Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πρόβλημα στύσης; Eλέγξτε την καρδιά σας

Πρόβλημα στύσης; Eλέγξτε την καρδιά σας


Έρευνες στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, έδειξαν ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην στύση με την καρδιά!

Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Έμιλι Μπανκς δήλωσε ότι όσο πιο σοβαρό και έντονο είναι το πρόβλημα της στύσης, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος για τον άνδρα να έχει κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα το οποίο δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν αρχεία από νοσοκομεία και στοιχεία θανάτων, που αφορούσαν 95.000 άνδρες ηλικίας άνω των 45 ετών. Όσοι από τους άνδρες δεν είχαν ιστορικό καρδιάς, αλλά είχαν μέτριο πρόβλημα στύσης, είχαν 23% αυξημένη πιθανότητα να εισαχθούν σε νοσοκομείο για καρδιαγγειακό πρόβλημα, όπως έμφραγμα. Το ποσοστό αυτό ανέβαινε στο 35% για εκείνους που δεν είχαν πρόβλημα καρδιάς, αλλά είχαν σοβαρό θέμα με τη στύση τους, ενώ έφτανε στο 64% για εκείνους που και πρόβλημα καρδιάς είχαν και πρόβλημα στύσης.

Ο κίνδυνος για την καρδιά που σχετίζεται με τη στύση, δεν εξαρτάται από την ηλικία, το κάπνισμα, το αλκοόλ και την παχυσαρκία. Η νέα μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα προβλήματα στύσης είναι ένα προειδοποιητικό καμπανάκι για καρδιαγγειακά προβλήματα που δεν έχουν εκδηλωθεί.
Πηγή: kamarinia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...