Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Να διατηρήσουν την αυτονομία τους θέλουν οι συνιστώσες

Να διατηρήσουν την αυτονομία τους θέλουν οι συνιστώσες


Αναταράξεις στην Κουμουνδούρου στο δρόμο για το συνέδριο

Τη μετάθεση του Συνεδρίου περί τα τέλη του έτους ή ακόμη και εντός του 2014 ζήτησε στη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Πλατφόρμα. 

Η στάση αυτή της μειοψηφίας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για την ηγεσία του κόμματος αφού η τελευταία γνώριζε εδώ και καιρό ότι αρκετές συνιστώσες και τα στελέχη τους που σήμερα συναποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιθυμουν να διατηρήσουν την αυτονομία τους. 

Και κυρίως δεν θέλουν να απολέσουν τη δυνατότητα να αρθρώνουν το δημόσιο λόγο τους κατά το δοκούν. Για τα στελέχη αυτά το σημερινό μοντέλο λειτουργίας του κόμματος τους επιτρέπει όχι μόνο να διαφωνούν με τις επίσημες θέσεις, αλλά και να διαθέτουν εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες προβάλλωντας τις δικές τους θέσεις και ξιφουλκώντας κατά όσων απόφάσεων της πλειοψηφίας δεν τους βρίσκουν σύμφωνους. 

Αν τον ερχόμενο Ιούνιο στο Συνέδριο πάψει και τυπικά η λειτουργία των συνιστωσών, πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι θα απολέσουν την αυτονομία τους και θα είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν την επίσημη θέση της πλειοψηφίας. 

Απ’ την πλευρά τους τα στελέχη της μειψοφίας του πάλαι ποτέ ΣΥΝ δεν έχουν κανένα λόγο να πάνε σε ένα συνέδριο με ήδη διαμορφωμένους συσχεστισμούς υπέρ της σημερινής ηγεσίας. 

Ενισχυτικά λειτουργεί και η ειλλημμένη απόφαση του Α. Τσίπρα να προχωρήσει στα ανοίγματα προς τον λεγόμενο κεντρώο χώρο. 

Σήμερα ο Α. Τσίπρας θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη όπου θα μιλήσει στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση και παράλληλα θα έχει συναντήσεις με φορείς και κατοίκους που αντιδρούν στην επένδυση των ορυχείων Χρυσού στο Περάμα. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αποδέκτης αιτήματος βουλευτών του να μεταβεί και στη Χαλκιδική για να σταθεί στο πλάι των κατοίκων που αγωνίζονται κατά τις αντίστοιχης επένδυσης, αλλά το αίτημα αυτό προσέκρουσε σε εισηγήσεις στενών συνεργατών του να αποφύγει κάτι τέτοιο για να μη δόσει αφορμή στη ΝΔ να τον κατηγορήσει ότι στηρίζει ακραίες και «τρομοκρατικές» ενέργειες, όπως την επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...