Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

To sex και ο ...σκληρός δίσκος


To sex και ο ...σκληρός δίσκος
Αναψέ την  
Το Software: Ντοπαμίνη
Η χρησιμότητά του:
 Βρίσκεται στο επίκεντρο του συστήματος επιβράβευσής της και την κάνει να αναζητά οτιδήποτε προσφέρει ευχαρίστηση. «Παίζει σημαντικό ρόλο στο αν θα έχει όρεξη για σεξ» σου λέει ο νευροβιολόγος Dr. James Pfaus του Concordia University στο Μόντρεαλ.
Εκμεταλλεύσου το: Προτού βάλεις φωτιά στο κρεβάτι της, θα πρέπει να την ανάψεις στο στομάχι της. Το μενού σου μπορεί να περιλαμβάνει από ψητό κοτόπουλο με chili sauce, μέχρι σοκολατάκια με πιπέρι καγιέν. Εκτός από την καψαϊκίνη της καυτερής πιπεριάς, στο ντοπάρισμά της με ντοπαμίνη θα βοηθήσει η έκπληξη και ο ενθουσιασμός του καινούργιου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Scott Haltzmann που διδάσκει το μάθημα Human Behaviour στο Brown University του Rhode Island. Αν λοιπόν δεν τρελαίνεται για τις πικάντικες γεύσεις, θα έχεις εξίσου καλό αποτέλεσμα σπάζοντας τη ρουτίνα της με ασυνήθιστες γεύσεις. 
Κάνε της poke 
Το Software: Τεστοστερόνη
Η χρησιμότητά του: Οι ειδικοί τη συνιστούν σαν το καλύτερο καύσιμο της δικής σου μηχανής. Όμως πρόσφατη μελέτη του Journal of Sexual Medicine δείχνει ότι η τεστοστερόνη που παράγεται στις ωοθήκες και στους επινεφρίδιους αδένες της ευθύνεται για τη δική της όρεξή για σεξ.
Εκμεταλλεύσου το: Προ(σ)κάλεσέ την σε έναν αγώνα τένις, πινγκ πονγκ ή σκάκι. Οι επιστήμονες του Pennsylvania State University διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της γυναικείας τεστοστερόνης αυξάνονται κατά 49% κάθε φορά που σε ανταγωνίζεται. Όσο για το αποτέλεσμα του αγώνα, μην σε απασχολεί. Ακόμη και αν χάσεις, θα πάρεις ρεβάνς στο κρεβάτι της. Για καλύτερες επιδόσεις στο δεύτερο γύρο, τάισέ την σαλάτα λάχανο και φάε και εσύ. Σύμφωνα με μελέτη του Rockefeller University Hospital, η ουσία I3C (Indole-3-Carbinol) που περιέχει το λάχανο αυξάνει την τεστοστερόνη σε άντρες και γυναίκες.   
Βάλε την σε κατάσταση αναμονής
Το Software: Μελανοκορτίνες
Η χρησιμότητά του: Μπορεί να σου ακούγεται σαν όνομα αργεντινού ποδοσφαιριστή, όμως δεν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με κάποια μεταγραφή-έκπληξη. Οι μελανοκορτίνες της είναι νευροπεπτίδια (μικρά μόρια βλ. πρωτεΐνες) που ελέγχουν τους μηχανισμούς της εγκεφαλικής διέγερσής της. «Όταν ενεργοποιούνται οι υποδοχείς μελανοκορτίνων, γίνεται ασυγκράτητη» επιβεβαιώνει ο Pfaus.
Εκμεταλλεύσου το: Βρες τα αρώματα, τις μυρωδιές και τις εικόνες που την ερεθίζουν και πυροδότησε τον ενθουσιασμό της. Ξεκίνα με το after shave που φορούσες την πρώτη φορά που το κάνατε. Αφού ψεκάσεις με αυτό τα σεντόνια της, επικεντρώσου στην ευχαρίστησή της. «Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσεις τις μελανοκορτίνες της είναι να την κάνεις να νιώσει ότι είναι το κέντρο του κόσμου σου» λέει ο Pfaus. 
Αύξησε τον βαθμό ανταπόκρισης 
Το Software: Ωκυτοκίνη
Η χρησιμότητά του: Επιδρά στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τα συναισθήματά της και κατευνάζει τις όποιες ανησυχίες της πριν το σεξ. «Στη διάρκεια του οργασμού φτάνει στο ζενίθ της και κάνει πιο έντονο το δέσιμο των συντρόφων» συμπληρώνει η Dr. Heather Rupp από το Kinsey Institute του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.
Εκμεταλλεύσου το: Οι επιστήμονες λένε ότι αγγίζοντάς την μπορείς να αυξήσεις στο μέγιστο τα επίπεδα της ωκυτοκίνης της. Ο χρόνος θα είναι με το μέρος σου, αφού όσο πιο αργά το κάνεις, τόσο το καλύτερο. Ξεκίνα με μια αγκαλιά διαρκείας τουλάχιστον 20 δευτερολέπτων. Τόσο χρειάζεται σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα για να διαπιστώσεις την πρώτη άνοδο. Έπειτα στήσε ενέδρα έξω από το μπάνιο της και εκμεταλλεύσου την υγρασία στο σώμα της. Η Siski Green, συγγραφέας του How To Blow Her Mind In Bed, λέει ότι καθώς θα εξατμίζεται το νερό από το δέρμα της, θα ερεθίζεται περισσότερο από τα χάδια σου.   
Κλίκαρε στον τερματισμό  
Το Software: Οιστρογόνα 
Η χρησιμότητά του: Ελέγχουν σε τέτοιο βαθμό την όρεξή της για σεξ, που θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι ένα απλό software, αλλά το ίδιο το λειτουργικό σύστημά της.
Εκμεταλλεύσου το: Από δημοσίευμα του Human Reproduction προκύπτει ότι στη διάρκεια της ωορρηξίας (11η-14η μέρα του κύκλου) τα ζευγάρια κάνουν 26% περισσότερο σεξ από ό,τι συνήθως. «Στο δεύτερο μισό του κύκλου της δυσκολεύεται να αντισταθεί σε ενδείξεις αρρενωπότητας» επισημαίνει η Dr. Rupp και σε παροτρύνει να μείνεις αξύριστος σε αυτό το διάστημα. «Αντιθέτως, μετά το τέλος της περιόδου της τα αυξημένα επίπεδα προγεστερόνης διαταράσσουν την ισορροπία των οιστρογόνων της και την κάνουν να αναζητά σταθερότητα και ασφάλεια. Φρόντισε να είσαι καλά ξυρισμένος  και να την κρατάς σφικτά από το χέρι» καταλήγει η Dr. Rupp.

πηγή:menshealth.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...