Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αυτό είναι τo «φάρμακο» για τους μαύρους κύκλους


Αυτό είναι τo «φάρμακο» για τους μαύρους κύκλους
Νίκησε τους μαύρους κύκλους με βιταμίνη Κ. Μάθε περισσότερα...
Ανακάλυψε την βιταμίνη Κ στις κρέμες ματιών οι οποίες επίσης περιέχουν ρετινόλη.

Ποια είναι η δράση της: Tα εύθραυστα αγγεία που επιτρέπουν στο αίμα να διαρρέει στην επιδερμίδα είναι η μία αιτία η οποία δημιουργεί τους μαύρους κύκλους. Η βιταμίνη Κ αντιμετωπίζει το πρόβλημα ελέγχοντας τη συσσώρευση του αίματος στα αγγεία της περιοχής. Μελέτη που διήρκησε 4 μήνες έδειξε ότι η καθημερινή χρήση μίας κρέμας με βιταμίνη Κ απαλαίνει σημαντικά τους κύκλους γύρω από τα μάτια. Οι κρέμες αυτές συνήθως περιέχουν κάποια μορφή ρετινόλης. Η ρετινόλη από μόνη της αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου και κατ’ επέκταση το πάχος της λεπτής και διαφανούς επιδερμίδας κάτω από τα μάτια ( καθιστώντας έτσι δύσκολο να δεις τα σκούρα αγγεία που βρίσκονται από κάτω). Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σε μία κρέμα η οποία περιέχει βιταμίνη Κ και ρετινόλη ενισχύει τη δυνατότητα της βιταμίνης Κ να διεισδύει στην επιδερμίδα και περιορίζει τους μαύρους κύκλους.

TIP: Εάν οι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε υπερβολική έκκριση μελανίνης ( ιδιαίτερα αν είσαι άτομο με σκούρο φωτότυπο) είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς καθημερινά και αντηλιακό.

Πως χρησιμοποιείς την κρέμα με βιταμίνη Κ: Εφάρμοσέ την νύχτα. Αρχικά δώσε το περιθώριο στην επιδερμίδα σου να συνηθίσει τη ρετινόλη. Χρησιμοποίησε την μία ή δύο φορές την πρώτη εβδομάδα και πρόσθεσε ένα βράδυ κάθε νέα εβδομάδα που ξεκινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...