Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΣΤ… σάλιου “εντοπίζει” την επιθετική συμπεριφορά!!

diaforetiko.gr : imageNew 600x345 ΤΕΣΤ... σάλιου εντοπίζει την επιθετική συμπεριφορά!!
Ένα απλό τεστ σάλιου μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος για την πρόβλεψη της επιθετικής συμπεριφοράς στα αγόρια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη Αμερικανών ερευνητών από το παιδιατρικό νοσοκομείο του Σινσινάτι.
Τα ευρήματα της μελέτης αποκαλύπτουν άμεση σχέση μεταξύ της συγκέντρωσης ορισμένων ορμονών των λεγόμενων ανδρογόνων και της επιθετικότητας .
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες, αναφέρουν «πιστεύουμε ότι η εξέταση των ορμονών στο σάλιο μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να παρακολουθούν ποιες θεραπείες λειτουργούν καλύτερα για τους ασθενείς τους. Επιπλέον, όμως, ελπίζουμε ότι αυτό το απλό τεστ σάλιου θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για να βελτιώσουμε και τα επίπεδα ασφάλειας στα σχολεία».
Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν, ότι παρά το μικρό μέγεθός της, τα δεδομένα είναι σημαντικά, ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες μελέτες πριν προωθηθεί στην κλινική πράξη το τεστ σάλιου για την πρόβλεψη της βίαιης συμπεριφοράς.
Ο παιδίατρος Αλέξανδρος Σακελλαρίου, μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου, τόνισε ότι «πρόκειται για πιλοτική μελέτη που προσπαθεί να εξηγήσει την επιθετικότητα, ωστόσο δεν αντικατροπτίζει την γενική εικόνα του πληθυσμού των παιδιών».
http://www.capitalhealth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...