Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Τα ναι και τα όχι για ένα ψηλοτάβανο δωμάτιο!Τι πρέπει να κάνεις και τι να αποφύγεις διακοσμώντας ένα ψηλοτάβανο δωμάτιο; Διάβασε τις προτάσεις μας!

/
Ένα ψηλοτάβανο δωμάτιο σου επιτρέπει να πειραματιστείς με φωτιστικά που έχουν μακρύ καλώδιο και να δημιουργήσεις μοναδικές συνθέσεις όπως αυτή στη φωτογραφία.


/
Σε ένα ψηλοτάβανο δωμάτιο το χρώμα είναι αυτό που θα το κάνει ζεστό και προσιτό. Τι σημαίνει αυτό; Βάψε έναν τοίχο με ένα έντονο χρώμα για να μετριάσεις το ύψος αλλά και να δώσεις προσωπικότητα στο χώρο. /
Οι ξύλινες δοκοί που φαίνονται στο ταβάνι είναι μια μοναδικά υπέροχή λύση για ένα ψηλοτάβανο δωμάτιο ή σπίτι, όπως συνηθίζεται σε πολλά νησιά άλλωστε!/
Για να διακοσμήσεις σωστά τους τοίχους ενός ψηλοτάβανου δωματίου χώρισέ τους νοητά σε τρία επίπεδα. Από κάτω προς τα πάνω μπορείς να ξεκινήσεις με κάδρα, στο δεύτερο επίπεδο να βάλεις ζωγραφικούς πίνακες και το τρίτο να το αφήσεις όπως είναι ή να βάλεις φώτα. Το όλο στοίχημα είναι να δημιουργήσεις σημεία που θα εστιάζει το μάτι ώστε να μην "τρομάζει" από το ύψος των ταβανιών. 

/
Όταν έχουμε να κάνουμε με ψηλοτάβανο δωμάτιο, οι ζωγραφικοί πίνακες είναι απαραίτητοι. Κι αυτό διότι δίνουν ζωή και αρχοντιά στο χώρο. Τοποθέτησε τους πίνακες στο ύψος του ματιού. Μια άλλη καλή λύση είναι το ζωγραφισμένο ταβάνι, καθώς μειώνει το ύψος του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου