Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Κάνε τις πιστωτικές κάρτες να δουλέψουν για σένα

Πιστεύεις ότι δεν μπορείς να κερδίσεις χρήματα χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες; Ξανασκέψου το!
Η γενικότερη αίσθηση που υπάρχει για τις πιστωτικές κάρτες, είναι αρνητική.
Ακόμα και εμείς έχουμε γράψει άρθρα που σας συμβουλεύουν πώς να ζείτε χωρίς αυτές και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.
Υπάρχει όμως και ένα τρόπος για να κάνεις τις πιστωτικές να δουλέψουν για το συμφέρον σου. Να απλοποιήσουν τη ζωή σου και να σου αποφέρουν κέρδη.

Σήμερα, οι περισσότερες πιστωτικές κάρτες προσφέρουν ανταποδοτικά οφέλη.
Είτε πρόκειται για πόντους, είτε για μίλια, είτε για βενζίνη, είτε για επιστροφή μετρητών με κάποια άλλη μορφή.
Μία επίσκεψη στους ιστότοπους των τραπεζών, θα σε διαφωτίσει για το τι ακριβώς προσφέρει κάθε κάρτα. Μετά μπορείς να κάνεις την επιλογή σου.
-Υπάρχει πιστωτική κάρτα που επιστρέφει το ΦΠΑ από τα καύσιμα. Αν την επιλέξεις και την εξοφλείς με συνέπεια θα έχεις 23% έκπτωση σε κάθε γέμισμα!
-Πιστωτική κάρτα γνωστού ιδρύματος, δίνει για κάθε αγορά σου, μίλια για αεροπορικά ταξίδια. Η καλοκαιρινή σου απόδραση μπορεί να είναι και δωρεάν. Αντίστοιχα, πολλοί συμπολίτες μας χρησιμοποιούν μία κάρτα και μόνο για τις κρατήσεις των αεροπορικών τους εισιτηρίων και έχουν μεγάλο κέρδος αφού μπορούν είτε να κερδίσουν διπλά και τριπλά μίλια, είτε να ενοικιάσουν αυτοκίνητο στον προορισμό τους με πολύ χαμηλό κόστος.
-Βρες την κάρτα που έχει μεγάλα bonus για καταστήματα από τα οποία συνηθίζεις να ψωνίζεις ρούχα και αξεσουάρ. Καθώς τα έξοδα αυτά είναι μεγάλα, το ίδιο θα είναι και οι επιστροφές σου και έτσι το επόμενο ρούχο που θα αγοράσεις μπορεί να είναι …δωρεάν.
-Τα μεγάλα σουπερ μάρκετ συνεργάζονται με τράπεζες ή και εκδίδουν δικές τους πιστωτικές κάρτες με δώρα, εκπτώσεις και δόσεις. Αν ψωνίζεις συνήθως από μία συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και είσαι συνεπής στις πληρωμές σου στην τράπεζα, μπορείς να πληρώνεις μέχρι και 15% λιγότερο για κάθε αγορά σου!

Πως θα το κάνεις
Υπάρχουν δεκάδες προτάσεις και είδη καρτών για να κάνεις τις πιστωτικές να δουλέψουν για σένα.
-Ξεκίνα με μία επίσκεψη εδώ. Σε αυτή την ειδική διεύθυνση της Τράπεζας της Ελλάδος μπορείς να δεις συγκριτικά τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών που εκδίδουν οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
-Χρειάζεται σίγουρα έρευνα αγοράς για να δεις το προσφέρει κάθε τράπεζα, αλλά το διαδίκτυο την κάνει στις ημέρες μας πολύ εύκολη υπόθεση ενώ παράλληλα.
-Οι περισσότερες κάρτες προσφέρονται πλέον χωρίς συνδρομή, καθιστά εύκολο το να διατηρείς αρκετές από αυτές.

Ο πρώτος κανόνας για να επωφεληθείς από τις πιστωτικές κάρτες είναι να είσαι συνεπής. Για να πετύχει το σχέδιό μας, θα πρέπει τις αγορές που κάνεις, να τις εξοφλείς κάθε μήνα (αν πρόκειται για έντοκες αγορές) ή όποτε απαιτείται, αν πρόκειται για άτοκες δόσεις.
Ο δεύτερος κανόνας για να αποκτήσεις την κάρτα που είναι κατάλληλη για εσένα είναι να μην αποδέχεσαι –έτσι απλά- πιστωτικές που σου προσφέρονται από τηλεφώνου…
Να θυμάσαι ότι όποιος πήρε πιστωτική απλά και μόνο για να «δανειστεί» χρήματα, έχασε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...