Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ

Θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ


Δε θα κάνουν χρήση του δικαιώματος μονομερούς περικοπής του που παρέχει ο νόμος

Θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ, σύμφωνα με ψήφισμα της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών αναφέρεται πως μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου, η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ενέκρινε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου, που προβλέπει η σήμερα ισχύουσα ΕΓΣΣΕ, στους εργαζόμενους που το λαμβάνουν -και δεν θα κάνουν χρήση του δικαιώματος μονομερούς περικοπής του, που παρέχει ο νόμος.

«Οι επιχειρήσεις μας δίνουν τις υψηλότερες αμοιβές, τηρούν διαδικασίες ουσιαστικής συνεννόησης με τους εργαζομένους τους και είναι οι πλέον συνεπείς στην εφαρμογή της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε όλη την οικονομία. Γι' αυτό άλλωστε, περιπτώσεις μονομερούς μείωσης κατώτατου μισθού από 751 ευρώ σε 586 όπως προβλέπει ο νόμος, πρακτικά δεν έχουν υπάρξει», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ η εν λόγω απόφαση είναι συνεπής προς την εργασιακή πραγματικότητα που επικρατεί στις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ και δείχνει τις αρχές και πρακτικές με τις οποίες οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ θα αντιμετωπίσουν τις όποιες επιπτώσεις από την λήξη ισχύος της ΕΓΣΣΕ, και την έναρξη της μετενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου