Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Η ΤΕΛΕΙΑ ομελέτα φούρνου!


Είναι μια ομελέτα διαφορετική από τις άλλες. Τρώγεται ζεστή και κρύα και τα παιδιά την λατρεύουν γιατί τους θυμίζει λίγο και πίτσα.



Τι χρειαζόμαστε:
8-10 αυγά
4 μεγάλες πατάτες
Κασέρι όσο θέλουμε (πάνω από 1/4 όμως)
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
2 πιπεριές
Στα γρήγορα


Πώς το κάνουμε:Κόβουμε τις πατάτες χοντρές στρογγυλά (στο σχήμα των τσιπς) και τις τηγανίζουμε.
Τις στρώνουμε σε ένα ταψι μέτριο αλλά βαθύ.
Χτυπάμε τα αυγά και τα περιχύνουμε πάνω στις πατάτες.
Κόβουμε το κασέρι σε ακανόνιστους κύβους και το σκορπίζουμε πάνω στα αυγά.
Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρές ροδέλες και το προσθέτουμε και αυτό στο ταψί.
Κόβουμε τις πιπεριές όπως θέλουμε και τις προσθέτουμε και αυτές. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Σε 10-15 λεπτά είναι έτοιμο ανάλογα τον φούρνο. Το βγάζουμε όταν δούμε πως τα αυγά είναι έτοιμα.


Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπεριές διαφόρων χρωμάτων. Τις πατάτες μπορείτε αντί να τις τηγανίσετε, να τις βράσετε. Το λουκάνικο αν θέλετε το περνάτε λίγο από το τηγάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου