Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Γελάστε κάνει καλό

smile (2)
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα φυσικό «φάρμακο», που πρέπει να εκμεταλλευτείτε.
Το άγχος της καθημερινότητας και οι πολλές υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι άνθρωποι, στερούν βασικά στοιχεία της ζωής. Ένα από αυτά είναι το γέλιο, το οποίο έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες ότι συμβάλλει στη μακροζωία. Εκτονώνει τον οργανισμό από το έντονο στρες και τον κάνει να ξεχνάει όλα όσα τον προβληματίζουν, τον αγχώνουν. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται σε όλους, το γέλιο μπορεί αποδεδειγμένα να αντιμετωπίσει διάφορες ασθένειες του ανθρώπου.Συγκεκριμένα σε μία έρευνα που έγινε, αποδείχθηκε ότι συμβάλλει στη πρόληψη της άνοιας. Μειώνει τις επιπτώσεις της κατά 20%. Είναι ένα σημαντικό ποσοστό, αν σκεφτείτε τον αριθμό των ηλικιωμένων που πάσχουν από γεροντική άνοια.
Επίσης κατά τη διάρκεια του γέλιου σας απελευθερώνετε ενδορφίνες. Οι συγκεκριμένες χημικές ουσίες δρουν ως φυσικό αναλγητικό. Αντικαταστήστε λοιπόν τα παυσίπονα με το γέλιο, αξίζει.
Επιπλέον έχει διαπιστωθεί ότι κατά τη διάρκεια του γέλιου αυξάνονται τα αντισώματα του ανθρώπινου οργανισμού. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Άρα γίνεστε πιο ανθεκτικοί σε διάφορους ιούς που σας προκαλούν λοιμώξεις.
Τέλος είναι απίστευτο το αποτέλεσμα μίας άλλης έρευνας, που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που έχουν υποστεί ένα καρδιακό επεισόδιο έχουν γελάσει στη ζωή τους πολύ λιγότερο από τους υπόλοιπους. Αυτό συνδέεται με το στρες, γιατί μην ξεχνάτε ότι με το γέλιο ξεχνάτε ό,τι σας προβληματίζει και σας δημιουργεί ένταση.
Μην χάνετε χρόνο λοιπόν γελάστε και περάστε καλά στη ζωή σας.
Ζήστε την κάθε στιγμή, έτσι όπως πρέπει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...