Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μαγική στιγμή! Νεογέννητο δε θέλει να αφήσει τη μαμά του, λεπτά μετά τη γέννα (VIDEO)

Μια εικόνα που μπορεί να κάνει και τον πιο σκληρό χαρακτήρα να "λυγίσει". Λίγες στιγμές αφού έχει δει για πρώτη φορά το φως της ζωής, ένα βρέφος "αρνείται" να απομακρυνθεί από τη μαμά του! 

Η μαία κρατάει το βρέφος στα χέρια της. Λίγες στιγμές πριν, γεννήθηκε με καισαρική.

Η μητέρα του φαίνεται ακόμη υπό την επήρεια της νάρκωσης. Η νοσοκόμα πλησιάσει το νεογέννητο βρέφος στη μαμά του. Εκείνη μισοανοίγει τα μάτια της και χαμογελά. Εκείνο, ακουμπά στο μάγουλό της και απλώνει το χεράκι του στο μέτωπό της.

Μόλις η μαία το απομακρύνει, εκείνο βάζει τις φωνές. Και σταματά μόνο όταν το πλησιάσει ξανά στο πρόσωπο της μαμάς του. Ηρεμεί, ακουμπά ξανά στο μάγουλό της και πιάνει το μέτωπό της.

Το συγκλονιστικό video ανέβηκε στο YouTube στις 19 Φεβρουαρίου και από εκείνη την ημέρα το έχουν δει σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι (2.875.537 για την ακρίβεια) και 8.852 έχουν κάνει like!



"Ντρέπομαι. Ζητάω συγγνώμη από το λαό της Ουκρανίας" – "Έφυγα γιατί δεχόμουν απειλές" - Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη Τύπου του Βίκτορ Γιανουκόβιτς


`Ντρέπομαι. Ζητάω συγγνώμη από το λαό της Ουκρανίας` – `Έφυγα γιατί δεχόμουν απειλές` - Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη Τύπου του Βίκτορ Γιανουκόβιτς

"Θα γυρίσω στην Ουκρανία όταν θα είμαι ασφαλής εγώ και η οικογένειά μου"
- Από το Ροστόφ της Ρωσίας ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς μιλά για τις τελευταίες εξελίξεις
- "Οι εκλογές του Μαΐου δεν είναι νόμιμες, δε θα πάρω μέρος"
- Ζήτησε συνταγματική μεταρρύθμιση και εκλογές τον Δεκέμβριο
- Να παραδώσουν οι διαδηλωτές τα όπλα τους και να "ελευθερώσουν κτίρια και πλατείες, είπε
- Η Ουκρανία θα ζητήσει την έκδοσή του από τη Μόσχα για να τον δικάσει για μαζικές δολοφονίες διαδηλωτών
- Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του Γιανουκόβιτς και του γιού από την Ελβετία
- Μπαρούτι η Κριμαία, Ρώσοι κατέλαβαν δυο αεροδρόμια
ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΩΡΑ 15:45 Θα γυρίσω στην Ουκρανία το συντομότερο, μόλις είναι ασφαλές για μένα και την οικογένειά μου

ΩΡΑ 15:36 Έφτασα στη Ρωσία χάρη σε πατριώτες αξιωματικούς, είπε. Αρνήθηκε πως έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά μίλησαν στο τηλέφωνο και συμφώνησαν να συναντηθούν με την πρώτη ευκαιρία. "Δε θα ζητήσω στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία, η Ουκρανία πρέπει να είναι ενωμένη", είπε

ΩΡΑ 15:35 Είπε πως επέλεξε το Ροστόφ και όχι τη Μόσχα γιατί ένας φίλος του μένει στην πόλη

ΩΡΑ 15:34 Όσα συμβαίνουν στην Κριμαία είναι αποτέλεσμα των όσων έγιναν στο Κίεβο και στον τρόπο που άλλαξε η εξουσία. Η Κριμαία πρέπει να μείνει μέρος της Ουκρανίας, διατηρώντας φυσικά την αυτονομία της

ΩΡΑ 15:33 Έβαλαν το μικρότερο εγγόνι μου σε "μαύρη λίστα"

ΩΡΑ 15:29 (Σε ερώτηση αν νιώθει να ντρέπεται): Θέλω να απολογηθώ στον ουκρανικό λαό γιατί δεν είχα τη δύναμη να εγγυηθώ τη σταθερότητα.

ΩΡΑ 15:26 Δεν το έσκασα, υποτίθεται πως θα συναντούσα μέλη του κόμματός μου στο Χάρκοβο. Μάθαμε πως έρχονται ριζοσπαστικές δυνάμεις στην πόλη και έτσι αποφάσισα να πάω στην Κριμαία

ΩΡΑ 15:19 Πρέπει να υπάρξει συνταγματική μεταρρύθμιση μέχρι το τέλος του χρόνου, προεδρικές εκλογές τον Δεκέμβριο και μετά να υιοθετηθεί η συνταγματική αναθεώρηση

ΩΡΑ 15:18 Να παραδώσουν τα όπλα τους οι διαδηλωτές

ΩΡΑ 15:17 Θα παλέψω για το μέλλον της Ουκρανίας κόντρα σε εκείνους που χρημιμοποιούν το φόβο και την εξουσία

ΩΡΑ 15:14 Φασίστες έχουν πάρει τον έλεγχο της Ουκρανίας, εκπροσωπούν τη μειονότητα του ουκρανικού λαού

ΩΡΑ 15:13 Έφυγα από την Ουκρανία γιατί δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου και η ζωή των συγγενών μου είπε

ΩΡΑ 15:11 Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από την περασμένη Παρασκευή

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Πότε και γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια;



Συνήθως τα παραμύθια τελειώνουν με τους ερωτευμένους να παντρεύονται, να κάνουν πολλά παιδιά και να ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Στην αληθινή ζωή όμως  τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα έτσι αφού ο χωρισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της.
Μέχρι πρότινος τα ζευγάρια νόμιζαν ότι η σχέση τους βαλτώνει στα επτά χρόνια εξ και η φράση επτά χρόνια φαγούρα. Πλέον η κατάσταση άλλαξε άρδην και τα ζευγάρια οδηγούνται στο διαζύγιο στα τρία χρόνια εξαιτίας του κακού σεξ αλλά και των σόσιαλ μίντια!
Νέα βρετανική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το www.VoucherCodesPro.co.uk, απέδειξε ότι η σχέση των περισσότερων ζευγαριών στηρίζεται αποκλειστικά από τις επιδόσεις του συντρόφου τους στο σεξ ενώ ο μέσος χρόνος που διαρκεί μια σχέση είναι τα δυο χρόνια και εννέα μήνες. 
 
Συγκεκριμένα, η μελέτη που έγινε σε 3.800 άνδρες και γυναίκες έδειξε ότι ένας στους τέσσερις άνδρες και μια  στις πέντε γυναίκες απάντησαν ότι θεωρούν πως ο συχνός οργασμός είναι πιο σημαντικός για τη σχέση τους από το να είναι ερωτευμένοι!
 
Την ίδια στιγμή έχει αλλάξει ο μέσος όρος που διαρκεί μια σχέση λόγω των κοινωνικών δικτύων.
 
Όπως απέδειξε η ίδια έρευνα τα ζευγάρια που χρησιμοποιούσαν περισσότερο τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ήταν εκείνα που επλήγησαν περισσότερο και νωρίτερα όσον αφορά τη σχέση.
 
Ένα ποσοστό που άγγιζε το 79% των χωρισμένων ερωτηθέντων χρησιμοποιούσαν ενεργά τα κοινωνικά δίκτυα όπως: Facebook, Twitter and Instagram ενώ το 36% παραδέχτηκε πως είχε γνωρίσει τον/ την πρώην σε κάποιο δίκτυο ή σελίδα γνωριμιών.
 
Αξιοσημείωτο είναι πως το 54% δεν δίστασε να παραδεχθεί  πως τα δίκτυα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο χωρισμό του.
 
Μάλιστα το 34% αποκάλυψε πως ο/η πρώην γνώρισε νέο πρόσωπο στο ίντερνετ κι έτσι επήλθε ο χωρισμός.
 
Έτσι ένα ποσοστό που άγγιζε το 23% είχε μπει γρήγορα σε διαδικασία σχέσης επειδή ένιωθε πως γνωρίζει ήδη καλά το άλλο πρόσωπο μέσω ίντερνετ ενώ το 12% πιστεύει πως ξέρει πόσο καλά είναι ένα άλλο ζευγάρι στη σχέση του, βάσει της δραστηριότητάς του στα social media (με αποτέλεσμα να νιώθουν πως η δικιά τους χωλαίνει).
 
Χαρακτηριστικά ο George Charles, εκπρόσωπος της εταιρίας που διεξήγαγε την έρευνα επισήμανε πως ''παραδοσιακά, τα ζευγάρια ένιωθαν να βαλτώνουν στα επτά χρόνια. Πλέον, η τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εισβάλλει τόσο στη ζωή μας, που καταστρέφουν και τις σχέσεις μας νωρίτερα''.

Οι κίνδυνοι από τα θαλασσινά της Σαρακοστής!



Η αντίστροφη μέτρηση για την Σαρακοστή ξεκίνησε. Η Καθαρά Δευτέρα εκτός από τους χαρταετούς, το χαλβά, τη λαγάνα και τα παιχνίδια στην εξοχή, περιλαμβάνει και πολλά εδέσματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι θαλασσινά. Όσο υπέροχα όμως και να γαργαλάνε τον ουρανίσκο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτική για την ποιότητα και τη φρεσκάδα τους.
Χρήσιμες συμβουλές για το πώς να ξεχωρίζετε τα φρέσκα τρόφιμα και θαλασσινά που θα βάλετε στο τραπέζι σας την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και τι πρέπει να κάνετε εάν εσείς ή κάποιος από τους συνδαιτυμόνες σας, πάθει τροφική δηλητηρίαση δίνει η γενική Γραμματεία καταναλωτή.
 
Τι είναι όμως η τροφική δηλητηρίαση; πως εκδηλώνεται; Μετά από πόσες ώρες χτυπάει τον οργανισμό και τι μας προκαλεί;
Η τροφική δηλητηρίαση, προκύπτει από την βρώση μολυσμένης από παθογόνους ,μικροοργανισμούς ή τοξίνες, τροφής. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο η τροφή αυτή καθαυτή να είναι αλλιωμένη, τροφική δηλητηρίαση μπορεί να προκύψει ακόμη και εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής στη συντήρηση, ή στη μαγειρική των τροφίμων.
Αν ομαδοποιήσουμε τους «υπεύθυνους» για μια τροφική δηλητηρίαση, καταλήγουμε ουσιαστικά σε 3- πιο συνηθισμένα- βακτήρια και μικρόβια. Την Σαλμονέλα, το Καμπυλοβακτηρίδιο, και τον Σταφυλόκοκκο. Σε κάθε τροφική δηλητηρίαση το κύριο σύμπτωμα είναι ο εμετός, η διάρροια και ο πόνος στο στομάχι ή και την κοιλιά.
 
Η σαλμονέλα βρίσκεται στα ζωικά τρόφιμα (κρέας, πουλερικά, γάλα, αυγά) και μεταφέρεται στον άνθρωπο εάν τα φαγητά δεν μαγειρευτούν καλά. Εκδηλώνεται 12 με 36 ώρες μετά την κατανάλωση και διαρκεί από 2 ημέρες μέχρι και μια εβδομάδα. Προκαλεί έντονους πόνους στην κοιλιά, διάρροια, εμετούς και πονοκεφάλους.
 
Ομοίως και το καμπυλοβακτηρίδιο, έχει τα ίδια με τη σαλμονέλα συμπτώματα, και εμφανίζεται και αυτό στα ζωικά τρόφιμα. Μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ημέρες. Ο σταφυλόκοκκος, κρύβεται στο κρέας στα θαλασσινά και τα γαλακτοκομικά, εμφανίζεται σχεδόν αμέσως από την κατανάλωση της μολυσμένης τροφής (ακόμη και μετά από 2 με 6 ώρες) και εκτός από διάρροια, πόνο στην κοιλιά και εμετούς, προκαλεί ναυτία, κόπωση, έντονη εφίδρωση και αφυδάτωση. 
 
 υπάρχει θεραπεία; 
 
Τις περισσότερες φορές δεν απαιτείται θεραπεία με φάρμακα. Χρειάζεται μόνο υπομονή μέχρι να περάσουν τα συμπτώματα. Βέβαια πρέπει να ενισχύσουμε και τον οργανισμό μας. Αυτό γίνεται με το να πίνουμε πολλά υγρά και κάποιο ηλεκτρολυτικό διάλυμα (τις πρώτες 15 ώρες) γιατί ο οργανισμός με τη διάρροια χάνει ηλεκτρολύτες, και μπορεί να πάθει αφυδάτωση. Για τον πόνο στο στομάχι αλλά και τη διάρροια θα πρέπει να τρώμε (για να μην καταρρεύσουμε) στεγνές κι εύπεπτες τροφές. Δεν τρώμε, ακόμη και όταν γίνουμε καλά, για κάποιο χρονικό διάστημα, βαριά φαγητά γεμάτα καρυκεύματα γιατί επιβαρύνουμε το ήδη καταπονημένο, πεπτικό μας σύστημα.
 
Από τα θαλασσινά παθαίνουμε τοξική δηλητηρίαση. Ο τύπος αυτός προκαλείται από τις τοξίνες που παράγονται από τον σταφυλόκοκκο. Και σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ σημαντική η κατανάλωση υγρών (πχ τσάι) και νερού.
 
Σε γιορτές όπως η Καθαρά Δευτέρα ή το Πάσχα πολλοί παθαίνουν δηλητηρίαση από τα οινοπνευματώδη. Οι πρώτες βοήθειες σε αυτή την περίπτωση απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή αφού συχνά ο πάσχων μπορεί να χάσει τις αισθήσεις του και να εισροφήσει τον ίδιο του τον εμετό και να πνιγεί.
Σε κάθε περίπτωση:
 
-          εάν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν
-          εάν ο πάσχων παρουσιάσει στεγνά χείλη και μάτια με μαύρους κύκλους ή πρησμένο πρόσωπο
-          εάν η ξαφνική αδυναμία του (που μέχρι ενός σημείου είναι φυσιολογική), συνοδευτεί από μούδιασμα, δύσπνοια, ή παραισθήσεις
-          εάν η διάρροια διαρκέσει περισσότερες από 24 ώρες και συνοδευτεί από πυρετό
-          εάν στις κενώσεις εμφανιστεί αίμα
-          εάν πέσει ο σφυγμός και η αναπνοή είναι επιπόλαιη
 
Τότε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να καλέσουμε γιατρό, ή να σπεύσουμε στο κοντινότερο νοσοκομείο.
 
Όταν λέμε Σαρακοστιανά, εννοούμε κυρίως τα «κεφαλόποδα», δηλαδή: χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα. Τα «δίθυρα οστρακοειδή» δηλαδή: μύδια, στρείδια, κυδώνια, γυαλιστερές, αχιβάδες, χτένια. Τα «μαλακόστρακα», δηλαδή: γαρίδες, καραβίδες, αστακούς, καβούρια. Εννοούμε τους αχινούς και φυσικά εννοούμε και την ταραμοσαλάτα.
 
Τα κριτήρια καταλληλότητας και υγιεινής για να επιλέξουμε τα θαλασσινά σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ βασίζονται στην αφή, στην όραση, και στην όσφρηση μας:
 
-          Τα θαλασσινά θα πρέπει να μυρίζουν θάλασσα, αυτό είναι απαράβατος κανόνας. Οποιαδήποτε άλλη μυρωδιά (πχ αμμωνία) θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μην τα αγοράσουμε.
-          Η επιφάνεια του σώματος τους θα πρέπει να είναι υγρή και γυαλιστερή
-          Εάν πρόκειται για κεφαλόποδα, μπορούμε να τραβήξουμε απαλά τα πλοκάμια και τις βεντούζες και να είναι ανθεκτικές, να μην ξεκολλούν.
-          Πιάνουμε και τσιμπάμε τη σάρκα η οποία θα πρέπει να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή.
-          Ελέγχουμε τα μάτια. Θα πρέπει να είναι και αυτά γυαλιστερά, να είναι ζωηρά και όχι θολά και να μην έχουν κηλίδες.
-          Εάν πρόκειται για οστρακοειδή, τότε το πρώτο που ελέγχουμε είναι το κέλυφος τους. Θα πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό και στις προσπάθειες μας να το ανοίξουμε, να ανοίγει με δυσκολία. Εάν το κέλυφος είναι λίγο ανοιχτό θα πρέπει όταν το πιέσουμε να κλείνει μόνο του.
-          Το εσωτερικό, θα πρέπει να είναι υγρό, άοσμο και φυσικά καθαρό.
-          Η σάρκα θα πρέπει να είναι υγρή και οπωσδήποτε, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος. Το παλιό κόλπο με το λεμόνι που ρίχνουμε πάνω στη σάρκα του οστρακοειδούς και εκείνη συστέλλεται, είναι πάντα διαχρονικό και ασφαλές.
-          Για τα μαλακόστρακα, θα πρέπει η οσμή τους να μυρίζει θάλασσα, τα πόδια τους να είναι σκληρά και στερεά κολλημένα στο σώμα, η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διάφανη, και να μην υπάρχουν μαύρες κηλίδες στο κεφάλι και τον θώρακα. Να ξέρετε ότι οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα όταν προσπαθήσουμε να τις κλείσουμε μέσα στο χέρι μας.
-          Ιδιαίτερη προσοχή και στην ταραμοσαλάτα. Ο ταραμάς, θα πρέπει να έχει ομοιόμορφο χρώμα, σύσταση μαλθακή, και να μην είναι πικρός ή όξινος στη γεύση. Πιθανή αλλοίωση στον ταραμά, διαπιστώνεται από την εμφάνιση μούχλας, την ξηρότητα και την τάγγιση.
 
Τα σαρακοστιανά, εκτός από τους κινδύνους που κρύβουν, για δηλητηρίαση, θα πρέπει, όταν τα καταναλώνουμε, να είμαστε σίγουροι πως δεν έχουμε κάποια αλλεργία σε κάποια ουσία τους, ή και στην ίδια την τροφή. Π.χ να μην είμαστε αλλεργικοί στα στρείδια. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αλλεργικοί ακόμη και στον χαλβά. Εάν αντιληφθούμε ότι κάποιος, ή και εμείς, πάθαμε αλλεργία θα πρέπει μα τηλεφωνήσουμε στον γιατρό μας και δίχως καθυστέρηση να πάμε στο νοσοκομείο.
 

Πέντε συνήθειες που ραγίζουν την καρδιά!



Άπαντες γνωρίζουν ότι η καρδιά αποτελεί το σημαντικότερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Παρόλο αυτά όμως οι περισσότεροι από μας ακολουθούν ορισμένες συνήθειες που την κουράζουν, την τσαλαπατούν και  στο τέλος την ραγίζουν.
Ποιες είναι όμως αυτές οι καθημερινές μας συνήθειες που έχουν γίνει δεύτερη φύση με συνεπεία να υπονομεύουμε την υγεία της καρδιάς μας;

πολλά ποτηράκια παραπάνω
 
Επιστημονικές μελέτες που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ohio απέδειξαν ότι ένα ποτηράκι αλκοόλ όταν μάλιστα πρόκειται  κρασί κάνει καλό την υγεία. Αν όμως ξεπεράστε τα όρια τότε η καρδιά σας μακροπρόθεσμα θα εμφανίσει προβλήματα ενώ θα πειραχθεί το συκώτι, τα οστά και η μνήμη.  
πολύ αλάτι
 
Μπορεί το αλάτι να νοστιμίζει το φαγητό αλλά σε υπερβαλικές ποσότητες αυξάνει την πίεση. 
 
έλλειψη άσκησης
 
Η καθιστική ζωή και η έλλειψη άσκησης είναι γνωστό ότι επιβαρύνει την υγεία και πολύ περισσότερο την καρδιά. Στο σημείο αυτό οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι ακόμη και η περιορισμένη άσκηση έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό αφού οξυγονώνονται καλύτερα τα  κύτταρα. 
 
το άγχος βλάπτει την υγεία
 
Το άγχος και η κατάθλιψη επιβαρύνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ  ζημιώνεται  σημαντικά το νευρικό σύστημα. 
 
 βλαβερή συνήθεια το κάπνισμα
 
Το κάπνισμα κάνει κακό και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι, καπνιστές και  μη-καπνιστές. Οι καπνιστές, ωστόσο, συνεχίζουν να είναι εκατομμύρια, παγκοσμίως, ακόμα και αν το τσιγάρο θεωρείται υπεύθυνο για το 30% των θανάτων από έμφραγμα. 

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

To Ρίσκο..!

Ας μιλήσουμε λίγο για το ρίσκο, είναι τόσο ωραίο! 
Μόλις μάθεις να ρισκάρεις, ολόκληρη η ζωή σου αλλάζει. Όμως η αλλαγή και η ανάπτυξη θα συμβούν μόνο αν είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις και να πειραματιστείς με τη δική σου ζωή. Ποτέ δεν είναι κανείς σίγουρος για τίποτε. Όλα είναι ρίσκο. 
Θυμάμαι πως πριν από πολλά χρόνια πήρα την απόφαση και πούλησα όλα μου τα υπάρχοντα - κόντρα στη γνώμη όλων. Ήθελα να γυρίσω τον κόσμο. Ήθελα ν' ακούσω τον κρυστάλλινο ήχο της
καμπάνας ενός ναού στο Νεπάλ.

Ήθελα να καθήσω σ' ένα ρυζοχώραφο της Ταϊλάνδης και να μιλήσω με τους ανθρώπους, ή τουλάχιστον να τους αγκαλιάσω. Έτσι και έκανα. Πούλησα το σπίτι μου, το αυτοκίνητό μου, την ασφάλειά μου, ό,τι είχα και δεν είχα. Και ξεκίνησα. 

Ο κόσμος έλεγε: «Τι πράγματα είναι αυτά! Παράτησες μια στρωμένη δουλειά. Πού θα βρεις άλλη; Θα πεινάσεις όταν γυρίσεις». Γύρισα με δέκα σεντς στην τσέπη. Δεν πείνασα, διδάχτηκα. Τα πράγματα που έμαθα ήταν απείρως σημαντικότερα. Έμαθα για τις συμπεριφορές. 

Στην Μπανγκόγκ λένε μαχ-πεν-λάι. Άκουγα τον κόσμο να λέει μαχ-πεν-λάι κι αναρωτιόμουνα: «Τι σημαίνει αυτό το μαχ-πεν-λάι;». Τελικά, όταν γνώρισα μερικούς Ταϊλανδούς, τους ρώτησα: «Υπάρχει μια φράση που την ακούω παντού, στην αγορά, στο αεροδρόμιο, στα μουσεία, στα κανάλια, στους ποταμούς: μαχ-πεν-λάι, τι σημαίνει αυτό;». Χαμογέλασαν ελαφρά και μου είπαν: «Σημαίνει: εντάξει, δεν πειράζει». 

Και ξαφνικά κατάλαβα τα πάντα. Ε, βέβαια, δεν είναι περίεργο που την ονομάζουν χώρα του χαμόγελου όταν ο κόσμος γυρίζει και λέει,«Εντάξει, δεν πειράζει». 

Και μετά σκέφτηκα το δικό μας πολιτισμό όπου όλα πειράζουν. 

«Τι σημαίνει δεν πειράζει; Νομίζεις ότι δεν πειράζει γιατί είσαι επιπόλαιος!» 

Κι όμως πραγματικά δεν πειράζει. Ο κόσμος θα συνεχίσει να γυρίζει και χωρίς εμάς. 

Το ενενήντα τοις εκατό των πραγμάτων που φοβόμαστε ότι θα συμβούν, ποτέ δε συμβαίνουν. 

Κι εμείς συνεχίζουμε να φοβόμαστε και να ανησυχούμε. 

Και μετά ανησυχούμε που ανησυχούμε!
Leo Buscaglia


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2014/02/to.html#ixzz2uVhxz3wa

Το Αλφαβητάρι Του Διαβόλου!

Αλήθεια: Ευφής σύνθεση της επιθυμίας με την πραγματικότητα. Η ανακάλυψη της αλήθειας αποτελεί αποκλειστικό σκοπό της φιλοσοφίας, η οποία είναι η αρχαιότερη δραστηριότητα του ανθρώπινου πνεύματος και έχει βάσιμες ελπίδες πως θα συνεχίσει να είναι μέχρι τέλος του κόσμου
 Απαισιοδοξία: Φιλοσοφία, στην οποία εξοκείλει αναγκαστικά κάθε άνθρωπος, όταν απογοητεύεται από την επικράτηση των κακοσουλούπωτων ελπίδων και των
αποτρόπαιων χαμόγελων των αισιόδοξων 
Αυτοσεβασμός: Μια λανθασμένη αξιολόγηση 

Β Βαρόμετρο: Πανέξυπνο όργανο που δείχνει τι καιρό ήδη έχουμε.
 Βλακεία: Αυτό το «δώρο εξ” ουρανού», αυτό το «Θείο Χάρισμα» του οποίου η δημιουργική και λογική δύναμη διακατέχει την ανθρώπινη σκέψη, οδηγεί τις πράξεις μας και κοσμεί τη ζωή μας

 Γ Γάμος: Τελετή στην οποία δύο άτομα αναλαμβάνουν την ευθύνη να γίνουν ένα, το ένα τίποτα και το τίποτα ανεκτό .

Γέννηση: Η πρώτη και πιο αγαπημένη μας συμφορά 
Δ Διάλογος: Έκθεση επίδειξης δευτερευόντων πνευματικών κατασκευών, στην οποία κάθε συμμετέχων παραείναι απασχολημένος με την παρουσίαση των προϊόντων του για να προσέξει τα προϊόντα του διπλανού.
 Ε Εγκέφαλος: Η συσκευή με την οποία νομίζουμε ότι σκεφτόμαστε. 
Εγωιστής: Αυτός που δε μπορεί ν” αντιληφθεί τον εγωισμό των άλλων 
Ειρήνη: …η περίοδος γενικευμένης απάτης μεταξύ δύο πολέμων.

 Ελευθερία: Ένα από τα πλέον πολύτιμα αγαθά της φαντασίας. 
Ελπίδα: Επιθυμία και προσδοκία ένα κουβάρι! 
Εξέγερση: Η επανάσταση που δεν πέτυχε…
Έπαινος: Ο φόρος που καταβάλουμε για τα κατορθώματα που μοιάζουν αλλά δεν είναι ίδια με τα δικά μας 

Επαναστάτης: Ο υπέρμαχος μιας νέας οχλοκρατίας, την οποία δεν κατάφερε να επιβάλλει. 

Έρωτας: Παροδική φρενοβλάβεια, η οποία θεραπεύεται με γάμο ή απομάκρυνση του ασθενούς από τους παθογόνους παράγοντες. Η πάθηση αυτή, όπως η τερηδόνα και πολλές άλλες, είναι διαδεδομένη μόνο στους πολιτισμένους λαούς που ζουν σε τεχνητό περιβάλλον, ενώ οι βάρβαροι που αναπνέουν καθαρό αέρα και τρέφονται λιτά, παρουσιάζουν ιδιαίτερη ανοσία. Μερικές φορές, ο έρωτας επιφέρει το θάνατο, κυρίως στους γιατρούς και λιγότερο συχνά στους ίδιους τους ασθενείς

 Έτος: Χρονική περίοδος τριακοσίων εξήντα τεσσάρων απογοητεύσεων
 Εχθές: Η βρεφική ηλικία της νεότητας, η νεότητα της ωριμότητας, τα πάντα πριν από τα γηρατειά .

Η Ηρεμία: Ασυνήθιστη υπομονή, ενώ καταστρώνεις μιαν αξιόλογη εκδίκηση.
 Θ Θαυμασμός: Η ευγενική αναγνώριση του γεγονότος πως κάποιος μας μοιάζει καταπληκτικά.

 Θρησκεία: Κόρη της Ελπίδας και του Φόβου, που εξηγεί στους αμαθείς τη φύση της αμάθειας .
Κ Καρδιά: Μια αυτόματη μυϊκή αντλία αίματος. Το χρήσιμο αυτό όργανο θεωρήθηκε μεταφορικά ως έδρα των συγκινήσεων και των συναισθημάτων-άποψη εντελώς αβάσιμη, δεδομένου ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια επιβίωση κάποιας παλιάς πανανθρώπινης δοξασίας. Σήμερα είναι γνωστό πως οι συγκινήσεις και τα συναισθήματα εδρεύουν στο στομάχι και πως αναπτύσσονται από τις τροφές με τη χημική δράση του γαστρικού υγρού.! 
Λ Λατρεύω: Σέβομαι ελπίζοντας 
Ληστής: Ένας ειλικρινής επιχειρηματίας.
 Μ Ματαιοδοξία: Ο φόρος τιμής του ηλίθιου στον πλησιέστερο γάιδαρο .

Μόνος: Με βαρετή παρέα Ν Νοέμβριος: Το ενδέκατο δωδέκατο μιας κούρασης .
Νύφη: Μια γυναίκα με υπέροχες προοπτικές ευτυχίας πίσω της.

 Ξ Ξεκουράζομαι: Σταματάω να ενοχλώ

 Ξεπερνώ: Αποκτώ έναν εχθρό.

 Ο Οίκτος: Το αίσθημα απαλλαγής, που προκαλείται από μια αποτυχημένη αντιπαράθεση.
 Π Πάθος: Το προπαρασκευαστικό στάδιο της προσγείωσης στην πραγματικότητα .

Πιάνο: Συσκευή σαλονιού για την καθυπόταξη των επίμονων επισκεπτών. Για να λειτουργήσει, πρέπει να πιέζεις τα πλήκτρα της και τα νεύρα των ακροατών.
 Ρ Ρητό: Μια σοφία όλο κόκαλα, σ” ένα στόμα γεμάτο σάπια δόντια.

 Σ Συλλογίζομαι: Ζυγίζω τις πιθανότητες στη ζυγαριά της επιθυμίας 
Συμφορά:Είναι δύο ειδών: δυστυχία για μας και ευτυχία για τους άλλους. Συναναστρέφομαι: Εξαθλιώνω κάποιον .
Συνήθεια : Χειροπέδες για τον ελεύθερο άνθρωπο. 
Σχέση: Θεόσταλτο είδος σχέσης στο οποίο οδηγούνται δυο ηλίθιοι, προκειμένου να αλληλοκαταστραφούν .
Τ Τέχνη: Τι είναι αυτό; Δεν υπάρχει ορισμός .
Τόλμη: Ένα από τα πιο αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά του ασφαλισμένου.
 Υ Υπευθυνότητα: Η μάνα της σύνεσης .
Υπομονή: Ελάσσων μορφή απελπισίας. Θεωρείται αρετή .

Φ Φιλί: Λέξη που την επινόησαν οι ποιητές για να ομοιοκαταληκτεί με το «Χαρούμενος Πολύ!». Υποτίθεται πως σε γενικές γραμμές σηματοδοτεί ένα είδος τυπικού ή τελετουργίας σχετικής με την απόλυτη κατανόηση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εκτελείται είναι άγνωστος στον λεξικογράφο.

 Φιλία: Ένα πλοίο αρκετά μεγάλο για να μεταφέρει δύο άτομα όταν έχει πολύ καλό καιρό,αλλά μόνο ένα όταν πιάσει φουρτούνα.
 Φιλοσοφία: Μια πορεία με πολλούς δρόμους που οδηγούν από το πουθενά στο τίποτε. 

Ψ Ψήφος: Το όργανο και σύμβολο της δύναμης ενός ελεύθερου ανθρώπου, να κάμει  καραγκιόζη τον εαυτό του και ναυάγιο τη χώρα του. !!!!! (απολύτως σωστό)
Ψηφοφόρος: Αυτός που διατηρεί το ιερό προνόμιο να ψηφίζει αυτόν που διάλεξε κάποιος άλλος.!!!!
 Ω Ωκεανός: Μάζα νερού, που καταλαμβάνει περίπου τα δύο τρίτα ενός κόσμου φτιαγμένου στα μέτρα του ανθρώπου…
Αμπρόουζ Μπηρς
24 Ιουνίου 1842 – ? 1914) Ο “Πικρόχολος Μπηρς”, ο πιο “Μοχθηρός άνθρωπος του Σαν Φρανσίσκο”, γεννήθηκε το 1842, στο Οχάιο. Παρακολούθησε μαθήματα ενός χρόνου στο Στρατιωτικό Ινστιτούτο του Κεντάκι και ήταν απ` τους πρώτους που κατατάχτηκαν στο στρατό του Λίνκολν όταν ξέσπασε ο Αμερικανικός εμφύλιος. Πολέμησε σε όλες τις μεγάλες μάχες από το Σιλό ως την Τσικαμάουγκα, με το στρατό των Βορείων. Μετά τη νίκη των Βορείων επέστρεψε στο Σαν Φρανσίσκο και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία καυτηριάζοντας την εγκληματική συμπεριφορά των Χριστιανών συμπολιτών του, τον κλήρο και τους πολιτικούς. - 
πηγη

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2014/02/blog-post_16.html#ixzz2uVhi2ZRn

..."Μικρές Χαρές"...

http://ithaque.gr/wp-content/uploads/2011/04/small-pleasures-300x193.jpg
Μια φορά κι έναν καιρό σε μια χώρα πολύ μακριά ένα αγόρι ζούσε, πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα. Το όνομά του ήταν Ευτύχης. Τα πάντα έτρεξε ομαλά στη ζωή του, μέχρι που μια μέρα, πολλά πολλά χρόνια πριν από ένα περιστατικό τον έκανε να δει τη ζωή από μια διαφορετική σκοπιά. Και ξαφνικά, ένα μεγάλο μυστικό αποκαλύφθηκε...... 
Οι "Μικρές Χαρές" είναι ταινία μικρού μήκους που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους στο πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών υγείας της Κω.

Μια εκπληκτική ταινία μικρού μήκους του Κωνσταντίνου Πιλάβιου παραγωγής 2008, με τίτλο "Μικρές Χαρές"


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2014/02/blog-post_22.html#ixzz2uVhOjku8

Αναζητώντας τα όρια της Φτώχειας


Μαλλόφτη Καλλ. 24γραμματα.
Απο το οδοιπορικό του Μανώλη Δημελλά και της Καλλιόπης Μαλλόφτη στη Μοζαμβίκη
γράφει ο Μανώλης Δημελλάς. Φωτογραφίες: Καλλιόπη Μαλλόφτη
Ας κάνουμε ένα υποθετικό σενάριο, είμαστε γύρω από το τραπέζι μιας Ελληνικής οικογένειας. Στη φαμίλια είναι αρκετοί άνεργοι, εμείς οι υπόλοιποι, που δόξα το Θεό, ακόμη κάπου δουλεύουμε, νιώθουμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα της κρίσης.
Μειώσεις μισθών, λογαριασμοί, ατέλειωτα χαράτσια. Κουβέντα γεμάτη από βίαιους στραγγαλισμούς, ζορισμένους χαρακτηρισμούς για το παρόν μας.
Τα πιάτα μας πάνε κι έρχονται μισοάδεια στα σκουπίδια, τα κινητά χτυπούν, φέρνουν στοίβες από μηνύματα άγνωστων φίλων, από τα κοινωνικά δίκτυα, και μοιάζουν με ονειρικό κόσμο, όμως τόσο
αθεράπευτα επαναστατημένο.
Το δείπνο μας κυλά χαλαρά, το Μακεδονίτικο,  χύμα μπρούσκο κρασί μοιάζει με εθιστικό βάλσαμο, και πάλι μιλάμε για την κατάντια και τη φτώχεια μας.
Τι ορίζουμε για φτώχεια και πια είναι τα όρια της; 
Είναι οι βιωματικές εμπειρίες που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε και να βάζουμε στη γραμμή συναισθήματα και σκέψεις.
Σβήστε λοιπόν το προηγούμενο σενάριο και γράψτε στους νευρώνες του μυαλού σας μια κάπως διαφορετική, μια κυριολεκτικά μαύρη υπόθεση εργασίας.
Ένα μείγμα ζέστης και υγρασίας πνίγουν την  οικογένεια, που είστε μέλος της. Είστε στο μακρινό Μαπούτο της Μοζαμβίκης, ένας  ντόπιος εργάτης, με μηνιάτικο που δεν ξεπερνά τα 100 δολάρια.
Στην γειτονιά οι μισοί είναι φορείς του Aids, και αρκετά παιδιά είναι κυριολεκτικά πεταμένα, σε άθλια ορφανοτροφεία. Είμαστε κοντά στο τέλος του Φλεβάρη και δεν έχει περισσέψει ούτε μικρό νόμισμα, για φαγητό υπάρχει χυλός, αλεύρι και νερό και μερικά κομμάτια κοτόπουλο παστωμένο στη καφτερή πιπεριά πίρι-πίρι.
Η Μοζαμβίκη είκοσι χρόνια από το τέλος του εμφυλίου, τρέχει με πολύ ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, βρέθηκαν κοιτάσματα Τανταλίτη, του σπάνιου πετρώματος που χρησιμοποιείται στις πλακέτες των κινητών τηλεφώνων, εντοπίστηκε φώσφορος ενώ σε θαλάσσια περιοχή και πάλι στα βόρεια, ένα τεράστιο κοίτασμα από φυσικό αέριο, κάνει τις εταιρίες σε όλο τον πλανήτη να παραμιλούν  για μεγάλες και χοντρές μπίζνες. Έρχονται οι μοντέρνοι αποικιοκράτες!
Η φαμίλια που είσαι μέλος, δεν τα πολυγνωρίζει όλα τούτα, ούτε και πολυενδιαφέρεται για να τα μάθει. Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συζητήσεις για την αναγκαιότητα των προφυλακτικών των condoms, και η ισχυρή άρνηση ορισμένων γειτόνων, αφού τα θεωρούν “κακά μάγια”.
Πως το ξέχασα, νερό δεν υπάρχει, όσο για το δίκτυο είναι μολυσμένο και χρήματα για δεξαμενές δεν υπάρχουν ούτε στα πιο πλούσια όνειρα.
Η χώρα θα νόμιζε κανείς ότι είναι γεμάτη από θανατερό μίσος, όμως δεν είναι καθόλου έτσι, πέρασαν από έναν σκληρό εμφύλιο, αφού είδαν κι έπαθαν μια δεκαετία, να διώξουν τους λευκούς Πορτογιέζους αποικιοκράτες. Και έπειτα από ένα εκατομμύριο θύματα και πολλαπλάσιο αριθμό ξεσπιτωμένων από τον εμφύλιο,
ο έλεγχος της κυβέρνησης πέρασε στα χέρια του frelimo, δηλαδή των κομμουνιστών, έτσι λέει η δύση, γιατί εδώ γνωρίζουν ότι αφενός μεν στηρίχθηκαν από το ανατολικό μπλόκ και αφετέρου, ήταν οι μόνοι που έβλεπαν την ανεξαρτητοποίηση της χώρας και την εξέλιξη πάνω στα δικά της ποδάρια. Μα η φαμίλια που είμαστε μέλη, δεν έχει λύσει ούτε τα βασικά θέματα επιβίωσης, μόλις και μετά βίας υπάρχουν κάποιοι γενικοί γιατροί, για παράδειγμα η χώρα δεν υπάρχει ούτε οδοντιατρική κλινική, που να μπορεί να κάνει κάποιο μικρό χειρουργείο, αν τύχει κάτι έκτακτο και σοβαρό με θέμα τα δόντια, ο ασθενής ψοφά σα ζαλισμένη μύγα!
Φυσικά ο μέσος όρος ζωής ανέβηκε! Σκαρφάλωσε τα 47 χρόνια!
Με τις ασθένειες που κυριολεκτικά καταπίνουν τον κοσμάκη, να είναι κυρίως οι μαλάριες, και το Aids, που και εδώ έχει τη τιμητική του, και ανεπίσημα ξεπερνά το 40% του πληθυσμού.
Παρόλα αυτά, η φαμίλια κοιτά τον ουρανό και συνεχίζει να ονειρεύεται, τραγουδά τον εθνικό ύμνο της στα Πορτογιέζικα και μιλάει για ελευθερία και αξιοπρέπεια.
Και φθάνει η στιγμή μιας μικρής σύγκρισης, ποια από τις δύο φαμίλιες, οι Μοζαμβικάνοι, ή μήπως οι Έλληνες ορίζουν με ωριμότητα την ανέχεια και τη φτώχεια;
Καταλαβαίνω, πως αυτό το “παραμύθι” σας το είπαν κι άλλοι, δεν τρομάζετε με τους πεινασμένους, που βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά. Όμως ας μη χάνουμε τη μπάλα,  ας κοιτάξουμε στα μάτια το διπλανό μας, ότι χρώμα κι αν έχει, ίσως είναι κυριολεκτικά πιο ζορισμένος από όλους μας. Ας πάψουμε να πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό!
Αυτό το τετριμμένο, πως κάπου πραγματικά πεινάνε και διψούν, δεν είναι για αποκοιμίζουν τα κακομαθημένα γκρινιάρικα παιδιά, αλλά για να βλέπουμε πέρα από την ξασπρισμένη μυωπική μας μύτη…
Μαπούτο 17-2-2014
φωτογραφία Καλλιόπη Μαλλόφτη (το πανέμορφο, σκέτο κουκλί, κοριτσάκι της φωτο ζει σε ένα ορφανοτροφείο, παράπηγμα στο Ναντάλε, μισή ώρα βόρεια από την πρωτεύουσα Μαπούτο. Μόνο που υπάρχει ένα ζήτημα, είναι φορέας του Aids.
Κανένα από τα 49 παρατημένα παιδιά δεν είχε κουράγιο για χαμόγελα σε μας τους περαστικούς…)
πηγη

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2014/02/blog-post_23.html#ixzz2uVh4Z92O

Tι σημαίνουν οι λέξεις: το τριώδιο, η αποκριά, το καρναβάλι, η μάσκα; Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2014/02/t.html#ixzz2uVgsC0C5

Φωτογραφία
Tριώδιο
«άνοιξε το Tριώδιο»:  H φράση χρησιμοποιείται μεταφορικά και σημαίνει την έναρξη της Aποκριάς. Για την  Oρθόδοξη Eκκλησία, όμως, η φράση κυριολεκτείται, επειδή δέκα   Κυριακές πριν το Πάσχα αναγνώσκεται το εκκλησιαστικό βιβλίο, το λεγόμενο Tριώδιο< τρεις ωδές. Πρόκειται για  Υμνογραφικούς Κανόνες – εκκλησιαστικά ποιήματα- που αποτελούνται μόνο  από τρεις ωδές αντί από εννέα ωδές, που είναι το σύνηθες.
Απόκρεως, αποκριά, απόκριες
Η αποκρέα (ενν. Κυριακή ή ημέρα), αρχικά, προσδιόριζε την τελευταία μέρα κατανάλωσης του

κρέατος (από+κρέας). Η εβδομάδα πριν τη μεγάλη Σαρακοστή θεωρείται προπαρασκευαστική για τη νηστεία των σαράντα ημερών. Σ’ αυτή την εβδομάδα  επιτρέπεται η κατανάλωση γαλακτομικών αλλά όχι του κρέατος (από + κρέως>γεν ενικ. του ουσ. “κρέας”). Γι αυτό, άλλωστε, η σαρκοφαγία, τιμάται ιδιαίτερα κατά την προηγούμενη εβδομάδα, με αποκορύφωμα την Τσικνοπέμπτη. Η τελευταία ημέρα σαρκοφαγίας (η αποκριά) προσδιόρισε, τελικά, όλη την περίοδο των αποκριάτικων εορτασμών. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πιστοί αποκρεύουν (απέχουν από το κρέας) την ημέρα του Aγίου Φιλίππου (14 Νοεμβρίου), πριν αρχίσει η νηστεία των Χριστουγέννων, την Κυριακή των Aγίων Πάντων (την Kυριακή μετά την Πεντηκοστή) και την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.
Καρναβάλι
Η σημασία της ελληνικής λέξης “αποκριά” αποδόθηκε στα Λατινικά ως carnevale < carne (: κρέας) +vale (: αντίο) ή carne + levàmen (: παύω κόβω σταματώ)> Με αυτή τη σημασία και οι φράσεις carnem privium, carnem laxare>carnesciale (στα λατινικά), carnes tollendas (στα ισπανικά)
Ορισμένοι, Ferrario, ετυμολογούν τη λέξη carnevale από το carro navale (τροχήλατο πλοιάριο). Επρόκειτο για ένα άρμα διασκέδασης που χρησιμοποιούσαν οι Λατίνοι στις γιορτές τους. Κάποιοι άλλοι προτείνουν τις μάλλον ανίσχυρες ετυμολογίες: κάρνος + βαλλίζω (χοροπήδημα προβάτων)

Μασκαράς
Η Ιταλική λέξη  maschera σημαίνει το “προσωπείο”.  Το maschera παράγεται από το masca, το οποίο ακόμα και σήμερα στη διάλεκτο του Piemonte προσδιορίζει τη μάγισσα. Κατα τους Deviz, Dozy, Mahn  το υστερολατινικό masca παράγεται από το αραβικό maskara (: γελωτοποιός). Kατά το συνεργάτη μας, τον κ. Ραχίμι, το maskara παράγεται από το ρήμα ΣΟΧΡ  سخر  που σημαίνει «κοροϊδεύω, ξεγελάω, αστειεύομαι». Από το ρήμα παράγεται το όνομα ΜΑΣΧΑΡΕ   مسخره  (: γελοίος).
Πάντως είτε Ιταλική, είτε Αραβική είναι η λέξη στην ελληνική έδωσε τις λέξεις: μασκέ, μάσκαρα, μασκαράς, μασκαρεύω, μασκάρεμα μασκαριλίκι, μασκότ κ.ά

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2013/03/blog-post_15.html#ixzz2uCtMf4Nq


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2014/02/t.html#ixzz2uVgpt8Fy

..Mαμά..

Ο κύκλος της Ζωής.
Μαμα...
-Μαμα, θελω να φαω ,πειναω.
-Οχι δε θελεις ακομα, δεν περασαν 3 ωρες ,ξερω εγω.

-Μαμα, θελω να με παρεις αγκαλια
-Οχι δεν πρεπει, θα..
καλομαθεις.

-Μαμα, κοιτα, μαθαινω το σωμα μου!
-Οχι δεν κανει μου ειπαν, βαλε την πιπιλα σου

-Μαμα, θελω να κοιμηθουμε μαζι.
-Δεν γινεται παιδι μου πρεπει να γινεις ανεξαρτητος ανθρωπος.

-Μαμα, φοβαμαι το σκοταδι ,μη φευγεις!
-Μια χαρα θα εισαι κοιμησου..


-------------------------------------------------------------------------

-Παιδι μου, σου μιλαω δεν ακους!?
-Αφου δεν ξερεις μωρε τιποτα, ξερω εγω!

-Παιδι μου, γιατι απομακρυνεσαι απο μενα?
-Ετσι συνηθισα μαμα ,τι ειμαι κανα μαμοθρεφτο?

-Παιδι μου, γιατι δεν εκφραζεσαι και κλεινεσαι στον εαυτο σου?
-Δεν εχει νοημα να εκφραζομαι ,αλλωστε εμαθα να εχω υποκαταστατα.

-Παιδι μου, γιατι δεν καθεσαι να φαμε σαν οικογενεια?
-Ειμαι ανεξαρτητος μαμα!

Παιδι μου, φοβαμαι να πεθανω μονη , μη φευγεις!
Μια χαρα θα εισαι μαμα, κοιμησου...
http://gunaikakaimama.blogspot.gr/2013/07/blog-post_17.html


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2014/02/m.html#ixzz2uVgc18RZ

Δες πώς μπορείς να κάνεις τη μπανιέρα σου να λάμπει

Δες πώς μπορείς να κάνεις τη μπανιέρα σου να λάμπει
Ένα φρούτο θα δώσει τη λύση.
Πάρε ένα πορτοκάλι ή ένα γκρέιπφρουτ και ρίξε πάνω του αρκετό αλάτι. Βρέξε την μπανιέρα και άρχισε να την τρίβεις με το φρούτο, σαν να είναι σφουγγάρι. Ξέπλυνε με αρκετό νερό. Η μπανιέρα θα μοσχοβολάει και θα αστράφτει ταυτόχρονα!



Ένα ρόφημα για... όνειρα γλυκά

Ένα ρόφημα για... όνειρα γλυκά
Τι να πιεις πριν κοιμηθείς.
Εκείνες τις ατέλειωτες νύχτες που δεν μπορείτε να κοιμηθείτε με τίποτα και λιώνετε μπροστά στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση, δοκιμάστε ένα παλιό κόλπο των γιαγιάδων για βαθύ ύπνο σαν πουλάκι. Βράστε λίγα φύλλα μαρουλιού για ένα τέταρτο περίπου, σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια πιείτε ένα ποτήρι από το υγρό των φύλλων. Να είστε σίγουροι πως θα κοιμηθείτε γρήγορα, αφού το μαρούλι είναι γνωστό στον χώρο της εναλλακτικής ιατρικής για τις χαλαρωτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες που διαθέτει.

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...