Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Δέκα λόγοι για να χαμογελάμε

Picture

1. Το χαμόγελο μας κάνει ελκυστικούς: Υπάρχει ένας παράγοντας έλξης. Θέλουμε να γνωρίσουμε ένα χαμογελαστό άτομο και να ανακαλύψουμε τι είναι τόσο κάλο που τον κάνει να χαμογελά. Θυμωμένα καισυνοφρυωμένα πρόσωπα με γκριμάτσες γκρίνιας, είναι απωθητικά. Αντίθετα όμως, ένα χαμόγελο προσελκύει.

2. Το χαμόγελο αλλάζει την διάθεση μας: Την επόμενη φορά που θα νιώσετε πεσμένοι δοκιμάστε να πιέσετε τον εαυτό σας να χαμογελάσει. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η διάθεση σας να αλλάξει προς το καλύτερο. Το χαμόγελο μπορεί να ξεγελάσει το σώμα σας και να βοηθήσει να αλλάξει η διάθεση σας.

3. Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό: Όταν κάποιος χαμογελάει φωτίζει το δωμάτιο, αλλάζει την διάθεση των υπόλοιπων και κάνει τα πάντα πιο ευτυχισμένα. Ένα χαμογελαστό πρόσωπο φέρνει την ευτυχία μαζί του. Χαμογελάστε και θα παρασύρετε τους γύρω μαζί σας.

4. Το χαμόγελο ανακουφίζει από το άγχος: Το στρες εμφανίζεται έντονα στο πρόσωπό μας. Το χαμόγελο μας, βοηθά να μην φαινόμαστε κουρασμένοι με κατεβασμένο πρόσωπο ή συνθλιμένοι. Όταν είστε αγχωμένοι πάρτε το χρόνο σας και φορέστε ένα μεγάλο χαμόγελο. Το άγχος θα μειωθεί και θα είστε σε καλύτερη θέση να αναλάβετε δράση.

5. Το χαμόγελο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα:  Χαμογελώντας βοηθούμε το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργήσει καλύτερα. Όταν χαμογελάτε  η ανοσοποιητική λειτουργία βελτιώνεται πιθανώς επειδή είστε πιο χαλαροί. Προλάβετε τη γρίπη και το κρυολόγημα με το χαμόγελο.

6. Το χαμόγελο μειώνει την αρτηριακή πίεση: Όταν χαμογελάτε υπάρχει μια αισθητή μείωση εκπομπών στην πίεση του αίματος σας. Δοκιμάστε το εάν έχετε πιεσόμετρο στο σπίτι. Καθίστε για λίγα λεπτά, μετρήστε την πίεση σας και στη συνέχεια χαμογελάστε για λίγο και ξαναμετρήστε την πίεση σας ενώ ακόμα χαμογελάτε. Παρατηρήτε την διαφορά;

7. Το χαμόγελο απελευθερώνει ενδορφίνες, φυσικά παυσίπονα και σερετονίνη:Αυτά τα τρία μαζί μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Το χαμόγελο είναι φυσικό φάρμακο για τον οργανισμό.

8. Το χαμόγελο σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι: Είναι σαν ένα φυσικό lifting. Οι μύες που χρησιμοποιούμε για να χαμογελάσουμε τραβάνε το πρόσωπο και αυτό κάνει ένα άτομο να φαίνεται νεότερο. Μην πάτε για ένα face lift, δοκιμάστε πρώτα να περνάτε τη μέρα σας με χαμόγελο.

9. Το χαμόγελο σας κάνει να φαίνεστε επιτυχημένοι: Οι χαμογελαστοί άνθρωποι φαίνονται να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, είναι πιο πιθανό να προαχθούν σε υψηλότερες θέσεις και είναι πιο εύκολο να τους προσεγγίσεις. Βάλτε ένα μεγάλο χαμόγελο στις συναντήσεις και συσκέψεις της δουλειάς σας και οι άνθρωποι θα έχουν διαφορετική αντίδραση προς εσάς.

10.  Το χαμόγελο σας βοηθά να παραμείνετε θετικοί: Δοκιμάστε αυτό το τεστ. Χαμογελάστε. Τώρα προσπαθήστε να σκεφτείτε κάτι αρνητικό χωρίς να χάσετε το χαμόγελο σας. Είναι δύσκολο. Όταν χαμογελούμε το σώμα μας στέλνει ένα μήνυμα πως: “Η ζωή είναι ωραία”. Μείνετε μακριά από τη κατάθλιψη, το στρες και τις ανησυχίες με χαμόγελο.
                                                                                                      Αλεξάνδρου Άντρη Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...