη το ανοσοποιητικό σύστημα κάνοντας τον ασθενή να έχει περισσότερη ενέργεια, καλύτερη υγεία και δύναμη και να βλέπει πολύ πιο αισιόδοξα τη ζωή.
Το θαυματουργό αυτό φυτό είναι ένας πολεμιστής του καρκίνου που υπακούει στο βασικό Νόμο της ζωής που είναι ΜΗΝ ΒΛΑΨΕΙΣ. Οι άνθρωποι των πόλεων δεν είχαν σχεδόν ποτέ ακούσει γι’ αυτό, ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠO ΑΥΤΌ ΑΛΛA EIΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕIΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΘΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ!
Δυστυχώς μέχρι τώρα όλα αυτά τα εκπληκτικά νέα, έμειναν κλεισμένα σε συρτάρια, ενώ πολλές υποθέσεις έχουν γίνει για μυστηριώδους θανάτους ανθρώπων, που γνώριζαν. Βλέπετε η ισχυρή αυτή φυσική ουσία, δε μπορούσε να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και φυσικά δεν θα υπήρχε κέρδος για τις συγκεκριμένες πολυεθνικές. Ο μόνος λόγος που γνωρίζουμε για τη Graviola σήμερα και τα ευεργετικά της αποτελέσματα ενάντια στον καρκίνο, είναι ότι ένας εργαζόμενος σε κάποια απ’ αυτές τις Φαρμακευτικές εταιρείες το ανακοίνωσε.
Ολιστικοί θεραπευτές, γιατροί και ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν σήμερα την Graviola με εκπληκτικά αποτελέσματα. Μην περιμένετε τον δικό σας γιατρό να το ανακαλύψει. Aν ο γιατρός σας σας πει ότι είναι «παραμύθι», πηγαίνετε και ρωτήστε κάποιον που κατέχει το θέμα, αν βρείτε. Υπάρχουν γιατροί που θέλουν να σας θεραπεύσουν, αλλά τα χέρια τους είναι δεμένα. Υπάρχουν γιατροί που θέλουν να σας βοηθήσουν, αλλά τα μυαλά τους δεν είναι ανοιχτά. Υπάρχουν γιατροί που θέλουν να σας θεραπεύσουν και οι οποίοι θα έκαναν οτιδήποτε για να πετύχουν τον σκοπό αυτό, χωρίς να σας προκαλέσουν ζημιά.
diaforetiko.gr : Ch%C3%A1 da Folha de Graviola emagrece 2 ΓΚΡΑΒΙΟΛΑ: Ο εξολοθρευτής του καρκίνου!
Εδώ και χρόνια, φαρμακοβιομηχανίες και στην Ελλάδα έχουν προσπαθήσει να κατοχυρώσουν τη Γκραβιόλα, για να προλάβουν τον ανταγωνισμό της αγοράς. Επίσης πολυεθνικές προσπαθούν να απομονώσουν και να δημιουργήσουν τεχνητά αντίγραφα Graviola. Αλλά είναι αδύνατον να έχουν τα αποτελέσματα του φυτού.
Η Graviola επιλεκτικά χτυπάει τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας τα υγιή κύτταρα ανέπαφα. Η χημειοθεραπεία αδιακρίτως καταστρέφει όλα τα δραστήρια αναπαραγωγικά κύτταρα, ακόμα και τα απολύτως υγιή.
Σύγχρονες έρευνες σε ανεξάρτητα Πανεπιστήμια έχουν ανακαλύψει πρόσφατα ότι φύλλα από το δέντρο Graviola σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στον καρκίνο του προστάτη και παγκρέατος. Σε μια άλλη έρευνα ανεξάρτητοι ερευνητές απέδειξαν ότι εκχυλίσματα από φύλλα Graviola είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στο να απομονώνουν και να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα των πνευμόνων.
Η πιο πρόσφατη μελέτη, που διεξάχθηκε σε Καθολικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας, αποκάλυψε ότι δύο χημικά στοιχεία που εξάχθηκαν από τους σπόρους Graviola έδειξαν «επιλεκτική κυτταροτοξικότητα συγκρινόμενη με την Αδριαμυκίνη» προς καρκινικά κύτταρα του μαστού και του παχέως εντέρου. Τα χημικά αυτά στοιχεία στόχευσαν και σκότωσαν κακοήθη κύτταρα του μαστού και του εντέρου μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα – όπως ακριβώς το συχνά χρησιμοποιούμενο χημειοθεραπευτικό φάρμακο Αδριαμυκίνη.
Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Φυσικών Προϊόντων στις Η.Π.Α, έδειξε ότι η Graviola όχι μόνο συγκρίνεται με την Αδριαμυκίνη αλλά την ξεπερνάει δραματικά σε εργαστηριακά πειράματα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα χημικό στοιχείο που βρίσκεται στη Graviola σκοτώνει επιλεκτικά τα καρκινοκύτταρα του παχέως εντέρου 10.000 φορές πιο αποτελεσματικά από την Αδριαμυκίνη!
Ίσως τα πιο εξέχοντα αποτελέσματα της έρευνας για την Graviola, είναι ότι η Graviola χτυπά επιλεκτικά τα εχθρικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή. Αντίθετα η χημειοθεραπεία καταστρέφει αδιάκριτα όλα τα ενεργά αναπαραγωγικά κύτταρα, ακόμα και τα υγιή μαλλιά και τα κύτταρα του στομάχου. Αυτός είναι και ο λόγος ότι ο άνθρωπος που την παίρνει υποφέρει συνεχώς από φοβερή ναυτία εκτός από την ολική φαλακρότητα.
Κάποιοι γιατροί-θεραπευτές συνιστούν, αν χρησιμοποιήσετε Graviola, η οποία μειώνει την κυτταρική ενέργεια της κακοήθειας, να μην χρησιμοποιείτε Συνένζυμα CoQ10, τα οποία βοηθούν τα υγιή κύτταρα να παράγουν αερόβια ενέργεια, επειδή αυτό μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της κυτταρικής ενέργειας. Αν όμως σκεφτούμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε όλα τα κύτταρα στο σώμα μας να παράγουν αερόβια ενέργεια για να γίνουν πιο ανθεκτικά στον καρκίνο, ο οποίος χρησιμοποιεί κυρίως αναερόβια παραγωγή ενέργειας, τότε είναι φανερό ότι τα ευεργετήματα των Συνενζύμων Q10και άλλων συμπληρωμάτων που παράγουν οξυγόνο, μπορούν να ισοφαρίσουν κάθε πιθανή μικρή μείωση στην αποτελεσματικότητα της Graviola.
Η Graviola χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση των πυρετών, σκοτώνει τα παράσιτα και μειώνει τους πόνους των μυών εκτός από την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Σαν συμπληρώματα διατροφής, η Graviola ενεργεί με διπλό σκοπό, όπως όλα τα φυσικά βότανα και οι βιταμίνες, Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που θέλουν να τα θέσουν υπό έλεγχο και σταδιακά να τα εξαφανίσουν (ατζέντα 21). Για παράδειγμα, αν παίρνουμε την Graviola για την καταπολέμηση μιας άσχημης ημικρανίας, βοηθάμε επίσης, ταυτόχρονα, σε κάποια ασθένεια του στομάχου και για την καταπολέμηση μια άσχημης κατάθλιψης και επίσης έχουμε καλό και υγιές δέρμα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Όλες οι βιταμίνες και τα μέταλλα δίνουν ΌΛΑ τα στοιχεία που χρειάζεται το σώμα μας.
Τα Βότανα και τα φυτά που ανήκουν σε φυσικούς πόρους, μπορούν και παρέχουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά και όχι τα φάρμακα, κανένα φάρμακο δεν πετυχαίνει διπλή δράση. Παίρνοντας ένα βότανο κάνουμε καλό σε πολλά σημεία του σώματος και του πνεύματος μας και αυτό δεν είναι κάτι που οι φαρμακευτικές θα το επιτρέψουν. Εμείς που ζούμε με βότανα και καρπούς το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό.
diaforetiko.gr :  ΓΚΡΑΒΙΟΛΑ: Ο εξολοθρευτής του καρκίνου!
Όπλο ενάντια στον καρκίνο
Η Graviola είναι ένα τροπικό δέντρο που το ύψος του φθάνει τα 5-6 μ. και ευδοκιμεί στις πιο θερμές τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής.
Ο καρπός του είναι σε σχήμα καρδιάς, η σάρκα του λευκή και το χρώμα του κιτρινο-πράσινο.
Κάθε μέρος του δέντρου όπως τα φύλλα, ο καρπός, τα σπόρια, ο φλοιός και οι ρίζες του χρησιμοποιούνται σαν φυσικά φάρμακα.
H Graviola έχει μεγάλη ιστορία χρήσης στη βοτανοθεραπεία από τους ιθαγενείς του Αμαζονίου -για το διαβήτη, την καταρροή, τους σπασμούς, ως αντιμικροβιακό ευρέως φάσματος κατά των βακτηρίων και των μυκήτων, κατά των παρασίτων, για τη ρύθμιση της υψηλής πίεσης του αίματος, για την κατάθλιψη, για νευρικές διαταραχές, καρδιοπάθειες, άσθμα, προβλήματα με το συκώτι, αρθρίτιδες κ.ά.
Οι κύριες δραστικές του ουσίες ονομάζονται Annonaceous acetogenins και η συστηματική μελέτη τους έχει αρχίσει από τη δεκαετία του 90.
Τα αποτελέσματα διαφορετικών ερευνητικών ομάδων σε πειράματα in vitro και σε πειραματόζωα έδειξαν ότι αυτές οι ουσίες έχουν σημαντικές ιδιότητες περιορισμού των όγκων και εξειδικευμένη τοξικότητα εναντίον καρκινικών κυττάρων διαφορετικών τύπων, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του παχέος εντέρου, του μαστού, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος, χωρίς να επηρεάζονται τα υγιή κύτταρα.
Ιδιαίτερα σε in vitro πειράματα σε καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου η Graviola εμφάνισε, πολλαπλάσια υψηλότερη ικανότητα περιορισμού του όγκου από την Adriamycin, ουσία που δίνεται στη χημειοθεραπεία, χωρίς συγχρόνως να παρουσιάζει τοξικότητα.
Η μελέτη του μοντέλου δράσης τους έδειξε ότι είναι εξαιρετικοί αναστολείς ενζυμικών διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στη μεμβράνη των καρκινικών κυττάρων και ακόμη ότι δρούν εκλεκτικά στα καρκινικά κύτταρα με πολυφαρμακευτική ανοσία, λόγω δέσμευσης του ΑΤΡ – της κύριας πηγής ενέργειας στο κύτταρο.
Προσοχή: Δεν συνιστάται για εγκύους.
Μπορεί σε πολύ υψηλές δόσεις να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.
Συνιστάται να συμπληρώνεται με προβιοτικά όταν λαμβάνεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Το είδα: filonoi.gr και www.vitamelia.gr
ΑΠΟ DIAFORETIKO – ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ!!!

To μπλε φως “ξυπνάει” τον εγκέφαλο!

diaforetiko.gr :  To μπλε φως ξυπνάει τον εγκέφαλο!
Ξυπνήστε με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ, ή ανάβοντας… το μπλε φως!
Αυτό υποστηρίζουν σουηδοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Mid Sweden, οι οποίοι μελέτησαν τη δράση της καφεΐνης και του μπλε φωτός στον εγκέφαλο.
Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι οι εθελοντές που εκτίθεντο σε μπλε φως εμφάνιζαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ σχετικά με τη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ έχαναν δυσκολότερα την προσοχή τους συγκριτικά με άλλους.
«Το μπλε φως φάνηκε να επηρεάζει θετικά μια σειρά από “ρυθμίσεις” του οργανισμού, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται η γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου και η κατάσταση εγρήγορσης» αναφέρουν οι επιστήμονες.
Ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι η ώρα έκθεσης στο μπλε φως θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη, καθώς αν κάτι τέτοιο συμβεί κατά τις νυχτερινές ώρες μπορεί να διαταράξει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού, προκαλώντας προβλήματα ύπνου.
Φωτεινή μπλε «δύναμη»
Τα νέα ευρήματα έρχονται να προστεθούν σε εκείνα προηγούμενων μελετών σύμφωνα με τα οποία το μπλε φως μπορεί να βελτιώσει γνωστικές ικανότητες όπως π.χ. η μνήμη, η εγρήγορση και ο χρόνος αντίδρασης.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μπλε φως είναι ικανό να πυροδοτήσει βιολογικές αλλαγές στον οργανισμό και για τον λόγο αυτόν ήδη χρησιμοποιείται στο πλαίσιο ιατρικών θεραπειών.
Πρόσφατα, επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης, ανέπτυξαν ένα τεχνολογικά προηγμένο επίθεμα το οποίο μεταδίδει μπλε φως στο σημείο του πόνου, περιορίζοντάς τον.
Από την άλλη πλευρά, μελέτη του Πανεπιστημίου Compultense της Μαδρίτης, η οποία είχε δημοσιευθεί στο επιστημονικό έντυπο «Photochemistry and Photobiology», είχε δείξει ότι η έκθεση στο μπλε φως των LED μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην όραση μειώνοντας τη διάρκεια ζωής των φωτοϋποδοχέων, των πολύτιμων φωτοευαίσθητων κυττάρων των ματιών μας.
http://www.apocalypsejohn.com

ΙΚΑ: Συμπληρώστε online τα στοιχεία σας, για να σας στείλουν την ετικέτα ανανέωσης!

diaforetiko.gr : newego LARGE t 1101 54000336 600x402 ΙΚΑ: Συμπληρώστε online τα στοιχεία σας, για να σας στείλουν την ετικέτα ανανέωσης!
Τέθηκε από σήμερα σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), στην οποία μπορούν ασφαλισμένοι του Ιδρύματος να καταχωρούν τα στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας τους, ώστε να τους αποσταλεί σε αυτήν η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014.
Η λειτουργία της σελίδας είναι πιλοτική και, στην παρούσα φάση, απευθύνεται σε ορισμένες κατηγορίες άμεσων ασφαλισμένων και συγκεκριμένα:
- Στους υπαλλήλους που μισθοδοτούνται από το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (προσωπικό ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και ΕΟΠΥΥ) και έως την 8η Δεκεμβρίου του 2013 στους υπαλλήλους
- των υπουργείων (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ),
- των ΝΠΔΔ, πλην ΟΤΑ, (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ) και
- των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, που διέκοψαν τη λειτουργία τους εντός του 2013.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ, σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στην υπηρεσία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μητρώου Ασφαλισμένων οποιουδήποτε υποκαταστήματος του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, προκειμένου να καταχωρηθούν τα ορθά ατομικά τους στοιχεία στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ιδρύματος.
Όσοι δεν χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία θα λάβουν τις ετικέτες στη διεύθυνση κατοικίας τους, όπως αυτή έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορολογουμένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (TAXIS).
Οι υπόλοιπες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, αφού η αποστολή σε αυτούς των αυτοκόλλητων ετικετών ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014 θα γίνει με την ίδια διαδικασία που γινόταν κατά τα προηγούμενα έτη.
Η νέα σελίδα βρίσκεται στον ιστότοπο του ΙΚΑ (www.ika.gr) και θα είναι διαθέσιμη στην τελική της μορφή έως τις 4 Δεκεμβρίου του 2013.
http://www.newsit.gr/

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΕΤΣΙ...

Οι παράλογοι φόβοι που μας τρομοκρατούν


tumblr_msebj0lHyv1s11tb0o1_500
Τρέχουμε όλη μέρα φοβισμένοι και αγχωμένοι με το μέλλον. 
Τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα. Το θέμα όμως είναι πως δεν μπορείτε να τα επιλύσετε όλα γι” αυτό πρέπει να βάλετε προτεραιότητα.
Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τις παράλογες ανησυχίες σας. 
• Για κάθε πρόβλημα αναρωτηθείτε τα εξής: Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα μου; Τί εναλλακτικές λύσεις έχω στη διάθεση μου; Εξάντλησα κάθε δυνατότητα;
• Κάντε έναν κατάλογο μ΄ όλα τα προβλήματα που σας απασχολούν και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για το καθένα από αυτά.
• Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ένα κατάλογο με προβλήματα του παρελθόντος. Δείτε αν τελικά άξιζε η ανησυχία σας γι’ αυτά, αλλά και αν σας βοήθησε ως προς την επίλυση τους.
• Χρησιμοποιήστε την ενέργεια σας παραγωγικά και όχι καταστροφικά. Πολλές φορές το άγχος σας εμποδίζει να δείτε την κατάσταση πιο ξεκάθαρα, με αποτέλεσμα να αντιδράσετε με τρόπους που δεν βοηθούν.

H Γεωργία Αργυρίου μας μιλά για τη θέση του χαλιού στο χώρο μας

IMG_5513_a
Οι Ανατολίτες λένε πως “το χαλί και η κουρτίνα αναβαθμίζουν και αναδεικνύουν το σπίτι. Η έλλειψη του χαλιού σημαίνει πως λείπει η ψυχή του…” Το χαλί είναι ένα έργο τέχνης που  ομορφαίνει τον χώρο του σπιτιού μας αλλά αποκαλύπτει και στοιχεία της προσωπικότητάς μας. Για να μάθουμε περισσότερα συναντήσαμε την Γεωργία Αργυρίου στο κατάστημα της “Χαλί” στη Γλυφάδα. Η πολυετή πείρα της, μας έδωσε ωραίες πληροφορίες για το πώς να επιλέξουμε το καλό χαλί αλλά και πως με αυτό να διακοσμήσουμε το χώρο μας.
Τί είναι αυτό που σας κέντρισε το ενδιαφέρον να ασχοληθείτε με το χώρο του χαλιού;
Η οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα μου στη Λατινική Αμερική, στο Σαντιάγο της Χιλής, είχε αντικείμενο τα υφάσματα, όποτε από παιδί ήμουν μέσα στο χώρο της ύφανσης. Η οικογενειακή παράδοση συνεχίστηκε και στην Ελλάδα αλλά αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον, είναι η αγάπη μου για την τέχνη και την παράδοση της Ανατολής.
Πηγαίνετε η ίδια στις χώρες που προμηθεύεστε τα χαλιά σας για την επιλογή τους;
Πηγαίνω κάθε χρόνο. Κάνω δύο ταξίδια στην Ανατολή και κυρίως στο Ιράν. Ο στόχος των ταξιδιών αυτών δεν είναι μόνο η επιλογή τους αλλά και η επεξεργασία τους. Τα χαλιά δεν τα αγοράζουμε τελειωμένα, όπως και οι περισσότεροι έμποροι, άλλα την ώρα που κατεβαίνουν από τον αργαλειό που είναι ακούρευτα, αρέλιαστα και χωρίς το τελικό πλύσιμο. Εκεί λοιπόν αποφασίζουμε πως θα γίνει το finishing και το πλύσιμο στο χαλί ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, πιο antique ή πιο whitish. Η απόφαση για την τελική εικόνα του χαλιού θα ληφθεί εκείνη την στιγμή. Συνεπώς, η παρουσία μας εκεί είναι σημαντική γιατί η τελειοποίησή του κάθε χαλιού γίνεται μόνο στην χώρα παραγωγής του.
Στην πολυετή σας εμπειρία στο χώρο αυτό ποια στιγμή ξεχωρίζετε;
Το ξεκίνημα ήταν πάρα πολύ μαγευτικό. Τα ταξίδια που έπρεπε να κάνω  για την αγορά των χαλιών στις χώρες παραγωγής τους, είναι από μόνα τους ιδιαίτερα. Έρχεσαι σε επαφή μ΄ άλλες κουλτούρες και διαφορετικούς λαούς, οπότε θεωρώ την αρχή πιο συναρπαστική. Μέσα σ’αυτή  τη διαδρομή υπήρξαν πολύ ξεχωριστές στιγμές. Για παράδειγμα, η γνωριμία μου με τους νομάδες που ζούνε στο Νότιο Ιράν, μέσα σε σκηνές στην ύπαιθρο, ήταν πολύ συγκινητική. Η επαφή μαζί τους σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα τελείως διαφορετικά. Ο τρόπος ζωής τους είναι σε άλλη διάσταση. Ζουν σε σκηνές και υφαίνουν χαλιά για βιοποριστικούς λόγους. Δεν έχουν δάπεδο στη σκηνή, όποτε για εκείνους τα χαλιά έχουν αυτήν την χρηστική ιδιότητα. Είναι εντυπωσιακό όταν βρίσκεσαι εκεί να βιώνεις μια διαφορετική εικόνα ζωής από αυτή που έχουμε συνηθίσει.
Επενδύει στις μέρες μας ο κόσμος στην αγορά ενός καλού χαλιού;
Ναι, υπάρχει αγορά. Ο Έλληνας γενικά είναι του σπιτιού και της οικογενείας. Η Ελληνίδα είναι νοικοκυρά και επενδύει στο σπίτι της, διαμορφώνοντάς το με το δικό της γούστο . Θέλει η κόρη της που θα παντρευτεί να έχει καλά πράγματα στο σπίτι της και το χαλί είναι ένα από τα βασικά. Συνεπώς, όχι μόνο υπάρχει κίνηση στο χώρο του χαλιού -παρόλο που διανύουμε δύσκολες εποχές- αλλά η ελληνική αγορά στο χειροποίητο χαλί είναι μία από τις καλύτερες της Ευρώπης.
Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις των πελατών σας;
Η βασική ερώτηση αφορά στις διαστάσεις. Σε δεύτερη θέση έρχονται ερωτήσεις σχετικά με τα χρώματα και το ύφος. Πολύ συχνά παρατηρούμε τους πελάτες να είναι μπερδεμένοι και διστακτικοί με την επιλογή γιατί δεν τολμούν να συνδυάσουν διαφορετικά στιλ στο χώρο τους. Σκέφτονται αν θα πάρουν την απόφαση να κάνουν τη διαφορά ή αν τελικά μείνουν σε μία ασφαλή επιλογή. Βεβαία, εμείς πάντα τους βοηθάμε και τους δίνουμε εναλλακτικές προτάσεις που τους ικανοποιούν ώστε να επιλέξουν τελικά αυτό που πραγματικά θέλουν και ταιριάζει στο χώρο τους.
Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ενός καλού χαλιού;
Στην Ελλάδα, το κριτήριο συνήθως είναι τα χρώματα, το ύφος του σπιτιού και πώς θα συνδυαστεί συνολικά με το χώρο. Το χαλί είναι ένα έργο τέχνης, έχει ψυχή, είναι παράδοση. Ναι μεν θα πρέπει να έχει μια σχέση με το χώρο αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο. Η επιλογή του χαλιού θα πρέπει να γίνεται λίγο και με την καρδιά μας ως οδηγό και με την αισθητική που έχει ο καθένας στην τέχνη. Δεν πρέπει να γίνεται τόσο ορθολογιστικά, στηριζόμενη στο χρώμα που ταιριάζει με το χώρο, αλλά να είναι ένα σύνολο προσωπικών επιλογών. Αυτό δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης που διαλέγονται σε σπίτια με μίνιμαλ στιλ, χαλιά πιο κλασσικά ή tribal, χωρίς να έχουν μπει οι ιδιοκτήτες στη διαδικασία του συνδυασμού.
Τι θα συμβουλεύατε όσους θέλουν να κάνουν μια αγορά αυτή την περίοδο;
Σίγουρα, να ταιριάζει στον χώρο τους, χρωματικά και στο ύφος του σπιτιού, αλλά προ πάντων να ακολουθούν την καρδιά τους. Μερικές φορές τα σπίτια ακολουθούν μία αυστηρή γραμμή του design ενώ σε κάποιους πελάτες βλέπεις πως τους τραβάει την προσοχή κάποιο άλλο είδος χαλιού που μπορεί να μην είναι τόσο αυστηρά ταιριαστό με το περιβάλλον. Γενικά μ’ αρέσουν οι άνθρωποι που είναι λίγο ελεύθεροι και δεν καθοδηγούνται από τάσεις αλλά από αυτό που βλέπουν και τους αρέσει.
Υπάρχουν κλασσικά κομμάτια που δεν θέτουν σε «κίνδυνο» την συνολική εικόνα που θέλει κάποιος να πετύχει στο χώρο του;
Υπάρχουν κάποια χαλιά που είναι all time classic, όπως για παράδειγμα οι μπουχάρες που στέκονται παντού. Μπορεί να την βάλει κανείς εξίσου σ’ έναν μοντέρνο χώρο αλλά και σ’ έναν κλασσικό.
Υπάρχει μόδα στα χαλιά;
Φυσικά και υπάρχει μόδα, όπως υπάρχει στα έπιπλα, στα χρώματα και στα υφάσματα. Παλαιότερα ήταν πολύ της μόδας τα navy blue, τα μπεζ-χρυσά, κάποια περίοδο ήταν τα πιο σκούρα, οι μπουχάρες και τα κόκκινα χαλιά. Τώρα βλέπουμε στα χαλιά πιο πολλά χρώματα, πιο μοντέρνα, πιο vintage, τεχνοτροπίες διαφορετικές, αποτέλεσμα των παρεμβάσεων που  κάνουμε στον τόπο της παραγωγής τους, για να έρθουμε πιο κοντά στη μόδα. Σεβόμενοι όμως πάντα την παράδοση της Ανατολής.
PIC00089
Θα μπορούσατε να μας δώσετε μερικά διαφορετικά διακοσμητικά  tips;
Είμαι υπέρ του mix & match.  Προσωπικά δεν μου αρέσουν μόνο οι κλασσικοί χώροι, οι ομοιόμορφοι. Μ’ αρέσει να συνδυάζω το κλασσικό, το παλιό και το μοντέρνο, με κεντρικό άξονα τα χρώματα και το γενικό στιλ που θέλω να δώσω, να προσθέτω πινελιές που δίνουν χαρακτήρα στο χώρο. Οι διαφορετικές και ιδιαίτερες πινελιές σ’ ένα περιβάλλον ομοιόμορφο δημιουργούν ένα φίνο και εκλεπτυσμένο χώρο.
Μελλοντικά σχέδια..
Είμαστε συνεχώς σε μια έρευνα διαρκείας για νέα χρώματα, νέες ιδέες και νέα σχέδια προκειμένου να δίνουμε στους πελάτες μας προστιθέμενη αξία για τα προϊόντα που αγοράζουν από εμάς. Θέλουμε να συνεχίζουμε να αντλούμε χαρά νιώθοντας ότι έχουμε συμβάλλει στη δημιουργία των όμορφων σπιτικών τους και τους κάνουμε περήφανους γιατί επέλεξαν τα προϊόντα μας.

Ποιός κέρδισε στην τηλεθέαση; "Αρβύλα"- "ΟΛΑ" Vs Στουρνάρα-Χατζηδάκη


ΛΟΓΙΚΟ ΡΕ..ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΤΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ,ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ...ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ...ΜΑΥΤΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΙΩΘΕΙ..ΑΠΑΞΟΙΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ...ΜΕΣ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ..

Ποιός κέρδισε στην τηλεθέαση; Αρβύλα- ΟΛΑ Vs Στουρνάρα-Χατζηδάκη
Η ψυχαγωγία χθες κέρδισε κατά κράτος την ενημέρωση και τους δύο σημαντικούς Υπουργούς της Κυβέρνησης! Στις 23:15 ξεκίνησε στο ΣΤΑΡ, ο "Ενικός" με καλεσμένο τον Κώστα Χατζηδάκη και για δύο ώρες έκανε μέσο όρο 10,1%, ενώ η εκπομπή ολοκληρώθηκε πολύ αργά, στις 02:15.

Η "Ανατροπή" στο ΜΕΓΚΑ με καλεσμένο τον Γιάννη Στουρνάρα ξεκίνησε στις 23:40 και ως τη 01:15 έκανε μέσο όρο 16,3% στο σύνολο. Στον ΑΝΤΕΝΝΑ, όμως, οι δύο ψυχαγωγικές εκπομπές, "Ράδιο Αρβύλα" και "ΟΛΑ", ΄σάρωσαν πραγματικά τόσο στο σύνολο, όσο και στο δυναμικό κοινό!

Το "Ράδιο Αρβύλα" έκανε μέσο όρο 32,3% στο σύνολο, φτάνοντας και το 40%, αφήνοντας πίσω τους Υπουργούς για πάνω από 30 μονάδες! Το ίδιο και το "ΟΛΑ ΤΡΕΛΑ" με τον Θέμο Αναστασιάδη, που είχε μέσο όρο 31,8%, επίσης αγγίζοντας το 40%!

Στο δυναμικό κοινό, ο μέσος όρος του "Αρβύλα" είναι στο 37,1%, ενώ φτάνει σε τέταρτο ακόμα και το 45,6%! στις 23:45-00:00, την ώρα που Στουρνάρας και Χατζηδάκης άφηναν αδιάφορο το τηλεοπτικό κοινό 15-44.

Το "ΟΛΑ ΤΡΕΛΑ"...τρέλανε τα μηχανάκια, φτάνοντας στο μέσο όρο του 34,6%, φτάνοντας το 43,2%!

Τα συμπεράσματα δικά σας...
πηγή:zappit.gr

Η ελληνική διατροφή στο Κογκρέσο

Η ελληνική διατροφή στο Κογκρέσο
Τα οφέλη της ελληνικής διατροφής για την υγεία θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στο Κογκρέσο, αναδεικνύοντας τη θεωρία του Ιπποκράτη: «Αφήστε τα τρόφιμα να είναι φάρμακο και το φάρμακο να είναι η τροφή». Η συγγραφέας του βιβλίου «Η δίαιτα ωμέγα» Δρ 'Αρτεμις Σιμόπουλου και η Ελληνοαμερικανίδα σεφ Κατ Κόρα μαζί με μια επιλεγμένη ομάδα γαστρονομίας θα παρουσιάσουν μυστικά για εξαιρετικές γεύσεις και για καλή υγεία, της μεσογειακής και ειδικότερα της ελληνικής διατροφής.

Την εκδήλωση διοργανώνει η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, με τη συνεργασία των βουλευτών Τζόζεφ Κρόουλι, Γκας Μπιλιράκη και Κάρολιν Μαλόνι, στις 4 Δεκεμβρίου, στον χώρο του Καπιτωλίου. «Οι αρχαίοι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων Ολυμπιακών αθλητών, αναγνώρισαν τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και της άσκησης» δήλωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η σοφία τους έχει επικρατήσει μέσω των αιώνων και σε αυτή την ειδική εκδήλωση, θα παρουσιαστεί μια νέα σύγχρονη τάση από μερικούς από τους λαμπρότερους επιστήμονες και σεφ».

Στην εκδήλωση θα μαγειρέψουν, επίσης, και θα παρουσιάσουν δικές τους συνταγές οι σεφ και ειδικοί σε θέματα υγείας και διατροφής από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες: Μαρία Λόη, Νταϊάνα Κόχυλα, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Μάικλ Κόστα, Μάικ Ιζαμπέλα, Γιώργος Παγώνης και Κατερίνα Στάη.

"Οι Έλληνες μολύνονται με AIDS για να λαμβάνουν επιδόματα"

Ε ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ...ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΣΕΒΑΣΜΟΣ...ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΠΑΝ...

Οι Έλληνες μολύνονται με AIDS για να λαμβάνουν επιδόματα
Στοιχεία σοκ καταγράφονται σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τα οποία πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα, κυρίως χρήστες ναρκωτικών, μολύνονται εκούσια με τον ιό HIV ώστε να εισπράττουν τα επιδόματα πρόνοιας.
«Τα στοιχεία δείχνουν δραματική αύξηση των χρηστών ηρωίνης και των μολύνσεων από τον ιό HIV. Σχεδόν οι μισές μολύνσεις έγιναν εκούσια, ώστε οι χρήστες να λάβουν τα ειδικά επιδόματα, αλλά και για να ενταχθούν πιο σύντομα σε προγράμματα απεξάρτησης» υπογραμμίζει η έκθεση, προειδοποιώντας: «Αυτά τα αρνητικά στοιχεία για την Ελλάδα στέλνουν σήμα κινδύνου σε άλλες χώρες που ακολουθούν πολιτικές σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας, ανάμεσά τους η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία».

Ένα ακόμα συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει αυξηθεί δραματικά εν μέσω της οικονομικής κρίσης.
«Το ποσοστό αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 17% σε διάστημα δύο ετών ως το τέλος του 2009 ενώ με βάσει στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το πρώτο εξάμηνο του 2011 το ποσοστό αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 40%», επισημαίνει η έκθεση.

Μέτρον άριστον και... στις θρεπτικές ουσίες

Μέτρον άριστον και... στις θρεπτικές ουσίες
Όλοι μας γνωρίζουμε λίγο πολύ τις βλαβερές τροφές και ουσίες που πρέπει να περιορίσουμε, όπως είναι η ζάχαρη και το αλάτι. Αλλά υπάρχουν και κάποια άλλα θρεπτικά συστατικά που, όταν καταναλώνονται σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό. Με άλλα λόγια, ακόμη και όταν ένα θρεπτικό συστατικό είναι ζωτικής σημασίας, δε σημαίνει ότι πρέπει να το καταναλώνουμε σε υπερβολικές ποσότητες.
Παρακάτω θα διαβάσετε τους κινδύνους που συνδέονται με την υπερβολική κατανάλωση πέντε σημαντικών θρεπτικών συστατικών -μερικά από τα οποία μπορεί να σας εκπλήξουν.
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στα ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη τους στην υγεία μας: βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής, η οποία προκαλεί γήρανση και διάφορες ασθένειες και έχουν σχετιστεί με μια σειρά από οφέλη για την υγεία, από τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και κατάθλιψης, μέχρι τη διατήρηση υγιούς δέρματος και την υποστήριξη της εγκεφαλικής λειτουργίας.
Όμως μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι η υπερβολική πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών, μπορεί να τροποποιήσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και να διαταράξει την ικανότητα του σώματος να αποκρούσει λοιμώξεις από ιούς ή βακτήρια. Οι επιστήμονες ανησυχούν ιδιαίτερα για φαινόμενα που μπορεί να συμβούν όταν οι άνθρωποι τρώνε θαλασσινά, λαμβάνουν συμπληρώματα ιχθυελαίου και επίσης καταναλώνουν τρόφιμα εμπλουτισμένα με ω-3 λιπαρά οξέα, όπως τα αυγά, ο χυμός πορτοκαλιού και τα δημητριακά.
Για να αποφύγετε την υπερβολή, μιλήστε με το γιατρό ή τον διαιτολόγο σας, σχετικά με τη διατροφή σας, έτσι ώστε να σας καθορίσει αν θα πρέπει να ενισχύσετε ή να περιορίσετε την πρόσληψη των ωμέγα-3 λιπαρών και αν ναι, πόσο.
Βιταμίνη C
Εκτός του ότι υποστηρίζει το ανοσοποιητικό, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την επούλωση των πληγών, τη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών, των αιμοφόρων αγγείων και του δέρματος. Επίσης, λειτουργεί ως ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό κατά της γήρανσης και των χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και της αρθρίτιδας. Για τους ενήλικες, το μέγιστο όριο που συνιστάται, τόσο από τις τροφές, όσο και από συμπληρώματα, είναι 2.000 mg την ημέρα.
Κι ενώ μπορεί για κάποιους να είναι ιδανική αυτή η ποσότητα ή και μεγαλύτερη, οι μεγάλες δόσεις βιταμίνης C, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα και πεπτικές διαταραχές, διάρροια, ναυτία, εμετούς, καούρα, πονοκεφάλους, αϋπνία και πέτρες στα νεφρά. Για να διατηρείτε την πρόσληψή της υπό έλεγχο, στοχεύετε να προτιμάτε τις τροφές που είναι πλούσιες σε αυτήν (κι όχι τα συμπληρώματα), όπως οι κόκκινες και οι πράσινες πιπεριές, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια, η παπάγια, οι φράουλες, και ο ανανάς.
Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε κάθε κύτταρο του σώματός μας. Αυτό το σημαντικό ορυκτό υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού , καθώς και την υγιή όραση, όσφρηση και γεύση και ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος, το μεταβολισμό και τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς.
Το ανώτερο όριο ή η μέγιστη ημερήσια δόση ψευδάργυρου, είναι 40 mg ανά ημέρα. Η έρευνα έχει δείξει ότι λιγότερο από το ποσό αυτό, είναι επίσης ασφαλές για καθημερινή κατανάλωση, αλλά ότι η υπερβολική πρόσληψη μακροπρόθεσμα, μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες, όπως πεπτικές διαταραχές, μια μεταλλική γεύση στο στόμα, ζάλη, πονοκέφαλο, κόπωση, αυξημένη εφίδρωση, απώλεια συντονισμού των μυών, δυσανεξία στο αλκοόλ και παραισθήσεις . Επιπλέον, οι πολύ υψηλές δόσεις ψευδαργύρου, μπορεί ακόμη και να αποδυναμώσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, να μειώσουν την «καλή» για την καρδιά και προστατευτική HDL χοληστερόλη και να αυξήσουν την «κακή» χοληστερόλη, τον τύπο που συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου.
Όπως συμβαίνει και με τα ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα, οι πιθανότητες να λάβετε μεγάλες δόσεις ψευδαργύρου, αυξάνονται αν καταναλώνετε πολλές πηγές του, όπως τα πλούσια σε ψευδάργυρο τρόφιμα (κόκκινο κρέας, οστρακοειδή κ.ά.), σε συνδυασμό με συμπληρώματα και προϊόντα εμπλουτισμένα με ψευδάργυρο, όπως ρινικά σπρέι ή καραμέλες για το λαιμό. Αν νομίζετε ότι μπορεί να υπερβαίνετε τις ανάγκες σας, μιλήστε με τον γιατρό ή τον διαιτολόγο σας.
Σίδηρος
Μεγάλο μέρος του σιδήρου στο σώμα μας, βρίσκεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα μας, όπου βοηθά στη μεταφορά του οξυγόνου σε κάθε κύτταρο. Αυτό το βασικό ορυκτό εμπλέκεται επίσης στην παραγωγή ενέργειας για τα κύτταρα και είναι ένα αναπόσπαστο μέρος πολλών πρωτεϊνών και ενζύμων που απαιτούνται για τη βέλτιστη υγεία.
Οι προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες χάνουν σίδηρο από τη μηνιαία απώλεια αίματος, αλλά οι άνδρες και οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά στην πρόσληψη σιδήρου, επειδή, όταν ο σίδηρος απορροφάται, δύσκολα αποβάλλεται. Αυτό σημαίνει ότι η περίσσεια σιδήρου μπορεί να συσσωρεύεται σε ιστούς και όργανα, όπως το ήπαρ και η καρδιά.
Μια γενετική διαταραχή που ονομάζεται αιμοχρωμάτωση, η οποία επηρεάζει 1 στα 250 άτομα βόρειας ευρωπαϊκής καταγωγής, αυξάνει τον κίνδυνο υπερβολικής πρόσληψης σιδήρου, γιατί προκαλεί εύκολη απορρόφηση του σιδήρου. Η μέγιστη ημερήσια πρόσληψη σιδήρου έχει οριστεί στα 45 mg για τους ενήλικες, αλλά οι περισσότερες προεμμηνοπαυσιακές μη ενήλικες έγκυες γυναίκες, χρειάζονται γενικά όχι περισσότερο από 18 mg ημερησίως. Οι ανάγκες για τους άνδρες και τις γυναίκες άνω των 50 ετών, είναι λιγότερο από το ήμισυ του ποσού, δηλαδή 8 mg ανά ημέρα.
Για να καταλάβετε περίπου τι εννοούμε, μια μερίδα 100 περίπου γρ. βοείου κρέατος ή μισό φλιτζάνι φακές, παρέχουν το καθένα περίπου 3 mg σιδήρου, αλλά μόνο περίπου 3% έως 35% του σιδήρου από τις τροφές απορροφάται, ανάλογα με τον τύπο, καθώς και από παράγοντες που είτε παρεμβάλλονται στην απορρόφηση (όπως το τσάι) ή την ενισχύουν (όπως η βιταμίνη C). Εάν παίρνετε συμπληρώματα και δεν είστε σίγουροι εάν περιέχουν σίδηρο ή πόσο, καλύτερα να το ελέγξετε.
Ασβέστιο

Όταν σκέφτεστε το ασβέστιο, αυτό που σας έρχεται πρώτα στο μυαλό είναι πιθανώς τα οστά και πράγματι εκεί βρίσκεται περίπου το 99 % του ασβεστίου στο σώμα μας. Αλλά αυτό το ορυκτό είναι επίσης απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, των νεύρων και των μυών και βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας οξέων/βάσεων στον οργανισμό μας.
Οι γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερη γνώση πάνω στο θέμα του ασβεστίου , λόγω των εκστρατειών για την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, γι’ αυτό μερικές φορές σημειώνονται περιπτώσεις υπερβολικής πρόσληψης.
Υπάρχουν ιδιαίτερα γυναίκες που τρώνε μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών, παίρνουν συμπληρώματα και επιλέγουν και τροφές εμπλουτισμένες με ασβέστιο. Το ανώτατο όριο (και πάλι από τον συνδυασμό τροφών και συμπληρωμάτων) στις ενήλικες μη έγκυες γυναίκες και στους άνδρες, είναι 2.500 mg πριν τα 50 και 2.000 από τα 51 και μετά.
Η υπέρβαση αυτού του ποσού, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά, να δημιουργήσει πέτρες στα νεφρά, και εναποθέσεις ασβεστίου σε μαλακούς ιστούς. Επίσης, τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα ασβεστίου, μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκοιλιότητα και να παρέμβουν στην απορρόφηση του σιδήρου και του ψευδαργύρου.
Πάντως είναι σπάνιο να προσλάβει κανείς υπερβολικό ασβέστιο μόνο από τις τροφές, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλό να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για να πετύχετε την ιδανική ισορροπία.
πηγή:clickatlife.gr

Την Τετάρτη στο αυτόφωρο τριμελές ο Πέτρος Κωστόπουλος

Την Τετάρτη στο αυτόφωρο τριμελές ο Πέτρος Κωστόπουλος
Αναβολή για την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου ζήτησε και πήρε ο Πέτρος Κωστόπουλος για την υπόθεση της δίωξής του λόγω χρεών.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο ο κατηγορούμενος θα ζητήσει προθεσμία για τη δίκη του.

Ο πρώην εκδότης διώκεται για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν "μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο" και "μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ", συνολικού ύψους περίπου 350.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα 200.000 ευρώ προκύπτουν από μη καταβληθέντα μισθώματα της εταιρίας ΙΜΑΚΟ, τα οποία ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε εκχωρήσει στην εφορία.

Το υπόλοιπο ποσό των περίπου 150.000 ευρώ είναι χρέος στο ΙΚΑ από μη καταβληθείσες εισφορές οι οποίες, κατά τον εκδότη, αφορούν την περίοδο που οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας (σ.σ. λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων) και είχε ήδη προχωρήσει στη δικαστική διαδικασία, για να κηρύξει πτώχευση η ΙΜΑΚΟ.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι πρόκειται να ρυθμίσει το επίμαχο χρέος.

Η πλευρά του Πέτρου Κωστόπουλου τονίζει ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 τα συνολικά χρέη της εταιρίας ήταν 6,5 εκατ. ευρώ, ποσό που φέρεται να εξόφλησε με χρήματα που εξασφάλισε από την πώληση δυο σπιτιών και του ραδιοφωνικού σταθμού Sfera. Το υπόλοιπο ποσό που προέκυψε είναι αυτό για το οποίο διώχθηκε το πρωί της Τρίτης 26 Νοεμβρίου.
πηγή:news.gr

Αχάριστη καρδιά δε μ’ αγαπάς...



Το `χω συνήθειο εγώ 
να κάνω απ’ την αρχή
μεγάλα όνειρα για αγάπες 
που είναι λίγες

Μα να που λιώνω 
σαν χαρτόνι στην βροχή
που με βαρέθηκες
και σ’ άλλη αγάπη πήγες

Αχάριστη καρδιά δε μ’ αγαπάς
και ας ήμουν αγκαλιά να καταλήξεις
στο αίμα σου το έχεις να σκορπάς
φιλιά με ημερομηνία λήξης

Το `χω συνήθειο εγώ
να δίνω και ψυχή
σ’ αυτό που ξέρω πως 
μια μέρα θα μ’ αφήσει

Μα τι και αν είναι 
κάποιου άλλου η ενοχή
τους χωρισμούς μου εγώ
τους έχω πια μισήσει

ΔΕΗ: Τροποποιήσεις στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

ΔΕΗ: Τροποποιήσεις στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
Διευκολύνσεις υπέρ τρίτεκνων, πολύτεκνων και μακροχρόνια άνεργων προβλέπει η υπουργική απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος με την οποία επέρχονται τροποποιήσεις στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση δίνεται η δυνατότητα ένταξης των πολυτέκνων, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους ως πολύτεκνων λόγω του γεγονότος ότι το τέταρτο παιδί παύει να θεωρείται προστατευόμενο τέκνο και εξαιτίας αυτού δεν είναι δικαιούχοι πια του ειδικού Τιμολογίου Πολυτέκνων, στην κατηγορία των τρίτεκνων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις, δηλ. εισοδηματικά κριτήρια και όρια κατανάλωσης.

Παράλληλα διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια στην κατηγορία των μακροχρόνια άνεργων, καθώς επεκτείνεται και στους δυο συζύγους η αφαίρεση εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισοδηματικών κριτηρίων για δικαιούχους με δύο μακροχρόνια ανέργους συζύγους.

Επίσης, στην κατηγορία των τρίτεκνων λόγω διαμονής σε νησί με λιγότερους από 3.100 κατοίκους, προσαυξάνεται το όριο εισοδήματος και αναπροσαρμόζεται σε 29.500 αντί για 23.500 ευρώ.

Τέλος διευκρινίζεται σαφώς ότι ο λογαριασμός ρεύματος δεν απαιτείται να εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου αποκλειστικά, αλλά και στο όνομα του/της συζύγου.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε σχετική ανακοίνωσή του, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο αιτούντων των κατηγοριών για τις οποίες υπάρχουν τροποποιήσεις (πολύτεκνοι και μακροχρόνια άνεργοι), καθορίζεται επανεξέταση των ήδη υποβληθεισών αιτήσεων κατά προτεραιότητα.

Σημειώνεται ότι για τις νέες αιτήσεις ισχύουν οι καθορισμένες προθεσμίες, όπως έχουν ήδη οριστεί, ενώ τα κριτήρια και ο τρόπος ένταξης για τις υπόλοιπες κατηγορίες παραμένουν όπως ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου 2013.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ??Τα αναψυκτικά φέρνουν καρκίνο στη μήτρα!!!

Τα αναψυκτικά φέρνουν καρκίνο στη μήτρα
Τα ανθρακούχα ροφήματα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης βάζουν σε κίνδυνο τις γυναίκες, προειδοποιούν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.
Συγκεκριμένα, οι πιθανότητες είναι αυξημένες για την εκδήλωση καρκίνου στη μήτρα, με τη συστηματική κατανάλωση να οδηγεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο κατά 78%.
Η νόσος φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50. Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε κάλυπτε περίοδο 14 ετών και περιελάμβανε περίπου 25.000 γυναίκες. Οι γυναίκες που συμμετείχαν έδωσαν μια λεπτομερή ανάλυση σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και οι μισές από αυτές είχαν εντάξει στη διατροφή τους συστηματικά τα αναψυκτικά. Περίπου 600 από τις γυναίκες εμφάνισαν καρκίνου του ενδομητρίου.
Οι ερευνητές δεν μπορούσαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν πολλά αναψυκτικά είχαν και άλλες ανθυγιεινές συνήθειες. Υποστηρίζουν ότι η ζάχαρη που βρίσκεται στα αναψυκτικά παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του βάρους. Αυτό με τη σειρά του κάνει τα λιποκύτταρα να παράγουν οιστρογόνα, τις ορμόνες που πυροδοτούν την εμφάνιση του καρκίνου του ενδομητρίου.
Οι υπέρβαρες γυναίκες έχουν επίσης την τάση να παράγουν περισσότερες ποσότητες ινσουλίνης, μια άλλη ορμόνη που συνδέεται άμεσα με τη νόσο.
Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Το μεγαλύτερο ηλεκτροφόρο χέλι στον κόσμο!!! [Βίντεο]

Ηλεκτροφόρο χέλι μήκους σχεδόν δύο μέτρων που είναι ικανό να σκοτώσει ακαριαία το θήραμα του μόνο με ένα άγγιγμα.Αυτό το τεράστιο ηλεκτροφόρο χέλι μπορεί να παράξει έως και 500 βολτηλεκτρικής ενέργειας, αρκετή ακόμα και να ζαλίζει ένα μεγαλόσωμο ενήλικο άνθρωπο.




Τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνει τον κόσμο από τις εικόνες του Διαδικτύου!!!!!

Εδώ και μήνες, ένα πρόγραμμα που τρέχει όλο το 24ωρο σε έναν αμερικανικό υπερυπολογιστή προσπαθεί να κατανοήσει τις εικόνες του Παγκόσμιου Ιστού και να καταλήξει στους κανόνες της (ανθρώπινης) κοινής λογικής.
Το πρόγραμμα Neil (Never Ending Image Learner ή «αιώνιος μαθητής εικόνων» σε ελεύθερη απόδοση) αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon του Πίτσμπουργκ έχει στόχο να δημιουργήσει «τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων δομημένης οπτικής γνώσης».
Με άλλα λόγια, θέλει να μάθει να αναγνωρίζει τις οπτικές πληροφορίες και να αντιλαμβάνεται το νόημα των εικόνων όπως οι άνθρωποι.
Ο εικονολάτρης Neil βασίστηκε σε σχετικά νέες εξελίξεις στο χώρο της μηχανικής όρασης, οι οποίες επιτρέπουν στο λογισμικό να αναγνωρίζει αντικείμενα, να χαρακτηρίζει σκηνές και να προσδιορίζει ιδιότητες όπως το χρώμα, η υφή και τα υλικά.

Επιπλέον, όμως, το πρόγραμμα διατυπώνει συσχετισμούς ανάμεσα σε αυτά τα αντικείμενα και παραμέτρους προκειμένου να καταλήξει σε πληροφορίες τις οποίες οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται χωρίς καν να το σκεφτούν. Για παράδειγμα, τα αυτοκίνητα κινούνται συνήθως στους δρόμους, τα κτήρια έχουν κατακόρυφες επιφάνειες και οι πάπιες μοιάζουν κάπως με τις χήνες.
«Οι εικόνες είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να μάθει κανείς οπτικές ιδιότητες» λέει ο Άμπιναβ Γκούπτα, επίκουρος καθηγητής στο Ινστιτούτο Ρομποτικής του Carnegie Mellon. «Οι εικόνες περιλαμβάνουν επίσης πληροφορίες της κοινής λογικής. Οι άνθρωποι το κάνουν αυτό μόνοι τους και, χάρη στο Neil, ελπίζουμε ότι και οι υπολογιστές θα μπορέσουν να κάνουν το ίδιο».
Το λογισμικό τρέχει χωρίς διακοπή από τον Ιούλιο σε μια συστοιχία υπολογιστών με συνολικά 200 πυρήνες επεξεργασίας.
Σε αυτό το διάστημα έχει αναλύσει τρία εκατομμύρια εικόνες, Έχει αναγνωρίσει 1.500 διαφορετικά αντικείμενα σε μισό εκατομμύριο εικόνες και 1.200 διαφορετικές σκηνές σε εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες.
Επιπλέον έχει καταλήξει σε 2.500 συσχετισμούς, όπως ότι οι ζέβρες απαντώνται συνήθως στη σαβάνα, ή ότι o τροχός είναι εξάρτημα των αυτοκινήτων.
Τα κατορθώματα της τεχνητής νοημοσύνης είναι διαθέσιμα για το κοινό στο δικτυακό τόπο του Νeil, Νeil-kb.com.
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος θα παρουσιάσουν τη μελέτη τους στις 4 Δεκεμβρίου στο Διεθνές Συνέδριο Μηχανικής Μάθησης της IEEE στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Shan-shui: Μια πόλη από το… μέλλον!



H πόλη Shuan-shui σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία MAD Architects με σκοπό να δημιουργηθεί στην Κίνα μέσα στα επόμενα χρόνια. Με έμφαση στη δημιουργία των κινεζικών πόλεων της αρχαιότητας που είχαν ως βάση τη γη και το νερό (εξ ου και το όνομα της πόλης αφού shuan σημαίνει «έδαφος» και shui σημαίνει «νερό»), η πόλη συνδυάζει επιτυχημένα έναν μοναδικό χωροταξικό σχεδιασμό όπου η αστική δόμηση συνδέεται απρόσκοπτά με το φυσικό περιβάλλον με σκοπό την άριστη ποιότητα ζωής των κατοίκων.







«Η πόλη αναπτύσσεται πάνω στο νερό και περιτριγυρίζεται από τεχνητά βουνά και πλούσια βλάστηση, έτσι ώστε τα δύο βασικά στοιχεία, γη και νερό, να κυριαρχούν σε αυτήν. Έμφαση δίνεται στην επικοινωνία μεταξύ των κατοίκων που γίνεται με γέφυρες, ενώ ειδικά διαμορφωμένοι χώροι θα αποτελούν τους πυρήνες κοινωνικής συνύπαρξής τους. Αν και πρόκειται για ψηλά κτήρια, η ανάπτυξή τους με βάση το φυσικό περιβάλλον δεν αφήνει κανέναν περιθώριο αμφισβήτησης των κατοίκων περί της απόλυτης ενσωμάτωσης στη φύση και στις ομορφιές της», αναφέρουν οι αρχιτέκτονες.













Πηγή

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ «ΑΥΓΑ ΖΟΜΠΙ» ΤΟΥ ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ


«Τρώτε ψεύτικα αυγά που κατασκευάζονται σε κάποιο εργαστήριο; Ποιος ξέρει; Αυτό ακούγεται σαν ένα μεταλλαγμένο οργανισμό πλάσμα που μοιάζει με "goo" από την ταινία "Alien". Ποιος νοήμων άνθρωπος θα τολμούσε να το φάει; Λοιπόν, πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι περιέχει το φαγητό τους. Πότε θα πρέπει να αντικατασταθεί και να παραμείνει όπως είναι, χωρίς ετικέτες ή προειδοποιήσεις σε σχεδόν κάθε συσκευασμένο είδος που περιέχει αυγό που πωλείται για τις μάζες και μολύνει το σώμα με ΓΤ βακτήρια; Υποδεχτείτε τα τρόφιμα ζόμπι και την ιστορία μέσα απο αυτό τον εφιάλτη που έρχεται σε πολλά παντοπωλεία. Μερικοί λένε ότι είναι ήδη στα τρόφιμα. Αλλά περιμένετε, είναι κατασκευασμένο από φυτά! Δεν ακούσατε; Ήρθε η ώρα να γίνει πλύση εγκεφάλου, και πάλι, από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Ενα ριζικά "τεχνητό αυγό" που υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο Peter Thiel και τον "περίφημο" Μπίλ Γκέιτς πηγαίνει πρός πώληση στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ για πρώτη φορά. 

Φτιαγμένο από φυτά, μπορεί να αντικαταστήσει τα αυγά σε όλα, από κέικ, μαγιονέζα - χωρίς κοτόπουλο. Η ομάδα των "Γεννετικά τροποποιημένων τροφίμων" σήμερα έχουν ήδη αρχίσει να πωλούν "αυγά στο εργοστάσιο" τους! Μερικοί λένε ότι θα μπορούσε να "σύντομα να διατίθεται στα σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο.

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...