Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Οι 20 συμβιβασμοί μιας ευτυχισμένης μακροχρόνιας σχέσης

Το κλειδί για μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση ή έναν πετυχημένο γάμο είναι οι αμοιβαίοι συμβιβασμοί. Η συμβίωση είναι, εξάλλου, ένας τρόπος να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα: Η αγάπη δεν είναι αρκετή για μια ευτυχισμένη καθημερινότητα.  Τα ζευγάρια μαθαίνουν να θέτουν τα όρια τους αλλά και να αποδέχονται –κι όχι όπως θα έλεγαν πολλοί να παραιτούνται- τα ελαττώματα του συντρόφου τους αλλά και να συμβιώνουν με τα αποτελέσματα των δικών τους επιλογών είτε είναι θετικά είτε είναι αρνητικά.
Για μια ευτυχισμένη σχέση, σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα σχέσεων Ravid Yosef, επιβάλλονται οι παρακάτω 20 συμβιβασμοί:
  1. Να αποδεχτείτε όσα δεν μπορείτε να αλλάξετε
  2. Να αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τον σύντροφό σας
  3. Να αποδεχτείτε ότι ο σύντροφός σας δεν είναι τέλειος
  4. Να αποδεχτείτε ότι ο σύντροφός σας δεν γίνεται να έχει την ίδια συμπεριφορά ή αντίδραση με εσάς
  5. Να αποδεχτείτε ότι δεν έχει άδικο επειδή δεν σκέφτεται το ίδιο με εσάς
  6. Να αποδεχτείτε τα ελαττώματά του
  7. Να αποδεχτείτε την αγάπη που σας δίνει
  8. Να αποδεχτείτε ότι τον αγαπάτε
  9. Να αποδεχτείτε ότι ο καθένας βιώνει διαφορετικά τις διάφορες καταστάσεις ή συναισθήματα
  10. Να αποδεχτείτε την ακαταστασία (ή κάτι που σας ενοχλεί στην συμβίωση)
  11. Να αποδεχτείτε ότι κάποιες φορές μπορεί να είναι απρόσεκτος
  12. Να αποδεχτείτε ότι όλοι κάνουμε λάθη
  13. Να αποδεχτείτε την συγγνώμη του
  14. Να αποδεχτείτε τις διαφορές σας
  15. Να αποδεχτείτε ότι όλοι έχουμε ένα παρελθόν
  16. Να αποδεχτείτε ότι δεν μπορεί (και δεν χρειάζεται) να διαβάζει τη σκέψη σας
  17. Να αποδεχτείτε ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία σας (αν δεν την επικοινωνήσετε)
  18. Να αποδεχτείτε ότι δεν θα έχετε πάντα δίκιο
  19. Να αποδεχτείτε ότι θα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές
  20. Να τον αποδεχτείτε έτσι όπως είναι
Σύμφωνα με την ειδικό, όταν αντιστεκόμαστε δεν δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για να δεχτούμε νέες προκλήσεις στη ζωή μας. Όταν συμβιβαζόμαστε και αποδεχόμαστε κάποια πράγματα, ταυτόχρονα δεχόμαστε μια καινούρια φάση της ζωής μας και του εαυτού μας που τις περισσότερες φορές είναι και πιο βελτιωμένη.
- See more at: http://ingossip.gr/?q=post/%CE%BF%CE%B9-20-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7%CF%82#sthash.K5tpY0qk.dpuf

Πώς έβριζαν στην Αρχαία Ελλάδα

Η φράση του Ζουράρι στη βουλή για τους Γερμανούς, μας «έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος», έχει προκαλέσει… πανικό στα social media και εκατοντάδες χρήστες «μεταφράζουν» στα αρχαία γνωστές βρισιές. Πέρα από το τρολάρισμα στα social media οι αρχαίοι Έλληνες κατέβαζαν καντήλια και είχαν και μία επιπλέον ευκολία γιατί διέθεταν εκατοντάδες… θεούς. Δείτε τις πιο γνωστές βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων.
Δημοσίευμα του thetoc.gr βρήκε τις πιο συνηθισμένες βωμολοχίες των προγόνων μας, όπως καταγράφονται το βιβλίο του Μάριου Βερέττα, «Τα βρωμόλογα των αρχαίων Ελλήνων»,
ΑΝΑΣΕΙΣΙΦΑΛΛΟΣ φιλήδονη γυναίκα που πιάνει και κουνάει το φαλλό
ΓΛΩΤΤΟΔΕΨΕΩ κάνω μαλάξεις με τη γλώσσα
ΓΥΝΑΙΚΟΠΙΠΗΣ μπανιστιρτζής
ΔΡΟΜΑΣ: πoρνη του δρόμου
ΕΣΧΑΡΑ : γυναικείο αιδoίο
ΕΥΠΥΓΟΣ: γυναίκα με ωραία οπίσθια
ΚΑΣΣΩΡΙΣ: πoρνη [κασσωρίς = από το κάσις (αδελφός, εταίρος)]
ΜΥΖΟΥΡΙΣ γυναίκα που βυζαίνει πέoς
ΠΗΘΙΚΑΛΩΠΗΞ άνθρωπος πανούργος
ΡΩΠΟΠΕΡΠΕΡΗΘΡΑΣ: άνδρας που εκτομίζει ακατάπαυστα βλακείες
ΗΔΟΝΟΘΗΚΗ: το αιδοίo
ΚΥΝΤΕΡΟΣ: ο αναίσχυντος, ο κοπρίτης
ΛΕΧΡΙΟΣ: Λεχρίτης
ΛΟΧΜΗ: το τριχωτό αιδoίο
- See more at: http://ingossip.gr/?q=post/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%AD%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1#sthash.vLN036Q4.dpuf

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Στοιχεία ΣΟΚ: Πώς μας “σπέρνουν” τον καρκίνο και μας δολοφονούν καθημερινά!!!

Η επιδημία των καρκίνων είναι μια δολοφονική λειτουργία και μια κίνηση από τον λεγόμενο κόσμο της ελίτ, για να θανατώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό.
Είναι καλά τεκμηριωμένο το σενάριο πως η Λέσχη της Ρώμης, ο Bill Gates, Τεντ Τέρνερ, οι Ροκφέλερ, ο Warren Buffet και πολλοί άλλοι παγκοσμιοποιητές σχεδιάζουν να κυριαρχήσουν και να αποδεκατίσουν την ανθρωπότητα με τη μείωση του πληθυσμού.
Όπως βλέπετε οι παγκοσμιοποιητές πρώτα μας προκαλούν τονκαρκίνο και στη συνέχεια μας παρέχουν τις αναποτελεσματικές θεραπείες τους, με σκοπό… το κέρδος!
Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, 1.638.910 νέα κρούσματα καρκίνου προέκυψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του 2012. Περίπου 577.190 ασθενείς με καρκίνο αναμένεται να πεθάνουν αυτό το έτος.
Ένας στους δύο άντρες πάσχουν από καρκίνο (ένας στους τέσσερις θα πεθάνει), όπως και μια στις τρεις γυναίκες (μία στις πέντε θα πεθάνει). Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο καρκίνος είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου, που ακολουθείται από την καρδιοπάθεια.
Το 1971, ο Πρόεδρος Νίξον και το Κογκρέσο δήλωσαν πόλεμο κατά του καρκίνου. Από τότε, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ξοδεψει πάνω από $105 δισεκατομμύρια για την καταπολέμησης του καρκίνου. Το 2010 μόνο, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου είχε προϋπολογισμό της τάξης του 6,4 δισ. δολαρίων.
Από τον Μάρτιο του 2011, η Susan Komen του Ιδρύματος Β., φέρεται να ηγείται του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και είχε 439.451.449 δολάρια «των συνολικά δημόσια εσόδων» ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck είχε μόνο στον προϋπολογισμό του 2010 ανάπτυξη των 8.120.000.000.
Γιατί ακόμα ο κόσμος βασανίζεται μέχρι θανάτου παρά τα δισεκατομμύρια, αν όχι τρισεκατομμύρια, σε κρατικές και ιδιωτικές έρευνες για τον καρκίνο; Γιατί οι θεραπείες για τον καρκίνο παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες από το 1950: με τοξική ακτινοβολία, χημειοθεραπεία, και χειρουργική επέμβαση;
Η απάντηση είναι απλή:
Η θεραπεία του καρκίνου είναι επικερδής. Ο Καρκίνος προωθεί επίσης τον στόχο της παγκοσμιοποίησης και την μαζική εξόντωση του πληθυσμού. Οι περιπτώσεις καρκίνου παγκοσμίως είναι πιθανόν να αυξηθούν κατά σχεδόν 75% μέχρι το 2030 , σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο Lancet Oncology.
Μια ομάδα με επικεφαλής τον Φρέντι Μπρέι, του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) στη Λυών, στη Γαλλία, ανέφερε ότι το 2008 υπήρχαν 12,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου, τα οποία θα ανέλθουν σε 22,2 εκατομμύρια το 2030, με 90% σε άνοδο στις φτωχότερες χώρες.
Είναι γνωστό από διατροφολόγους και θεραπευτές ότι ο καλύτερος τρόπος για να νικήσουμε τον καρκίνο, είναι να μην τον δεχτούμε . Δηλαδή, θα πρέπει να έχουμε τη σωστή διατροφή και άσκηση για να κρατηθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να λειτουργεί σωστά. Πρέπει επίσης να εξαλείψουμε όλες τις μορφές των τοξινών από το καθημερινό περιβάλλον μας.
1. Η BPA.
Δισφαινόλη Α (BPA) είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη χημική ουσία που μπορεί να συμπεριφέρεται όπως τα οιστρογόνα. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή των πολυκαρβονικών πλαστικών και στις εποξικές ρητίνες. Η BPA είναι σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της συσκευασίας τροφίμων ποτών, και δοχείων, σε πλαστικές συσκευασίες τροφίμων, στεγανωτικά υλικά οδοντιατρικής. Η έκθεση σε ανθρώπους είναι πολύ διαδεδομένη και εμφανίζεται κυρίως σε μολυσμένα τρόφιμα και ποτά.
Μελέτες σε ζώα και ανθρώπους έχουν συνδέσει την ορμόνη BPA- ευαίσθητων καρκίνων, όπως του μαστού και του προστάτη. Μια πρόσφατη μελέτη στην Κίνα διαπίστωσαν ότι η έκθεση σε BPA μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για έναν κοινό τύπο όγκου του εγκεφάλου που ονομάζεται μηνιγγίωμα. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη με τα υψηλότερα επίπεδα της BPA στα ούρα ήταν περίπου 1,6 φορές (160%) με περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με μηνιγγίωμα σε σύγκριση με εκείνους με τις χαμηλότερες συγκεντρώσεις.
Η BPA βρίσκεται στα ούρα του 95% των ενηλίκων. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση κονσερβοποιημένης σούπας, μπορεί να καρφώσει τα ουρικά επίπεδα του (BPA σας) κατά 1.200% έναντι της φρέσκιας σούπας
Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφεύγονται τα πλαστικά προϊόντα και να χρησιμοποιείτε ποτήρι. Δυστυχώς, σχεδόν από όλους το εμφιαλωμένο νερό πωλείται σε πλαστικές φιάλες.
2. Φθόριο.
Μιλώντας για το νερό, σχεδόν σε κάθε περιοχή του νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει τοξικά φθοριούχο νάτριο στο νερό της βρύσης. Μετά από χρόνια άρνησης, το ΚΠΑ / Ροκφέλερ της ελεγχόμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι το φθόριο βλάπτει τα παιδιά. Παρά την αφαίρεση των τοξινών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαίτησε μια μείωση του ποσού φθοριδίου που προστέθηκε στις δημόσιες παροχές νερού, αναφέροντας το αρνητικό αποτέλεσμα της στα δόντια (οδοντική φθορίωση).
Φυσικά, εδώ και πολύ καιρό γνωστή από τους ερευνητές, σε αντίθεση με την American Dental Association, ότι το φθόριο βλάπτει τα δόντια.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι αρκετές ανήθικες εταιρείες εμφιάλωσης νερού προσθέτουν φθόριο στο νερό τους και διαφημίζουν ότι το φθόριο είναι καλό για τα παιδιά και το προωθούν δήθεν για γερά δόντια παρά τα συντριπτικά στοιχεία για το αντίθετο.
3. Φυτοφάρμακα.
Συνεχίζουν σε κοινή θέα, όταν οι νομοθέτες στην Καλιφόρνια ενέκριναν τη χρήση του ιωδιούχου μεθυλίου στην Καλιφόρνια σε καλλιέργειες φράουλας, με τη γνώση ότι συνδέεται με τον καρκίνο, τη νόσο του θυρεοειδούς και σε νευρολογικές βλάβες στον άνθρωπο. Το 2007, η κυβέρνηση Μπους ενέκρινε το ιώδιο μεθυλίου σε εθνικό επίπεδο σε 47 κράτη που καταχωρούν τη χημική ουσία για χρήση.
Οι εργαζόμενοι που εφαρμόζουν ορισμένα φυτοφάρμακα για να καλλιεργήσουν, είναι δύο φορές πιο πιθανό να συμβληθούν από μελάνωμα, μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος. Ωστόσο, μας λένε ότι τα μη βιολογικά τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση.
Ομοίως, οι ερευνητές βρίσκουν υψηλότερα επίπεδα των κοινών φυτοφαρμάκων σε νοικοκυριών στα ούρα των παιδιών με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, μια μορφή καρκίνου που αναπτύσσεται συνήθως μεταξύ τριών και επτά ετών.
Οι παρατεταμένες επιδράσεις των φυτοφαρμάκων και η χρήση του DDT έχει αυξημένα ποσοστά καρκίνου .
4. Paraben.
Οι καρκινογόνες χημικές ουσίες έχουν προστεθεί και σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Τα Parabens είναι μια χημική ένωση που βρέθηκε σε προϊόντα καθημερινής υγιεινής όπως κρέμες, make-up, αφρός ξυρίσματος, λοσιόν μαυρίσματος και οδοντόκρεμα. Βρίσκονται επίσης σε πολλές μάρκες αποσμητικού μασχάλης.
Μια μελέτη 160 γυναικών με καρκίνο του μαστού έδειξε ότι τα parabens ήταν παρόντα στους όγκους όλων των γυναικών. “Συνολικά, 160 δείγματα συλλέχθηκαν, τέσσερα από κάθε γυναίκα. και βρήκαν 99 τοις εκατό των δειγμάτων ιστού που περιέχονται τουλάχιστον ένα paraben και 60 τοις εκατό των δειγμάτων είχε πέντε”.
5. Αλουμίνιο.
Τα περισσότερα αποσμητικά περιέχουν αλουμίνιο,. Το αλουμίνιο μπορεί να απορροφηθεί από τον ιστό του μαστού των γυναικών, όπου θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού ή άλλα προβλήματα υγείας.
Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού έχουν υψηλότερα επίπεδα αλουμινίου στην θηλή τους (NAF) Μελέτες έχουν δείξει ότι σε προϊόντα ανθιδρωτικά αλουμινίου, επικάθονται στον ιστό του μαστού, καθώς και μελέτες σε ζώα έχουν επίσης βρεθεί ότι το αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Μελέτες επίσης να ταξινομούν το Αλουμινίο ως νευροτοξίνη που σχετίζεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
6. Chemtrails / γεωμηχανικής.
Τα Chemtrails περιέχουν τοξίνες, όπως αλουμινίου και βαρίου, τα οποία ψεκάζονται στην ατμόσφαιρα καθημερινά και είναι ένα από τα πιο κραυγαλέα εργαλεία του προγράμματος μείωσης του πληθυσμού . Ως εκ τούτου, ο αέρας που αναπνέουμε όλοι μας τώρα περιέχει σωματίδια αλουμινίου και βαρίου που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.
Η ρύπανση σωματιδίων μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου του πνεύμονα και κρίσεις άσθματος και μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα των πνευμόνων.
Τα Chemtrails δηλητηριάζουν κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη και οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν ακόμη και να το παρατηρήσουν. Παρακαλώ πάρτε λίγο χρόνο και κάντε τη δική σας έρευνα σχετικά με τα chemtrails / γεωμηχανικής.
7. Τα αντηλιακά.
Πολλά δημοφιλή αντιηλιακά περιέχουν συστατικά που είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη και εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων του δέρματος , τα οποία δεδηλωμένος στόχος τους, είναι για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.
Ακόμα χειρότερα, η FDA φέρεται να έχει λάβει γνώση αυτών των κρίσιμων πληροφοριών τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για αυτό.
Μόνο το 7,8% των εξετασθέντων αντηλιακών έχουν κριθεί «ασφαλές και αποτελεσματικά.» Το άλλο 92,2%, που αντιπροσωπεύουν εκατοντάδες των αντηλιακών προϊόντων στην αγορά σήμερα, περιέχουν ένα ή περισσότερα συστατικά που είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβή για την υγεία.
8. Ζάχαρη.
Από καιρό ήταν γνωστό ότι τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με ζάχαρη και ότι τα άτομα με καρκίνο θα πρέπει να μειώσουν την ζάχαρη. Σήμερα, οι Αμερικανοί καταναλώνουν 22 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρης την ημέρα. (Σχόλιο «τροφής»: Ε, με 22 κουταλάκια την ημέρα, δεν φταίει η ζάχαρη που κάποιοι αποφάσισαν να είναι η αυτοκτονία τους… γλυκιά!!)
9. Κοινή και Ιατρική Ακτινοβολία.
Οι αξονικές τομογραφίες σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, αλλά οι ασθενείς δεν έχουν προειδοποιηθεί για τον κίνδυνο. Εκθέτοντας ένα παιδί με την πυρηνική ακτινοβολία από δύο ή τρεις αξονικές τομογραφίες (CT), το κεφάλι μπορεί να τριπλασιάσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου μετέπειτα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια 20ετή μελέτη.
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ένα παιδί που εκτίθεται στην ακτινοβολία σε μεταξύ πέντε και 10 αξονικές τομογραφίες, έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από ό, τι ένα παιδί που δεν έχει εκτεθεί να αναπτύξει λευχαιμία.
Ομοίως, οι οδοντιατρικές ακτινογραφίες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου . Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 1.400 ασθενείς με καρκίνο βρήκε ότι οι ασθενείς που δήλωσαν ότι έχουν ετήσιες εξετάσεις σε (οδοντιατρικές ακτίνες Χ) είχαν έως και δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μηνιγγίωμα. (Σχόλιο «τροφής»: Τεράστιο επίσης θέμα οι μαστογραφίες, για τις οποίες θα ακολουθήσει ξεχωριστό άρθρο.)
10. Τα κινητά τηλέφωνα.
Η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, ενδεχομένως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο οργανισμός τώρα απαριθμεί τη χρήση του κινητού με την ίδια «καρκινογόνο επικινδυνότητα» της κατηγορίας, όπως ο μόλυβδος, η εξάτμιση του κινητήρα, και το χλωροφόρμιο.
Η Ακτινοβολία έχει επίσης συνδεθεί με βλάβες στο DNA και καρκίνο. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψε μια 50% αύξηση στο μετωπιαίο και τον κροταφικό λοβό όγκων σε παιδιά κατά την διάρκεια δέκα χρόνων στα έτη 1999 και 2009, που κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από τα κινητά τηλέφωνα.
Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα διαθέτουν σήμερα ένα κινητό τηλέφωνο στην κατοχή τους. Οι ερευνητές προειδοποιούν: «Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα μόνο για βασικές ανάγκες και να κάνουν κλήσεις μικρής διάρκειας.» Ωστόσο, παρά τον προφανή κίνδυνο , η κυβέρνηση δεν απαιτεί καμία προειδοποίηση ακτινοβολίας ή καρκίνου σε κινητά τηλέφωνα.
Ομοίως, οι φορητοί υπολογιστές έχουν συνδεθεί με καρκίνο από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
11. Υδράργυρος.
Ο Υδράργυρος σε οποιαδήποτε μορφή είναι δηλητηριώδης. Ο υδράργυρος συνήθως επηρεάζει τη νευρολογική, γαστρεντερική (GI) και τα νεφρικα συστήματα οργάνων. Δηλητηρίαση μπορεί να προκύψει από την εισπνοή ατμών υδραργύρου, κατάποση υδράργυρου, υδράργυρο σε ένεση, και η απορρόφηση του υδραργύρου μέσω του δέρματος.
Οι πρότυποι λαμπτήρες πυρακτώσεως ήταν να αντικατασταθούν με λαμπτήρες CFL, οι οποίες είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, επειδή είναι γεμάτες με τοξικό υδράργυρο. «Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2008 από το Maine Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος αποκάλυψε ότι, όταν μια λάμπα CFL σπάσει, μπορεί να απελευθερώσει επικίνδυνα υψηλά επίπεδα υδραργύρου στον αέρα.
Ευτυχώς η σχεδιαζόμενη απαγόρευση καταργήθηκε και εσείς δεν χρειάζεται να μολύνετε το σπίτι σας με λαμπτήρες CFL.
Έχει αποδειχθεί ότι ο υδράργυρος εξαντλεί γρήγορα το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο υδράργυρος έχει αποδειχθεί επίσης ότι προκαλεί αυτοάνοσα νοσήματα. Οτιδήποτε μειώνει και διαταράσσει το ανοσοποιητικό σύστημα θα αυξήσει τις πιθανότητες ενός ατόμου να προσβληθεί από καρκίνο .
12. Τα εμβόλια.
Τα εμβόλια είναι ίσως η τελευταίο όπλο που χρησιμοποιεί η παγκόσμια ελίτ για χρήση κατά της ανθρωπότητας.
Κορυφαία επιστήμονας εμβολίου της Merck, Το Ίδρυμα Καρκίνου SV40 παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και έρευνα.
Εν τω μεταξύ, το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας εξακολουθεί να χρησιμοποιείται εναντία σε ανυποψίαστους πολίτες των εθνών του τρίτου κόσμου. Πρόσφατα ένα ιταλικό δικαστήριο έκρινε τους κατασκευαστές εμβολίων ότι ευθύνονται για την καταστροφή των παιδιών.
Όμως, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι κατασκευαστές εμβολίων είχαν σχεδόν σβηστεί από αγωγές που ασκούνται από τους γονείς των τραυματισμένων παιδιών, το Κογκρέσο τους χορήγησε νομική ασυλία. Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ασυλία δηλώνοντας ότι τα εμβόλια είναι «αναπόφευκτα επισφαλή».
Ο Μπιλ Γκέιτς ευγονιστής παγκοσμιοποίησης και άλλοι, όπως το , χρηματοδότούν τις έρευνες εμβολίων, προκειμένου να μειώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που πολλές κυβερνήσεις πιέζουν να κάνουν εμβόλια υποχρεωτικά, ακόμα και με ενημέρωση στους γονείς από πόρτα σε πόρτα.
(Σχόλιο «τροφής»: Είναι να αναρωτιέται κανείς, σε μία δύσκολη εποχή «κρίσης» σαν την τωρινή και ενώ όλες οι διαγνωστικές, νοσηλευτικές υπηρεσίες και όλα τα φάρμακα έχουν ή τείνουν να γίνουν απλησίαστα οικονομικά και τα ταμεία καταρρέουν, πως παρόλα αυτά βρίσκουν τρόπο να μας προσφέρουν εμβόλια… δωρεάν;)
13. Ψήγματα Οδοντιατρική.
Τα οδοντιατρικά αμαλγάματα είναι η κύρια πηγή έκθεσης στον υδράργυρο για τους Αμερικανούς. Το μέσο άτομο έχει οκτώ σφραγίσματα αμαλγάματος και θα μπορούσε να απορροφήσει έως 120 μικρογραμμάρια υδραργύρου ανά ημέρα. Για λόγους σύγκρισης, η κατανάλωση από μολυσμένα με υδράργυρο θαλασσινά θα σας εκθέσει σε περίπου 2,3 μικρογραμμάρια ανά ημέρα.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου συσχέτισε την περιοδοντική πάθηση με τον καρκίνο του παγκρέατος. «Η μελέτη μας παρέχει τις πρώτες ισχυρές ενδείξεις ότι η περιοδοντική νόσος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος», δήλωσε ο δρ Ντομινίκ, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστόνη, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. Οι άνδρες με ιστορικό περιοδοντικής νόσου, είχαν 64% αύξηση του κινδύνου καρκίνου του παγκρέατος σε σύγκριση με όσους δεν διαθέτουν τέτοιο ιστορικό.
14. Σιρόπι καλαμποκιού φρουκτόζης.
Υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού (HFCS) χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία σε χιλιάδες συσκευασμένα τρόφιμα που πωλούνται σε όλο τον κόσμο, από το ψωμί για πρωινό με δημητριακά, ακόμη και τη σόδα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες (UCLA) διαπίστωσαν ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια για την εκλεπτυσμένη φρουκτόζη. Στις δοκιμές, τα καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος τρέφονται με εκλεπτυσμένη φρουκτόζη και πολλαπλασιάζονται ταχύτατα μέσα στο σώμα.
Δημοσίευση στο περιοδικό Cancer Research, τα ευρήματα αποκαλύπτουν επίσης ότι δεν είναι όλα τα σάκχαρα ίδια, μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση στην επικρατούσα ιατρική. Τα καρκινικά κύτταρα αγαπούν τόσο τη ζάχαρη γλυκόζης και τη φρουκτόζη της ζάχαρης, αλλά η φρουκτόζη προκαλεί άμεσα τα καρκινικά κύτταρα να αναπαραχθούν και να εξαπλωθούν.
Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει 12 κουταλάκια του γλυκού HFCS κάθε μέρα ! Έτσι, απλά με την κατανάλωση της τυπικής αμερικανικής διατροφής των επεξεργασμένων τροφίμων, οι καταναλωτές είναι σε θέση να εκτεθούν από υπερβολικά υψηλά επίπεδα υδραργύρου (;) που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ασφαλείας που καθορίζονται από την EPA.
Το Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, επίσης, συμβάλλει στην παχυσαρκία. Ένα πανεπιστήμιο του Princeton από μια ερευνητική ομάδα έδειξε ότι ποντίκια που έχουν πρόσβαση σε φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού παρουσίασαν σημαντικά περισσότερο βάρος από εκείνα που έχουν πρόσβαση σε επιτραπέζια ζάχαρη, ακόμα και όταν η συνολική θερμιδική πρόσληψη τους ήταν η ίδια.
Η παχυσαρκία συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά καρκίνου . Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, περισσότερες από 100.000 περιπτώσεις καρκίνου στις ΗΠΑ συνδέονται με το υπερβολικό σωματικό λίπος – τα περισσότερα από αυτά μπορούν να προληφθούν.
15. Φούρνοι μικροκυμάτων.
Σχεδόν κάθε σπίτι έχει έναν φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταίνετε γρήγορα ή να μαγειρέψετε τα τρόφιμα. Ωστόσο, πολλές μελέτες που πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επανειλημμένως επισημάνει τις καταστροφικές συνέπειες των φούρνων μικροκυμάτων στην ανθρώπινη υγεία.Στην πραγματικότητα οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι τόσο επικίνδυνοι που είχαν απαγορευτεί στη Ρωσία 1976 – 1987. («Τροφή»: Έπεται ξεχωριστό θέμα και για τους φούρνους μικροκυμάτων.)
Η παστερίωση ανακαλύφθηκε από τον Louis Pasteur στα μέσα του 1800 και γίνεται στο γάλα, τους χυμούς. Η παστερίωση καταστρέφει τις βιταμίνες, και τα ένζυμα και παρεμποδίζει την απορρόφηση. Όταν βράσει το υγρό, μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και να κάνει τα τρόφιμα αποστειρωμένα. Κατά τη διαδικασία, δεν μπορείτε να βοηθήσετε, αλλά επηρεάζουν τη γεύση και τη θρεπτική αξία των τροφίμων αυτών. Η παστερίωση είναι η διαδικασία της θέρμανσης ενός υγρού σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να σκοτωθούν ορισμένα βακτήρια και να απενεργοποιηθούν ορισμένα ένζυμα.
16. Ακτινοβολία τροφίμων.
Η FDA ενέκρινε την ακτινοβόληση των τροφίμων Η Βιομηχανία και το FDA επιμένει ότι τα ακτινοβολημένα τρόφιμα, έχουν δοκιμαστεί εκτενώς και είναι απολύτως ασφαλής. Ωστόσο, στη Νέα Υόρκη, και το Νιου Τζέρσεϊ, έχουν απαγορεύσει την πώληση και διανομή των ακτινοβολημένων τροφίμων, και οι ξένες κυβερνήσεις, όπως η Γερμανία, η Δανία, η Σουηδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Οι μελέτες έχουν συνδέσει την ακτινοβόληση των τροφίμων με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.
Η Πυρηνική ακτινοβολία είναι επίσης ένα θανατηφόρο εργαλείο, και οι θάνατοι από ακτινοβολία είναι πολύ πιο δύσκολο να αποδειχθούν, όπως οι θάνατοι από το κάπνισμα, γιατί η πηγή είναι άγνωστη σχεδόν πάντα στην ποσότητα του.
Σε αντίθεση με την κυβερνητική προπαγάνδα που διανέμεται από τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης , δεν υπάρχει καμία δόση ακτινοβολίας.
Μια γαλλική μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Cancer βρήκε ποσοστό λευχαιμίας διπλάσιο μεταξύ των παιδιών κάτω των 15 ετών που ζουν κοντά σε 3,1 μίλια ακτίνα από 19 πυρηνικά εργοστάσια ενέργειας της Γαλλίας.
Η μελέτη προστίθεται στα πορίσματα μιας γερμανικής μελέτης που δημοσιεύθηκε στο τέλος του 2007 μελετώντας γερμανικά παιδιά κάτω των 5 ετών, η οποία διαπίστωσε ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας στην περιοχή των γερμανικών πυρηνικών σταθμών είχε υποστεί μια αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης της παιδικής λευχαιμίας.
Το 2003, μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κινδύνου Ακτινοβολίας, έχει αναφερθεί σε 61.600.000 θανάτους από καρκίνο σε όλο τον κόσμο από το νέφος της δοκιμής ατομικής βόμβας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και του 1960. Η Βροχή έφερε το νέφος στην αγορά των τροφίμων.
Αυτό το ραδιενεργό νέφος που, όπως λέγεται, μεταφέρει κάτι που ονομάζεται στρόντιο-90, το οποίο είναι το πιο φοβερό δηλητήριο στον κόσμο. Και μία μόνο κουταλιά να μοιραστούν όλα τα μέλη της ανθρώπινης φυλής θα μπορούσε να παράγει ένα επικίνδυνο επίπεδο ραδιενέργειας στα οστά του κάθε ατόμου.
17. Η ασπαρτάμη.
Ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 2 ή 3 mg / kg κάθε ημέρα ασπαρτάμης με σόδα διαίτης και τεχνητών γλυκαντικών ουσιών.
«Η μελέτη μας έχει δείξει ότι η ασπαρτάμη είναι μια καρκινογόνος ένωση των οποίων οι καρκινογόνες επιδράσεις είναι επίσης εμφανείς σε μία ημερήσια δόση των 20 mg ανά κιλό σωματικού βάρους (mg / kg), και ιδίως λιγότερο από την τρέχουσα αποδεκτή ημερήσια δόση για τους ανθρώπους.
18. Χλώριο.
Το χλώριο έχει χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε αποθέματα νερού της βρύσης για 100 χρόνια. Τα χαμηλά επίπεδα χλωρίου στο νερό της βρύσης που χρησιμοποιούνται για την κολύμβηση μπορεί να διπλασιάσουν σχεδόν τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Η κολύμβηση σε δημόσιες πισίνες, μπορούν επίσης να παρουσιάσουν κίνδυνο γιατί τα επίπεδα χλωρίου είναι πολύ υψηλότερα .
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που ζουν σε περιοχές με υψηλή περιεκτικότητα σε χλώριο του νερού, και που λούζονται τακτικά, είχαν 83%περισσότερες πιθανότητες να έχουν έναν όγκο από ό, τι τα άτομα με χαμηλά ποσοστά σε χλώριο περιοχές.
Εκείνοι που έπιναν από το νερό βρύσης με υψηλό-χλώριο είχαν 35% πιθανότητα να πάθουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Η κανονική κολύμβηση στις πισίνες, έχει αυξήσει τον κίνδυνο σε 57%.
Απορροφώντας χλώριο μέσω του δέρματος είναι ότι πιο επικίνδυνο επειδή παρακάμπτει το ήπαρ, το οποίο φιλτράρει πολλές βλαβερές χημικές ουσίες, όταν το νερό έχει καταποθεί.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές παιδικές πάνες και γυναικεία προϊόντα όπως (σερβιέτες/ταμπόν) περιέχουν χλώριο.
19. Γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.
Ο Δρ Στάνλεϊ Ewen, ένας παθολογος σύμβουλος στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Αμπερντίν, λέει ότι ένα κουνουπίδι που χρησιμοποιείται σε γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο του στομάχου και του παχέος εντέρου.
Τα ΓΤ παράγωγα της Monsanto rBGH (η οποία είναι μια γενετικά τροποποιημένη-αυξητική ορμόνη, έχει δοθεί στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, ώστε να καταστούν περισσότερο γάλα) και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή του IGF-1 70 – 1000%.
Ο IGF-1 είναι μια πολύ ισχυρή ορμόνη που έχει σχετιστεί με 2,5 έως 4 φορές υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του ανθρώπινου παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη.
Το νιτρικό άλας και άλλα συντηρητικά προστίθενται συνήθως στο επεξεργασμένο κρέας (αλλαντικά) και συνδέονται με αυξημένα ποσοστά καρκίνου. Είναι καλύτερα να αγοράζετε κρέας χωρίς συντηρητικά..
Συμπέρασμα
Η παγκοσμιοποιητές έχουν εφαρμόσει σαφώς την ατζέντα τους και δηλητηριάζουν το φαγητό μας, τον αέρα, το νερό και τους οργανισμούς με τις τοξίνες για να μας δώσουν τον καρκίνο. Αυτές οι ελίτ ωφελούνται πάρα πολύ από την πώληση των φαρμάκων, μέσα από τις φαρμακευτικές εταιρείες που τα ελέγχουν . Αυτά τα φάρμακα συνήθως παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από τον καρκίνο, ενώ παράλληλα ψευδώς στην αγορά προωθούνται ως μια θεραπεία με ψεύτικες μελέτες και διεστραμμένα στατιστικά στοιχεία.
Η Καταπολέμηση λοιπόν του καρκίνου, είναι να μην δεχτούμε τον καρκίνο.
- See more at: http://ingossip.gr/?q=post%2F%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%E2%80%9C%CF%83%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD%E2%80%9D-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AC#sthash.jn4xlh5f.dpuf

Βάλτε φωτιά στο μεταβολισμό σας

Βάλτε φωτιά στο μεταβολισμό σας

Θέλετε να χάσετε βάρος αλλά αρνείστε να υποκύψετε σε εξαντλητικέςδίαιτες;  Αρκεί να κινητοποιήσετε το μεταβολισμό, ώστε να κάνει καύσεις ακόμη κι όταν εσείς τρώτε.
Πώς γίνεται να φέρνεις στον κόσμο ένα παιδί, και δύο μήνες μετά να φοράς τα ρούχα που είχες πριν μείνεις έγκυος; Η απάντηση είναι «μεταβολισμός». Ένας «καλός» μεταβολισμός μπορεί να μετατρέπει τιςθερμίδες που παίρνουμε από τις τροφές σε ενέργεια και να μην τις υποχρεώνει να αποθηκευτούν με τη μορφή λίπους στο σώμα. Αντίθετα, ένας «κακός» μεταβολισμός θα στείλει τις θερμίδες αυτές στις λιπαποθήκες για συσσώρευση, επιβαρύνοντας έτσι με κιλά όχι μόνο τη σιλουέτα αλλά και την υγεία μας.
«Σχεδόν όλες οι δίαιτες της εποχής βασίζονται σε διατροφικούς μύθους», τονίζει ο αμερικανός παθολόγος Μάρκ Χάιμαν, συγγραφέας του βιβλίου «Ultrametabolism», που έγινε μπεστ σέλερ από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του. «Εκείνο που αληθινά καταφέρνουν είναι να μας κάνουν να πάρουμε βάρος αντί να χάσουμε. Θέλετε έναν αποτελεσματικό μεταβολισμό; Δεν θα τον αποκτήσετε κάνοντας δίαιτα. Το μυστικό είναι να τρώτε με στρατηγική. Να στοχεύετε περισσότερο στο "τι" θα φάτε παρά στο "πόσο". Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να κάνετε και γυμναστική. Η στρατηγική άσκηση είναι πολύ πιο χρήσιμη από το να ιδρώνετε άσκοπα στο γυμναστήριο». Αυτές και πολλές ακόμη οδηγίες έρχονται να ξεκλειδώσουν το μεταβολισμό μας και να επαναπρογραμματίσουν τον τρόπο που καίμε τις θερμίδες.

1. Ο κανόνας των 400 θερμίδων
Έχουμε ακούσει πολλούς υπέρβαρους κατά καιρούς να ορκίζονται ότι τρώνε μόνο μία φορά τη μέρα. Τότε γιατί παχαίνουν; Οι ειδικοί απαντούν πως όταν παίρνουμε όλες τις θερμίδες της ημέρας από ένα γεύμα, τότε το σώμα δεν μπορεί να τις επεξεργαστεί. Κάθε φορά που γευματίζουμε, ο οργανισμός μπορεί να αξιοποιήσει μόνο 400 θερμίδες. Οι υπόλοιπες δεν καίγονται, αλλά αποθηκεύονται σαν λίπος. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτό τον κανόνα διαιρώντας τα γεύματά σας σε πολλά μικρότερα. Συνολικά φροντίστε να παίρνετε πέντε γεύματα την ημέρα, ένα κάθε τρεις ώρες, από τα οποία κανένα δεν θα ξεπερνάει τις 400 θερμίδες. Ίσως ταλαιπωρηθείτε στην αρχή, αλλά μετά από δύο μέρες θα νιώσετε τηνενέργειά σας να αυξάνεται και την πείνα σας να περιορίζεται.

2. Πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα
Η μόδα των προγραμμάτων δίαιτας που προέβλεπαν μόνο πρωτεϊνούχες τροφές και απαγόρευαν τους υδατάνθρακες έχει περάσει. Οι δίαιτες αυτές έδειξαν να βλάπτουν όχι μόνο την υγεία, αλλά ακόμη και το μεταβολισμό. Σήμερα οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη σε κάθε γεύμα και πρέπει να συνδυάζεται και με άλλες τροφές. Οι πρωτεΐνες έχουν υψηλό δείκτη κορεσμού, δηλαδή ενισχύουν το αίσθημα της χόρτασης. Συγχρόνως, έχουν αυξημένη θερμογόνο δράση, γεγονός που σημαίνει ότι ο οργανισμός καίει θερμίδες καθώς τις αφομοιώνει. Μπορείτε λοιπόν σε κάθε γεύμα να καταναλώνετε κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, αυγό ή γαλακτοκομικά.

3. Κάτι να καίει
Η κόκκινη πιπεριά, το τσίλι, το ταμπάσκο και τα άλλα καυτερά τρόφιμα έχουν αποδεδειγμένα ευεργετική επίδραση στο μεταβολισμό. Οι  καυτερές τροφές περιέχουν το συστατικό καψαϊκίνη. Η ουσία αυτή αυξάνει τη θερμογόνο δράση τους και κατά συνέπεια βοηθάει στις καύσεις. Έρευνα που έγινε στην Αμερική τη δεκαετία του '80 έδειξε ότι ένα καυτερό γεύμα τη μέρα μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό μέχρι και κατά 25%, ενώ η επιτάχυνση διαρκεί τρεις ώρες μετά την κατανάλωσή του. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μικρά αποξηραμένα τσίλι όταν μαγειρεύετε κρέας ή όσπρια.

4. Αποφύγετε τις απότομες αυξήσεις του σακχάρου
Όταν τρώμε μία τροφή που περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, τότε το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται απότομα. Το αποτέλεσμα είναι η πρόκληση υπογλυκαιμίας σαν αντίδραση στην απότομη αύξηση του σακχάρου και η ενίσχυση του αισθήματος της πείνας. Αν, για παράδειγμα, φάτε ένα κομματάκι σοκολάτα, το πιθανότερο είναι ότι θα ζητήσετε άλλο ένα. Το σάκχαρο θα αυξηθεί ξαφνικά και θα πέσει απότομα, υποχρεώνοντάς σας να το τροφοδοτήσετε ξανά με γλυκό. Προτιμάτε τρόφιμα που δεν αυξάνουν απότομα το σάκχαρο, όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και οι πρωτεΐνες.

5. Συνοδεύετε κάθε γεύμα με φυτικές ίνες
Το ζητούμενο είναι και πάλι η ρύθμιση των αυξομειώσεων του σακχάρου στο αίμα. Όταν συνοδεύουμε ένα πιάτο με φυτικές ίνες, μειώνουμε την επίδρασή του στα επίπεδα του σακχάρου. Καλές πηγές φυτικών ινών είναι τα λαχανικά και τα φρούτα. Αυτό σημαίνει πως σε κάθε γεύμα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σαλάτα, ενώ τα σνακ καλό είναι να περιέχουν φρούτα.

6. Υπάρχουν και «καλά» λιπαρά
Τα νέα από το μέτωπο των διατροφικών ερευνών έρχονται να απενοχοποιήσουν τα λιπαρά. Μερικά από αυτά όχι μόνο δεν παχαίνουν ή δεν επιβαρύνουν την υγεία, αλλά μας βοηθούν και να αδυνατίσουμε. Πρόκειται για τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια όπως είναι ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες. Η δράση τους αφορά τη ρύθμιση των επιπέδων της λεπτίνης, ορμόνης που επηρεάζει το μεταβολισμό. Όπως φαίνεται και από το όνομά της, η λεπτίνη καθορίζει το ισοζύγιο των θερμίδων, δηλαδή στέλνει μηνύματα είτε για να καούν είτε για να αποθηκευτούν σαν λίπος. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν ανακάλυψαν πως τα ποντίκια που είχαν χαμηλά επίπεδα λεπτίνης διέθεταν ταχύτερο μεταβολισμό και έκαιγαν πιο γρήγορα το λίπος απ' ό,τι εκείνα που είχαν υψηλότερα επίπεδα. Ο καλύτερος τρόπος για να ρυθμίσετε κι εσείς τα επίπεδα της λεπτίνης; Να τρώτε ψάρια πλούσια σε ωμέγα 3.

7. Ποτέ μην ξεχνάτε το πρωινό
Ακόμη κι αν φάτε κρουασάν με σοκολάτα, αυγά με μπέικον και βάφλες με παγωτό, ακόμη κι αν φορτώσετε το μεταβολισμό σας με εκατοντάδες θερμίδες, είναι καλύτερο από το να τον αφήσετε πεινασμένο. Ο λόγος είναι απλός: στη διάρκεια της νύχτας ο μεταβολισμός κοιμάται. Το σώμα αισθάνεται ότι δεν τροφοδοτείται με θερμίδες και ότι πρέπει να σταματήσει τις καύσεις προκειμένου να μην λιμοκτονήσει. Ο μεταβολισμός σταματάει τις καύσεις για να το προστατεύσει και παραμένει σε αυτή την κατάσταση μέχρι να τροφοδοτηθεί και πάλι με καινούργιο γεύμα. Θα συνεχίσει να «κοιμάται» μέχρι να φάτε κάτι. Γι' αυτό, γευματίστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε ώστε να τον ξυπνήσετε. Κάντε μία έξυπνη επιλογή συνδυάζοντας γαλακτοκομικά (γάλα ή γιαούρτι), δημητριακά ολικής άλεσης (προσέξτε να μην περιέχουν ζάχαρη) και φρούτο.

8. Ενάμισι λίτρο νερό τη μέρα
«Ακόμη και μια ελαφριά αφυδάτωση μπορεί να μειώσει το μεταβολισμό κατά 3%» σύμφωνα με την Τζέι Γουίλιαμς, συγγραφέα του βιβλίου «The 24 hour Turnaround, The Formula for Permanent Weight Loss» («24 ώρες για την πλήρη μεταβολή, η συνταγή για μόνιμη απώλεια βάρους»). Τα νεφρά, τα οποία απομακρύνουν τα απόβλητα του οργανισμού, χρειάζονται επαρκείς ποσότητες νερού για να λειτουργήσουν. Όταν δεν τις έχουν, μεταθέτουν τις αρμοδιότητές τους στο ήπαρ. Καθώς όμως το συκώτι είναι υπεύθυνο για το μεταβολισμό του λίπους σε ενέργεια, όταν είναι απασχολημένο με τη δουλειά των νεφρών δεν προλαβαίνει να επεξεργαστεί το λίπος. Οι επαρκείς ποσότητες του νερού επίσης βοηθούν στην καταπολέμηση της κατακράτησης, ειδικά τις μέρες πριν την περίοδο. Προσπαθήστε να πίνετε περίπου ενάμισι λίτρο τη μέρα.

9. Εναλλάξτε τον αριθμό των θερμίδων
Αν καταναλώνετε κάθε μέρα τις ίδιες θερμίδες, τότε ο οργανισμός προσαρμόζεται, τεμπελιάζει και καταλήγει να καίει λιγότερες. Ένας έξυπνος τρόπος για να τον «ξεγελάτε» και να τον κρατάτε σε εγρήγορση ώστε να κάνει περισσότερες καύσεις είναι να παίρνετε διαφορετικό αριθμό θερμίδων κάθε μέρα. Διαλέξτε ποια είναι η ιδανική ποσότητα και εφαρμόστε τη τρεις μέρες την εβδομάδα. Τις δύο μέρες που θα κάνετε περισσότερη γυμναστική αυξήστε την ποσότητα κατά 200 θερμίδες. Τις δύο μέρες που θα ασκηθείτε λιγότερο, καταναλώστε 200 θερμίδες λιγότερες.

10. Η ελαφριά άσκηση βοηθάει
Δεν χρειάζεται να λιώνετε στη γυμναστική. Αρκεί μια ήπιας μορφής άσκηση για να τονώσετε τις καύσεις. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η μυϊκή μάζα και ενισχύονται οι καύσεις. Η τακτική ήπια γυμναστική είναι πολύτιμη για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Αντίθετα, οι εξαντλητικές ώρες στο γυμναστήριο δεν είναι πάντα τόσο χρήσιμες. Εκτός του ότι εξαντλούν κι εμάς τις ίδιες, οι εξοντωτικές ασκήσεις ενδέχεται να έχουν τη λάθος επίδραση στο μεταβολισμό. Καθώς παίρνει το μήνυμα ότι το σώμα απειλείται από εξάντληση, σταματάει τις καύσεις προκειμένου να το προστατεύσει. Έτσι, αντί να κινητοποιείται, ο μεταβολισμός πέφτει σε ύπνωση. Για να λειτουργήσει σωστά, χρειάζεται μια ελαφριά αλλά συχνή άσκηση όπως το περπάτημα.


Διαβάστε ακόμη
«Ultrametabolism, The Simple Plan for Automatic Weight Loss», Mark Hayman, Εκδόσεις Scribner.
«The 24 hour Turnaround, The Formula for Permanent Weight Loss», Jay Williams, Εκδόσεις Collins.
Τα βιβλία μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το www.amazon.com

Με τη συνεργασία της Μαρίας Ψωμά (βιοπαθολόγος, ειδικευμένη στην Ιατρική της Παχυσαρκίας).

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...