Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τα καρύδια μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη

Τα καρύδια μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη


Ερευνητές παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες 140.000 γυναικών

Τα καρύδια όταν καταναλώνονται με μια συχνότητα 2-3 φορές την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 κατά περίπου 25%, σύμφωνα με ανάλυση από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. 

Η ανάλυση βασίστηκε στα δεδομένα που προέρχονται από τις διατροφικές συνήθειες περίπου 140.000 νοσοκόμων (γυναικών). Οι γυναίκες ηλικίας 35-77 ετών, παρακολουθήθηκαν επί δέκα έτη προκειμένου να διαπιστωθεί πόσες εκδήλωσαν σακχαρώδη διαβήτη.

Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν 28 γραμμάρια καρυδιών τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα είχαν 24% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με όσες τα κατανάλωναν σπάνια ή καθόλου. Επίσης, ο κίνδυνος για όσες τα κατανάλωναν μια φορά την εβδομάδα μειωνόταν κατά 13%. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι παρότι τα στοιχεία που ανέλυσαν αφορούν γυναίκες, θα ισχύουν και για τους άνδρες.

Η μελέτη ενισχύει τα συμπεράσματα προηγούμενων ερευνών αναφορικά με την ευεργετική αντιδιαβητική δράση των καρυδιών, αλλά επιπρόσθετα θεωρείται ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική κατανάλωση καρυδιών μπορεί ακόμη και να προλάβει την εκδήλωση διαβήτη τύπου 2. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition.

Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...