Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Τι προκαλεί μια όμορφη γυναίκα στον ανδρικό εγκέφαλο;

Φαίνεται πως ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα για έναν άντρα όταν μιλά σε μια πανέμορφη γυναίκα...
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά έδειξε ότι οι άνδρες έχουν την αίσθηση ότι η συζήτηση διαρκεί κατά 3,5 λεπτά λιγότερο εάν η γυναίκα στην οποία μιλούν είναι πολύ όμορφη.

Επίσης, οι άνδρες μπορούσαν να θυμηθούν περισσότερες λεπτομέρειες από την κουβέντα τους με μια όμορφη γυναίκα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο εξηγούν πως οι άνδρες προσπαθούν να κάνουν καλή εντύπωση κι έτσι εστιάζουν περισσότερο σε αυτά που θα πουν. Επειδή ο εγκέφαλός τους είναι πιο συγκεντρωμένος, έχουν την αίσθηση ότι ο χρόνος περνά πιο γρήγορα.

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη διαπίστωση που έχουν κάνει οι επιστήμονες για την επίδραση των ωραίων γυναικών στο ανδρικό φύλο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο TCU του Τέξας υποστηρίζουν ότι μια όμορφη παρουσία επηρεάζει την ανδρική μνήμη. Οι άνδρες που είχαν πει ψέματα για να εντυπωσιάσουν ένα ωραίο κορίτσι δυσκολεύονταν περισσότερο να διαχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα λίγες εβδομάδες μετά. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η έλλειψη ειλικρίνειας μπορεί σε αυτήν την περίπτωση να «ξεγελάσει» το ανδρικό μυαλό.

Μια όμορφη γυναίκα μπορεί επίσης να κάνει έναν άνδρα... ανυπόμονο. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά έδειξε ότι οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να συμφωνήσουν σε ασύμφορους οικονομικούς όρους εάν το προϊόν που τους προσφέρουν διαφημίζεται από μια όμορφη γυναίκα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όταν οι άνδρες κοιτούν μια όμορφη γυναίκα ενεργοποιούνται τα κέντρα του εγκεφάλου που ζητούν την άμεση «ανταμοιβή». Έτσι, δε σκέφτονται τις μελλοντικές επιπτώσεις των πράξεών τους.

Βρετανική μελέτη δείχνει ότι οι όμορφες γυναίκες κάνουν τους άνδρες και πιο γενναιόδωρους. Όταν υπάρχει τριγύρω μια όμορφη γυναίκα, ένας άντρας είναι πιο πιθανό να φερθεί μεγαλόψυχα και γενναιόδωρα, δίνοντας για παράδειγμα χρήματα στους φτωχούς. Η προοπτική του σεξ κάνει τους άνδρες να φέρονται πιο πονόψυχα, κάτι που γοητεύει τις γυναίκες, εξηγούν οι ερευνητές.

Πηγή:onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...