Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η ώρα του ύπνου είναι δύσκολη για τους γονείς.Tα τρία πράγματα που πρέπει να αποφύγετε!

TIREDMOM46Η ώρα του ύπνου είναι δύσκολη για τους γονείς. Είστε τόσο κουρασμένοι από την υπόλοιπη μέρα και η υπομονή σας έχει εξαντληθεί. Η ώρα του ύπνου είναι η πιο σημαντική στιγμή για τα παιδιά αλλά και για εσάς καθώς μπορείτε να δεθείτε με το παιδί σας.Η ώρα του ύπνου μπορεί να είναι μια πολύ γλυκιά στιγμή της ημέρας πάρα τις γκρίνιες και τις περίεργες απαιτήσεις των παιδιών σας. Το κλειδί για μια ήρεμη ώρα του ύπνου είναι η δική σας υπομονή. Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν βάζετε τα παιδιά σας για ύπνο. Ποια είναι τα τρία όχι του ύπνου;
  • Ποτέ μην προσπαθείτε να το διαπαιδαγωγήσετε πριν τον ύπνο.
Φυσικά και μπορείτε να το διορθώνετε και να το καθοδηγείτε αλλά δεν είναι η σωστή στιγμή να του επιβάλλετε βαριά πειθαρχία. Πρέπει να θυμάστε πως τα παιδιά είναι αρκετά κουρασμένα και τα αποθέματα της καλής τους συμπεριφοράς είναι αρκετά χαμηλά. Ακόμη και αν παλεύετε για να το βάλετε για ύπνο και εκείνο αντιστέκεται, προσπαθήστε να μην χάσετε την υπομονή σας. Ο στόχος σας πρέπει να είναι να το στείλετε για ύπνο ήρεμα.
  • Μην φύγετε χωρίς να δείξετε αγάπη.
Μην φύγετε από το δωμάτιό του χωρίς να του δείξετε αγάπη. Το ξέρουμε ότι νιώθετε κουρασμένοι και θέλετε και εσείς να ξαπλώσετε και να ξεκουραστείτε αλλά καλό θα ήταν να αφιερώσετε έστω 30 δευτερόλεπτα για μια αγκαλιά, ένα φιλί και έναν καλό λόγο. Για αυτό προσπαθήστε να βρείτε έστω λίγη ενέργεια για να του δείξετε πόσο το αγαπάτε και να το βοηθήσετε να κοιμηθεί ήρεμα.
  • Μην δείξετε ενόχληση.
Είναι όντως κουραστικό να έχετε βάλει το παιδί σας στο κρεβάτι του και εκείνο να θυμάται ότι δίψασε και να θέλει ένα ποτήρι νερό, η να θέλει να βουρτσίσει τα δόντια του η να πάει τουαλέτα κλπ. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και προσπαθήστε να μην του δείξετε ότι ενοχλείστε καθώς ο σκοπός σας είναι η ήρεμη διάθεση πριν τον ύπνο και κατά την διάρκεια του ύπνου.
Όνειρα γλυκά λοιπόν!
babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...