Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Παιδί και γενναιοδωρία


ΓΕΝΝΕΟΔΩΡΙΑ
Η πραγματική γενναιοδωρία προϋποθέτει ειλικρινή προθυμία να προσφέρει κανείς ελεύθερα, χωρίς σκέψεις για προσωπικό κέρδος ή την ανταπόδοση.
Πόσο σημαντικό είναι να το διδάξετε στα παιδιά σας; Έχει μεγάλη σημασία όταν δίνεις σε κάποιον που έχει μεγάλη ανάγκη. Οι γονείς αποτελούν πρότυπο αλλές φορές το συνειδητοποιούν και άλλες φορές όχι. Προσφέρουν στα παιδιά τους και προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες καταπιέζοντας ή φέρνοντας σε δεύτερη μοίρα τις δικές τους. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να διδάξουν τα παιδιά τους τη φιλανθρωπία και συνειδητά. Ενθαρρύνετε τα να πάρουν μέρος σε φιλανθρωπίες ή πηγαίνετε μαζί τους πράγματα, τρόφιμα, παιχνίδια σε άτομα και παιδιά που έχουν ανάγκη.
Τα παιδιά χαιρόνται να συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότηρες και δεν δυσκολεύονται να καταλάβουν πόσο θλιβερό είναι κάποιοι άνθρωποι να μην έχουν τα βασικά. Οι μέρες του Πάσχα είναι μια ευκαιρία για τους γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να βιώσουν τη χαρά του να προσφέρει κανείςΤονίστε τους πως κάποιες φορές η βοήθεια που προσφέρει κανείς μπορεί να απαιτεί κόπο και θυσίες από μέρους τους. Προτείνετε τους να επιλέξουν πως θα ήθελαν να βοηθήσουν. Για παράδειγμα, μπορούν να θέλουν να χαρίσουν παιχνίδια και ρούχα τους ή ακόμα να προσφέρουν εθελοντική εργασία ή μέρος από το χαρτζιλίκι τους.
 Θα εκπλαγείτε με την αντίδραση των παδιών σας καθώς τα περισσότερα παιδιά έχουν την τάση να ανταποκρίνονται με πολύ άμεσο τρόπο όταν καταλάβουν πως οι άλλοι έχουν ανάγκες. Τα παιδιά μπορούν να κάνουν μόνα τους εκπληκτικά πράγματα. 
Να θυμάστε πως η καθημερινότητα τους και εσείς ως πρότυπο ενισχύεται τη διάθεσή τους αυτή. Με απλά λόγια, όταν τα παιδιά μεγαλώνουν σε μια οικογένεια όπου η μοιρασιά είναι τρόπος ζωής, βιώνουν τη σπουδαιότητα αλλά και τη χαρά της προσφοράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...