Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Από τις γερμανικές αποζημιώσεις θα επιδοτούνται οι υπερωρίες στον ιδιωτικό τομέα, δηλώνει το υπουργείο Εργασίας


germanikesapozimioseis
Καλά νέα φαίνεται πως έχουμε επιτέλους στις πολύπαθες υποθέσεις τόσο των γερμανικών αποζημιώσεων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όσο και των απλήρωτων υπερωριών στον ιδιωτικό τομέα. Όπως ανακοινώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, η κυβέρνηση προσδοκά πως οι διαπραγματεύσεις με την γερμανική πλευρά για τις κατοχικές αποζημιώσεις θα στεφθούν σύντομα με επιτυχία, ενώ προτίθεται να διαθέσει τα χρήματα στο υπουργείο Εργασίας για την επιδότηση των υπερωριών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα δίνοντας έτσι μια «ένεση» παραγωγικότητας στην ελληνική οικονομία.
«Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη. Ένα μεγάλο εμπόδιο που συναντούν πολλές επιχειρήσεις είναι η έλλειψη ρευστού για να χρηματοδοτήσουν τις υπερωρίες των εργαζομένων όταν αυτές είναι αναγκαίες, με αποτέλεσμα η δουλειά να μένει στη μέση» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης. «Με την ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων, θα είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε επιτέλους το περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι θα αποζημιωθούν για τα βάσανα των παππούδων τους κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Παράλληλα, θα δώσουμε την ευκαιρία στους εργαζόμενους να ολοκληρώνουν απρόσκοπτα τη δουλειά της ημέρας, αμειβόμενοι για τις παραπάνω ώρες εργασίας» συμπλήρωσε.
Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την καλή πορεία των διαπραγματεύσεων και δηλώνουν χαρούμενοι που μπορούν με αυτόν τον τρόπο να προσφέρουν λίγη χαρά στους Ευρωπαίους πολίτες άλλων χωρών, η συλλογική μνήμη των οποίων έχει πληγωθεί από την «δυστυχή ιστορική ατυχία» του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
«Είμαστε πρόθυμοι να αποζημιώσουμε όποια χώρα το επιθυμεί, αρκεί να αποδείξει ότι θα διαθέσει τα χρήματα για καλό σκοπό και θα τα χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. Μακάρι να υπάρχει παγκόσμια ειρήνη και να εξαλειφθεί γρήγορα η φτώχεια στην υφήλιο, ή έστω στην Ευρώπη» δηλώνουν χαρακτηριστικά.
Τέλος, πληροφορίες που κάνουν λόγο για πρόθεση του επιτελείου του υπουργείου Εξωτερικών να στραφεί επίσης κατά της Κύπρου αλλά και της διεθνούς κοινότητας ζητώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη του ελληνικού λαού λόγω της μη επίλυσης του Κυπριακού εδώ και τόσα χρόνια, ελέγχονται είτε ως ανακριβείς είτε ως υπερβολικά συντηρητικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...