Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

28.000 προσλήψεις ανέργων τον Νοέμβριο



Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο συνεχίζεται και μέσα στο Νοέμβριο. Αυτή τη φορά θα ανοίξουν 28.000 θέσεις εργασίας σε δήμουςασφαλιστικά ταμεία, ΚΕΠ, δικαστήρια, μουσεία κ.α.







Το κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι τεράστιο. Η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη και η ανάγκη για δουλειά έστω και με λίγα χρήματα, έστω και για μόλις πέντε μήνες είναι τεράστια, καθώς είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι οικογένειες που δεν έχουν το παραμικρό εισόδημα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι για τις 10.000 θέσεις εργασίας που προκηρύχθηκαν τον Οκτώβριο κατατέθηκαν 160.000 αιτήσεις.

Που ανοίγουν οι θέσεις εργασίας;
Με βάση το πρόγραμμα προβλέπεται να προσληφθούν 14.000 άνεργοι σε φορείς της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, 1.000 άνεργοι σε ασφαλιστικά ταμεία, 1.000 άνεργοι σε ιερές μητροπόλεις και άλλοι 12.000 άνεργοι σε ΚΕΠ, δημοτολόγια, στον ΕΟΠΥΥ, σε σωφρονιστικά καταστήματα και ειρηνοδικεία, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και σε προνοιακά ιδρύματα εποπτείας του υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας προσφέρει αμοιβές 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 490 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 427 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους κάτω των 25 ετών ενώ ο ΟΑΕΔ καταβάλλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...