Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Διάβασες για αύριο;

ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς να προσεγγίσετε το παιδί σας για να κάνει τα μαθήματά του:
 Η ερώτηση για τα μαθήματα της ημέρας, είναι μία ερώτηση που από τη μία δείχνει το άγχος των γονιών για την εκπαίδευση των παιδιών, από την άλλη όμως, συχνά, προκαλεί τσακωμούς και τριβές. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει το διάβασμα με ηρεμία και όσο πιο αποδοτικά γίνεται. Τι να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον:
  • Ξεκινήστε να του διαβάζετε παραμύθια και ιστορίες από την προσχολική ιστορία. Έτσι το παιδί σας θα είναι πιο εξοικειωμένο με τα βιβλία, όταν θα πάει σχολείο.
  • Βοηθήστε τον στην αρχή αλλά μετά τονίστε του πως πρέπει να διαβάζει μόνο του. Όπως η μαμά και ο μπαμπάς δουλεύουν, έτσι το διάβασμα είναι προσωπική του δουλειά.
  • Βάλτε του πρόγραμμα. Όταν γυρνάει από το σχολείο πρέπει να φάει και να χαλαρώσει για λίγο. Μετά καλό θα είναι να ξεκινήσει το διάβασμα για να έχει έπειτα ελεύθερο χρόνο. Οι ώρες διαβάσματος δε χρειάζεται να είναι πολλές. Για παράδειγμα, 1 ώρα διαβάσματος για ένα παιδί Α’ Δημοτικού είναι αρκετή.
  • Καλό θα είναι να ξεκινάει με τα δύσκολα μαθήματα, ώστε τελειώνοντας που θα είναι ήδη κουρασμένο να έχει τα πιο εύκολα μαθήματα.
  • Πρέπει να διαβάζει μόνο του στο δωμάτιο ή στο γραφείο και όχι στην κουζίνα ή το σαλόνι, όπου βρίσκεται η υπόλοιπη οικογένεια.
  • Δημιουργήστε ένα χώρο φωτεινό και ήσυχο για να μπορεί να διαβάζει με ηρεμία.
  • Όταν τελειώσει με τα μαθήματα, τσεκάρετέ τα μαζί. Αν δείτε λάθη μη του τα πείτε και αποφύγετε εκφράσεις που προκαλούν εντάσεις και στεναχώρια τύπου «Πού έχεις το μυαλό σου;». Παρακινήστε το να ξαναδεί τα γραπτά του για να εντοπίσει μόνο του τα λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...