Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

«H τέχνη της αγάπης»

love
Κυκλοφόρησε το 1956, είναι από τα πιο πολυδιαβασμένα κείμενα, γύρω από ένα θέμα που απασχολεί την τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπων.
Για την εκμάθηση αυτού που υπονοεί ο τίτλος, ο Γερμανός ψυχολόγος και ανθρωπιστής αναρωτιέται τι σημαίνει ο έρωτας για τη σύγχρονη κοινωνία:
«Για τους περισσότερους ανθρώπους, το πρόβλημα του έρωτα συνίσταται κυρίως στο «αγαπιέμαι» παρά στην πράξη του «αγαπώ», στην ίδια τους την ικανότητα να αγαπούν. Γι” αυτό, το πρόβλημά τους είναι να καταφέρουν να αγαπηθούν, να είναι αξιέραστοι..
Ένας άνθρωπος μπορεί να αγαπήσει έναν άλλον άνθρωπο μόνο αν έχει γνωρίσει πρώτα τον εαυτό του και σέβεται την ίδια του την ατομικότητα. Μόνο τότε θα είναι έτοιμος να κατανοήσει το ταίρι του και να σεβαστεί την ατομικότητά του. Για να να μπορούν οι δύο σύντροφοι να συζητούν μεταξύ τους όλη τους τη ζωή, εγγυάται ότι θα μπορούν και θα επιθυμούν να γνωρίζουν και να πλησιάζουν ο ένας τον άλλον ολοένα και πιο πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...