Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

H κάρτα γραφικών των Macbook Air θα μπορεί να στηρίξει Retina οθόνη


H κάρτα γραφικών των Macbook Air θα μπορεί να στηρίξει Retina οθόνη
H Apple κατά την διάρκεια του WWDC 2013 θα αναβαθμίσει την σειρά των Macbook. Όπως συνηθίζει η Intel κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος είχαμε την αναβάθμιση των επεξεργαστών της στην σειρά Haswell και έτσι τα Macbook όπως εφιστάται θα είναι από τα πρώτα μηχανήματα που θα την χρησιμοποιήσουν.

Η βελτίωση στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας αλλά και ένα 8% αναβάθμιση της επεξεργαστική ισχύς είναι κάτι που περιμένουμε να δούμε με αυτή την αναβάθμιση. Αλλά η Intel μας είχε και μια έκπληξη αυτή την φορά που ακούει στο όνομα «Iris».

Η σειρά Iris των ενσωματωμένων γραφικών θα προσφέρει διπλάσια ή και τριπλάσια απόδοση σε σχέση με τις HD 4000 των Ivy Bridge αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η αύξηση αυτή δεν θα είναι ορατή σε όλο το εύρος των Haswell.

Συγκεκριμένα, η Intel θα προσφέρει πέντε διακυμάνσεις γραφικών: Intel HD, Intel HD Graphics 4600, Intel HD Graphics 5000 και τα κορυφαία Intel Iris 5100 και Intel Iris Pro 5200.

Με το 4K UltraHD display resolution της σειράς Iris θα μπορούμε να έχουμε μια εντυπωσιακή ανάλυση στα Ulrabooks που θα αγγίζει τα 3840 x 2160.

Έτσι λοιπόν τα Macbook Air και από άποψη απόδοσης μπαταρίας αλλά και από αυτή των γραφικών θα μπορούν άνετα να στηρίξουν μια Retina οθόνη.

Αν η Apple λοιπόν δεν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στην αυτονομία αλλά και στο μέγεθος της μπαταρίας των αναβαθμισμένων Macbook Air τότε δεν θα μας προκαλέσει εντύπωση αν ακόμη και τον Ιούνιο έχουμε την εμφάνιση των πρώτων Macbook Air με οθόνη ανάλυσης Retina.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου