Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Επικίνδυνη η έλλειψη ύπνου για τις γυναίκες με καρδιολογικά προβλήματα

Επικίνδυνη η έλλειψη ύπνου για τις γυναίκες με καρδιολογικά προβλήματα
Μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας διατρέχουν οι γυναίκες με καρδιολογικά προβλήματα που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει τα επίπεδα της φλεγμονής στις γυναίκες που έχουν ήδη καρδιακή ανεπάρκεια ή πάσχουν από άλλα καρδιολογικά προβλήματα.

Όπως εξηγούν στην έκθεσή τους, αυτό μπορεί να είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο, επειδή η φλεγμονή είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Στη μελέτη, που είχε διάρκεια πέντε ετών, συμμετείχαν 700 άτομα με καρδιολογικά προβλήματα, ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η έλλειψη ύπνου είναι πιο επικίνδυνη για τις γυναίκες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ρόλος που παίζει ο κακός και ελλιπής ύπνος στην εμφάνιση φλεγμονής και άλλων προβλημάτων υγείας είναι μεγαλύτερος από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα.

«Πλέον έχουμε στη διάθεσή μας αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση όσων έχουν προσβληθεί από τη στεφανιαία νόσο», αναφέρει στην επιστημονική έκθεση ο βασικός συντάκτης της, δρ Aric Prather.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση της επιθεώρησης Journal of Psychiatric Research.

Εξάλλου, άλλη αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες, αναφέρει ότι για να προστατευθεί κανείς από την καρδιακή ανεπάρκεια δεν έχει παρά να ακολουθήσει στην καθημερινότητά του τέσσερις κανόνες.

Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη, η τακτική άσκηση, η μεσογειακή διατροφή, η διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα και η διακοπή του καπνίσματος, μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία σε ποσοστό 80%!

peristerinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...