Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Τα social media πάνε Μουντιάλ!


Ποια hashtag θα «παίξουν» μπάλα στη διάρκεια του Μουντιάλ; Ποιοι ποδοσφαιριστές και ποιες ομάδες έχουν τους περισσότερους followers και likes; Η μάχη δίνεται και στα social media!
Λίγες ώρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ στη Βραζιλία, έναinfographic παρουσιάζει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τα hashtag που θα χρησιμοποιηθούν διεθνώς στα social media, τους πιο δημοφιλείς ποδοσφαιριστές - με βάση τα likes και τους followers που έχουν στις σελίδες του Facebook και του Twitter που διατηρούν - καθώς και ποιες χώρες είναι βαθιά «δικτυωμένες» στην κοινωνία της πληροφορίας.
Ποια hashtag θα χρησιμοποιηθούν
Είναι προφανές ότι οι λέξεις κλειδιά είναι «World Cup», «Brazil» ή «Brasil», «FIFA» και «2014», σε όλους τους συνδυασμούς.
Μα ποιοι θα το παρακολουθήσουν;
Το ποδόσφαιρο το αγαπούν άνδρες και γυναίκες κι αν αυτό μπορεί να μετρηθεί κάπου είναι στο Twitter: 50 εκατομμύρια χρήστες είναι φίλαθλοι, εκ των οποίων τα 29 εκατομμύρια είναι άνδρες και τα 21 γυναίκες. Καθόλου άσχημα κορίτσια!
Ποιοι ποδοσφαιριστές θριαμβεύουν στον «αγωνιστικό χώρο» των Social media;
Για να δούμε ποιοι «δουλεύουν» καλά - είτε μόνοι τους είτε με τα επιτελεία τους - τα κοινωνικά δίκτυα:
 FacebookTwitter
Κριστιάνο Ρονάλντο
8426,6
Νειμάρ Τζούνιορ
23,310,8
Γουέιν Ρούνεϊ 
208,8
Αντρές Ινιέστα
19,98,7
Μεσούτ Οζίλ 
19,85,83
Ζεράρντ Πικέ 
153,23
Ρόμπι Φαν Πέρσι
9,25,1
Μάριο Μπαλοτέλι
7,12,19
Τσάβι Αλόνσο 
 7,29
Λιονέλ Μέσι 
57,81,1
Οι αριθμοί είναι σε εκατομμύρια φυσικά...
Και ποιες είναι οι χώρες με τους πιο δικτυωμένους κατοίκους;
Έκπληξη; το Μεξικό έχει τους περισσότερους φίλους στο Facebook και το Twitter, ακολουθεί η Γερμανία και η Βραζιλία και σχεδόν τελευταία η Αμερική (η οποία, τηρουμένων των αναλογιών, καθώς οι Αμερικανοί δεν είναι και ιδιαίτερα φίλοι του ποδοσφαίρου, θα μπορούσαν να απουσιάζουν και τελείως από τη λίστα), λίγες χιλιάδες πιο πάνω από την Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...