Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ: Στα χέρια της τρόικα έπεσε οριστικά η Eurobank - Δεν βρήκαν το 10%



Κρατικοποιείται ή για την ακρίβεια "τροικανοποιείτται" τελικά η τράπεζα Eurobank μετά την αδυναμία του ΔΣ της τράπεζας να βρει το 10% του ποσού που απαιταίτο για την ανακεφαλαιοποίησή της.

Έτσι, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα καλύψει το 100% της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank, λόγω της αδυναμίας συγκέντρωσης από ιδιώτες μετόχους της ελάχιστης συμμετοχής του 10% επί των κεφαλαιακών της αναγκών.

Πλέον όλα τα βλέματα είναι στραμμένα στην Εθνική Τράπεζα. Θα καταφέρει να γλιτώσει την αρπάγη της τρόικας ή θα καταλήξει και αυτή στο ΤΧΣ για να ξεπουληθεί μετά από την Γερμανία, γύρευε σε ποια συμφέροντα;

Στο εξής η τράπεζα περνάει υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ., δηλαδή της τρόικας και ζητούμενο είναι αν θα ισχύσουν οι διαβεβαιώσεις περί "ασφάλειας των καταθέσεων".

Στη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της τράπεζας εξέτασε τις συνθήκες και τα δεδομένα της προσπάθειας προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων, σε συνεργασία με τους διεθνείς συμβούλους Barclays Bank plc και Deutsche Bank.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αξιολογήθηκαν οι ιδιαιτερότητες του εγχειρήματος αυτού για την τράπεζα και συγκεκριμένα η αβεβαιότητα της συγχώνευσης ή μη με την Εθνική Τράπεζα και η συνεπαγόμενη αδυναμία αξιολόγησης της επενδυτικής πρότασης.

Επιπλέον, επισημάνθηκε η απουσία της παραδοσιακής βάσης των δεκάδων χιλιάδων μετόχων της Eurobank, η οποία λόγω της πρόσφατης ανταλλαγής μετοχών υποκαταστάθηκε από τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατά περίπου 85% στο μετοχικό της κεφάλαιο.  

Ακολούθως, το Δ.Σ. προέκρινε την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 5,8 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και επομένως, την άμεση και πλήρη ανακεφαλαιοποίησή της, και θα εισηγηθεί σχετικά στη Γενική Συνέλευση της 30ής Απριλίου.

Με τον τρόπο αυτό η Eurobank θα καταστεί η πρώτη συστημική τράπεζα που καταρρέει και περιέρχεται στον έλεγχο του ΤΧΣ μετά την απαγόρευση συγχώνευσής της με την Εθνική Τράπεζα.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με την απόφαση αυτή, η Eurobank αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τους μετόχους και τους δυνητικούς επενδυτές, θέτει τις βάσεις ώστε να αποκαταστήσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και διασφαλίζει την εμπιστοσύνη των πελατών και εργαζομένων της Τράπεζας, καθώς και του συνόλου των πολιτών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

10+1 σνακ που καίνε το λίπος



Ό,τι τρώτε μεταξύ των γευμάτων, έχει μεγαλύτερη σημασία από όσο ίσως νομίζετε. Οι παρακάτω τροφές ενισχύουν το μεταβολισμό και μάλιστα βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Σε όλους μας αρέσει να… τσιμπολογάμε, σχεδόν τόσο πολύ, όσο θέλουμε να χάσουμε και βάρος. Όμως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), η συνήθειά μας να τρώμε μια λιχουδιά κάθε τόσο, μπορεί να μας «φορτώσει» με πολλές θερμίδες και πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά.
Κι όμως, αν το κάνουμε σωστά, το τσιμπολόγημα μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα της ενέργειάς μας και να μας εφοδιάσει με σημαντικά διατροφικά οφέλη.
Ποια σνακ καίνε το λίπος;


Η κατανάλωση σνακ με τη σωστή αναλογία θρεπτικών συστατικών και με τις σωστές θερμίδες, μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε ενέργεια και παράλληλα να χάσετε βάρος. Η πρωτεΐνη (σε συνδυασμό με την άσκηση) τροφοδοτεί την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, η οποία αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό και την καύση θερμίδων. Επίσης, οι φυτικές ίνες βοηθούν στην πέψη και μας κρατούν μακριά από τα λίπη και τα σάκχαρα. Έτσι, ενώ δεν υπάρχει ουσιαστικά τροφή που να «καίει» το λίπος ενώ την τρώμε, έξυπνες επιλογές με τα παραπάνω συστατικά, θα βοηθήσουν το σώμα να λειτουργεί στη μέγιστη απόδοση.
Σας προτείνουμε μερικά σνακ με κάτω από 200 θερμίδες, με 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και περίπου 5 γραμμάρια φυτικών ινών.

Ένα μήλο και αποβουτυρωμένο γάλα

Σχεδόν κάθε φρούτο αποτελεί ένα τέλειο σνακ, αλλά συνήθως χρειάζεται να το συνδυάζετε με λίγη πρωτεΐνη, για να γίνει πιο επιθυμητό. Σε αντίθεση με τους υδατάνθρακες, η πρωτεΐνη βοηθά στη διατήρηση της ενέργειας και ελέγχει τα επίπεδα της πείνας για 1-2 ώρες. Ένα μεγάλο μήλο και μια κούπα αποβουτυρωμένο γάλα, θα σας ενισχύσουν με 10 γρ. πρωτεΐνης και 5 γρ. φυτικών ινών, προσθέτοντάς σας μόλις 200 θερμίδες.

Αβοκάντο και τυρί cottage

Άλλος ένας ιδανικός συνδυασμός φρούτου και γαλακτοκομικού, για όταν λαχταράτε κάτι νόστιμο και κρεμώδες! Αφαιρέστε το κουκούτσι από το μισό αβοκάντο και γεμίστε τον κενό χώρο με τυρί cottage 1%. Αυτό το σνακ περιέχει 200 θερμίδες και προσφέρει 9 γρ. πρωτεΐνης και 7 γρ. φυτικών ινών.

Τόνος από κονσέρβα σε κράκερ ολικής αλέσεως

Αν θέλετε κάτι που να μην περιλαμβάνει γαλακτοκομικά, ο κονσερβοποιημένος τόνος (σε νερό) είναι μια άλλη, σημαντική πηγή άπαχης πρωτεΐνης, που περιλαμβάνει επίσης υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Για περίπου 200 θερμίδες, μπορείτε να απολαύσετε 85 γρ. τόνου και 6 κράκερ ολικής άλεσης και να προσλάβετε 3 γρ. φυτικών ινών και 20 γρ. πρωτεΐνης.

Μπουκίτσες με γαρίδες

Ίσως να μη μπορείτε να φανταστείτε σνακ με θαλασσινά, που να είναι εύκολο να το έχετε μαζί σας. Κι όμως, μπορείτε να έχετε έτοιμες, προμαγειρεμένες γαρίδες και να τις συνδυάσετε με γιαούρτι και αβοκάντο, πάνω σε ένα κράκερ. Πρόκειται για ένα σνακ, πλούσιο σε πρωτεΐνη, αλλά και 4 γρ. φυτικές ίνες.

Ενταμάμε

Ένα φλιτζάνι ενταμάμε ή βραστά φασόλια σόγιας, περιέχει 17 γρ. πρωτεΐνης, 8 γρ. φυτικών ινών και 189 θερμίδες. Και είναι ένα τέλειο σνακ από μόνο του! Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο, προσθέστε αλάτι και απολαύστε.
Ζεστό αχλάδι με κανέλα και τυρί ρικότα
Το τυρί ricotta, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και τα αχλάδια είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών. Μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, θα έχετε ένα νόστιμο σνακ, κατάλληλο για κάθε στιγμή της ημέρας. Κάθε μερίδα περιέχει 8 γρ. πρωτεΐνης, 5 γρ. φυτικές ίνες και 170 θερμίδες.

Πίτα σάντουιτς με κοτόπουλο

Μια μικρή μερίδα ενός θρεπτικού πιάτου, μπορεί επίσης να αποτελέσει κατάλληλο σνακ. Μισό σάντουιτς με πίτα και την κατάλληλη γέμιση, είναι ένα από αυτά. Γεμίστε με κοτόπουλο και λαχανικά μια πίτα και κόψτε την στη μέση, για δύο υγιεινά σνακ όλη την ημέρα. Κάθε μισή πίτα περιέχει 200 θερμίδες, 3 γρ. ινών και περισσότερα από 20 γρ. πρωτεΐνης.
Σος από κουνουπίδι και λευκά φασόλια
Φτιάξτε μια σος από λευκά φασόλια και σκόρδο στις αρχές της εβδομάδας και απλώστε την σε κράκερς, συνδυάζοντάς τα με λαχανικά, όταν σας πιάσει η πείνα. Μια καλή επιλογή είναι 2 φλιτζάνια ωμό, ψιλοκομμένο κουνουπίδι.

Φακές σαλάτα με ντομάτα και κάρδαμο

Οι σαλάτες, όταν έχουν περίπου 200 θερμίδες, αποτελούν ένα ιδανικό απογευματινό σνακ. Η συγκεκριμένη περιέχει 11 γρ. πρωτεΐνης και 8 γρ. φυτικών ινών, χάρη στις φακές και τα λαχανικά που περιέχει.
Σπαράγγια και καλά βρασμένο αυγό
Είναι να απορεί κανείς πώς αυτό ο κλασικός συνδυασμός είναι τόσο θρεπτικός: Τα πλούσια σε φυτικές ίνες σπαράγγια, ισορροπούν τέλεια με τα πρωτεϊνούχα αυγά. Επιπλέον, τα σπαράγγια είναι γνωστά ως αφροδισιακά, χάρη στο φυλλικό οξύ και τη βιταμίνη Β6 και E που περιέχουν. Συνδυάστε 15 σπαράγγια (ωμά ή μαγειρεμένα), με ένα βραστό αυγό, για ένα σνακ 126 θερμίδων, που περιέχει 11 γρ. πρωτεΐνης και 5 γρ. φυτικών ινών.

Παγωμένο πράσινο τσάι μέντας

Είναι ένα δροσιστικό ποτό χωρίς θερμίδες, που μπορεί να μην χαρακτηρίζεται ως σνακ, αλλά σίγουρα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο. Αν βρεθείτε στην κουζίνα ψάχνοντας κάτι να φάτε, μόνο και μόνο επειδή βαριέστε κι όχι επειδή πεινάτε, αυτό το γευστικό ποτό είναι η ιδανική επιλογή. Επίσης, το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει όσους κάνουν δίαιτα να χάσουν περισσότερο βάρος, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει.

Read more: http://www.newsbomb.gr

Μανώλης Γλέζος: «Ο Σημίτης είναι ο νεκροθάφτης των οφειλών της Γερμανίας»



Ευθεία επίθεση στον Κώστα Σημίτη εξαπολύει ο Μανώλης Γλέζος καταγγέλλοντας τον ότι είναι ο νεκροθάφτης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα...

Μιλώντας στην Real News ο κ. Γλέζος αναφέρεται στην υπόθεση του Δίστομου και στις ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση Σημίτη και οδήγησαν στην ανατροπή δικαστικών αποφάσεων που δικαίωναν τους συγγενείς των μαρτυρικών θυμάτων.
«Κατά τη γνώμη μου ο νεκροθάφτης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ο Κώστας Σημίτης. Η υπόθεση με το Δίστομο είναι χαρακτηριστική. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο πήρε απόφαση υπέρ των θυμάτων του Διστόμου. Το Εφετείο επικύρωσε την απόφαση. Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία και μειοψήφησε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που ήταν ο Στέφανος Ματθίας. 
Η κυβέρνηση Σημίτη για να το ανατρέψει προέβη στις εξής ενέργειες: Παρέτεινε για δύο χρόνια τη θητεία του Ματθία και ο Ματθίας παραβιάζοντας τους θεσμικούς κανόνες του Αρείου Πάγου, όντας επικεφαλής μιας επιτροπής, πήρε αφορμή από μια αίτηση ενός πολίτη και αντί να εφαρμόσει την απόφαση του Αρείου Πάγου, την οδήγησε προς το Ειδικό Δικαστήριο.
Εδώ τώρα είναι το φοβερό, το έγκλημα εναντίον της δικαιοσύνης. Το Ειδικό Δικαστήριο μελετάει αποφάσεις δύο δικαστηρίων διαφορετικών. Αν δηλαδή ένα δικαστήριο για ένα θέμα έχει πάρει μια απόφαση «άλφα» και για το ίδιο περίπου θέμα ένα άλλο δικαστήριο έχει πάρει μια απόφαση διαφορετική, καλείται να πει ποιο από τα δύο δικαστήρια έχει δίκιο.
Ποτέ δεν έχει κληθεί το Ειδικό Δικαστήριο να δικάσει την άποψη της μειοψηφίας σε μια υπόθεση. Η άποψη της μειοψηφίας δικάζεται με τον κανονικό διαδικαστικό δικανικό τρόπο».
Ο Μανώλης Γλέζος τονίζει επίσης ότι «Κι ένα μάρκο να ήταν οφείλει να πληρώσει η Γερμανία για να μην επαναληφθούν παρόμοια ανοσιουργήματα».
«Γιατί όλοι οι άλλοι πήραν τις οφειλές και γιατί όχι η Ελλάδα; Πού είναι η Δικαιοσύνη; Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην πιο λεηλατημένη χώρα; Δεν θέλουν να πληρώσει ο γερμανικός λαός, αλλά οι βιομηχανίες και το Δημόσιο, όπως έγινε με τους ομήρους» καταλήγει ο Μανώλης Γλέζος.


http://www.gkourou.com/

Τι περιέχει το αίμα των Ελλήνων, που κρίνεται πολύ ανησυχητικό;



Μας δολοφονούν ομαδικά; Το HN έχει ασχοληθεί επισταμένως στο παρελθόν με το θέμα των chemtrails, δημοσιεύοντας στοιχεία σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή τους και τις σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων…

Ωστόσο, παρά τις σχετικές δημοσιεύσεις που μεσολάβησαν από τότε και σε έντυπα του «χώρου», αλλά και σε mainstream έντυπα οι οποίες γνωστοποίησαν το θέμα σε μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, μία πληροφορία που προήλθε από αιματολογικό εργαστήριο στάθηκε η αφορμή το ΗΝ να επανεξετάσει το θέμα, καθώς φαίνεται να ανοίγεται μία νέα διάσταση στην υπόθεση των chemtrails, που κρούει με αποδείξεις, πλέον, τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποτελέσματα εξετάσεων ρουτίνας, το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου, χημικά στοιχεία τα οποία περιέχονται και στη σύνθεση των περιβόητων αεροψεκασμών.

Συμπτώματα όπως η κεφαλαλγία, οι ισχιακοί και μυϊκοί πόνοι, οι ρινορραγίες, η ληθαργική τάση και η μελαγχολία ήταν τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα για τους κατοίκους περιοχών, στις οποίες παρατηρείται συχνά το φαινόμενο των αεροψεκασμών. Τις ανησυχίες αυτές ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα πρόσφατων αιματολογικών εξετάσεων ρουτίνας, οι οποίες έδειξαν καθαρά αύξηση των επιπέδων του αλουμινίου στο αίμα των Ελλήνων -γεγονός που ενισχύει τον προβληματισμό σχετικά με τους συχνούς αεροψεκασμούς, η σύνθεση των οποίων περιέχει αλουμίνιο.

Έχει παρατηρηθεί ότι το αλουμίνιο (αργίλιο ή Α1) ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ιχνοστοιχείων, τα οποία, όταν υπερβαίνουν το φυσιολογικό τους επίπεδο στο αίμα, γίνονται τοξικά, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στο σώμα ανθρώπων και ζώων.

Γενικότερα, το αλουμίνιο εμποδίζει την εκφόρτιση των ηλεκτρικών φορτίων μεταξύ των νευρικών κυττάρων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η γενικότερη δραστηριότητα των νευρικών συστημάτων, ενώ λειτουργεί και ως ανασταλτικός παράγοντας στη λειτουργία δύο σημαντικών ενζύμων στον εγκέφαλο (Na+/K+-ATPase και εξοκινάση), τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε είδος ζωής (βακτήρια, φυτά, ζώα) για την απελευθέρωση της ενέργειας που σηματοδοτεί χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό, κρίσιμης σημασίας για την ίδια τη φύση της ζωής.

Επιπλέον, το αλουμίνιο μπορεί να εμποδίσει τα νευρικά κύτταρα να προσλάβουν απαραίτητες γι’ αυτά χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, η νοραδρεναλίνη και η υδροξυτρυπταμίνη, ενώ η τοξίνωση με αλουμίνιο είναι δυνατόν να οδηγήσει σε άνοια και απώλεια μνήμης, διανοητική σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Περιορίζει επίσης την εντερική δραστηριότητα.

Ωστόσο, η τοξικότητα από αλουμίνιο συσχετίζεται και με άλλες πρώιμες καταστάσεις, όπως ο μετεωρισμός, το φούσκωμα, οι κολικοί, η ξηροδερμία, οι πόνοι στα οστά, η πρόωρη οστεοπόρωση, οι έντονοι πονοκέφαλοι που ανακουφίζονται μόνο με το φαγητό, η καούρα, η αποστροφή για το κρέας κ.λ.π.

Τέλος, η ασθένεια του Αλτσχάιμερ, ο υποπαραθυρεοειδισμός, η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, η αναιμία, η νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, η πορφυρία, οι νευρομυικές διαταραχές, η αιμόλυση, η ασθένεια Πάρκινσον, τα έλκη, οι πολφικές κοιλότητες στα δόντια κ.λπ. επίσης σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τα υψηλά επίπεδα αλουμινίου στο αίμα.

Έτσι, η κατακόρυφη αύξηση των ασθενειών αυτών τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό κόσμο δείχνει να σχετίζεται με την όλο και μεγαλύτερη πρόσληψη αλουμινίου από τον άνθρωπο. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ήδη από το 2000, το Αλτσχάιμερ έγινε ο 8ος λόγος θανάτου, πλήττοντας 18 ανθρώπους ανά 100.000, όταν το 1979 έπληττε μόλις 2 ανθρώπους στους 1.000.000.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη χρήση αλουμινένιων σκευών μαγειρικής δεν ενοχοποιείται άμεσα σε εργαστηριακό επίπεδο για την αλουμινιακή τοξίνωση, κάτι τέτοιο είναι πιθανό όταν γίνεται χρήση όξινων τροφών, όπως η ντομάτα.

Φαινομενικά, αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους, μέχρι που ένας Καναδός ακτιβιστής του διαδικτύου, ο G. Brian Holmes, αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα ειδικότερα όταν πρόσεξε ότι μη εμπορικά αεροπλάνα άφηναν μεγάλες ποσότητες αερίων ως εξάτμιση πάνω από τα χωράφια του.

Καθώς, λοιπόν, οι ψεκασμοί αυτοί του κίνησαν υποψίες, αποφάσισε να στείλει δείγμα από το χώμα του χωραφιού του για ανάλυση σε ένα ειδικό χημικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: το χωράφι του έδειχνε να είναι «ποτισμένο» με αλουμίνιο και βάριο, σε ποσότητες πενταπλάσιες του κανονικού…

Μάλιστα, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί μάρτυρες σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου, τα αεροπλάνα που αφήνουν αυτές τις γραμμές δεν είναι εμπορικά, αλλά στρατιωτικά και μάλιστα ειδικού τύπου (KC135R). Η δε χημική σύνθεση των αεροψεκασμών αυτών φαίνεται ότι αποτελείται από άλατα βαρίου, οξείδιο του αλουμινίου και ειδικές χημικές πολυμερείς ίνες.

Τα άλατα βαρίου και οι πολυμερείς ίνες ενοχοποιούνται, άμεσα ή έμμεσα, για ρινορραγίες, άσθμα, αλλεργίες, πνευμονικές και αναπνευστικές διαταραχές και αρθρίτιδες, ενώ, βραχυπρόθεσμα,τα άλατα βαρίου γίνονται τοξικά για τη γαστρεντερική και μυϊκή λειτουργία. Επιπλέον, οι μακροχρόνιες συνέπειες από τη χρήση των αλάτων του βαρίου είναι ακόμα άγνωστες.

Ωστόσο, μία νέα άποψη που εμφανίστηκε τελευταία σχετικά με τα chemtrails ξεφεύγει από τις μέχρι σήμερα διατυπωμένες θεωρίες: τα άλατα βαρίου, το οξείδιο του αλουμινίου και οι πολυμερείς ενώσεις στην ατμόσφαιρα φαίνεται ότι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, και ειδικά αυτών της κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι όμως, εκτός από τις πολυσυζητημένες εφαρμογές τύπου HAARP, αναδεικνύεται μία ακόμα παράμετρος που αφορά στην παρακολούθηση των πολιτών: η ενίσχυση των σημάτων της κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να χρησιμεύει και για τον εντοπισμό μέσω δορυφόρων κάθε τύπου μικροτσίπ που εκπέμπει ειδικά κύματα – προφανώς, και κάθε τσιπ που, ενδεχομένως, θα είναι μελλοντικά εμφυτευμένο στο ανθρώπινο σώμα…

Συγκεκριμένα, το ελληνικό αιματολογικό εργαστήριο που αναφέρθηκε στην αρχή επικοινώνησε με αντίστοιχο αμερικανικό και ανέφερε το πρόβλημα των υψηλών τιμών αλουμινίου στο αίμα πολλών Ελλήνων. Με έκπληξη τότε, οι Έλληνες επιστήμονες άκουσαν από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους ότι θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουν πως οι αυξημένες αυτές τιμές οφείλονται στους αεροψεκασμούς, οι οποίοι γίνονται με στόχο τη διευκόλυνση και την ενίσχυση του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που στην Αμερική θεωρείται πλέον αποδεκτό και αυτονόητο!

Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε δεν θα πρέπει κανείς να αρκεστεί στην αιτιολογία της ισχυροποίησης του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, αλλά να αναλογιστεί και τις προεκτάσεις που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια τέτοια μεθόδευση. Γιατί είναι γεγονός ότι, σήμερα, κάθε άνθρωπος φέρει μαζί του ένα κινητό τηλέφωνο άρα, ένα ισχυρό σήμα καθιστά δυνατόν, τουλάχιστον να είναι γνωστές ανά πάσα στιγμή η θέση του, καθώς και οι παντός είδους συνομιλίες του…

Αναλογιζόμενος, λοιπόν, κανείς τα chemtrails, ανακαλύπτει ότι το θέμα είναι πολύπλευρο, καθώς δείχνει να εξυπηρετεί πολλούς και διαφορετικούς (αλλά κρίσιμους για τη Νέα Τάξη) τομείς, όπως ο έλεγχος του καιρού, ο έλεγχος της συνείδησης, ο βιολογικός πόλεμος, αλλά και η παρακολούθηση των πολιτών.

Αλήθεια ή υπερβολή, το γεγονός είναι ότι πολλοί μάρτυρες μπορούν να επιβεβαιώσουν την πραγματοποίηση των ψεκασμών, και πολλές ιατρικές εξετάσεις να επιβεβαιώσουν τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην υγεία των ανθρώπων.

Του Αλέξανδρου Γεωργίου

http://oloigiaolous.gr/site

Έρευνα αποκαλύπτει ότι τα μυρμήγκια ξέρουν... μαθηματικά

Έρευνα αποκαλύπτει ότι τα μυρμήγκια ξέρουν... μαθηματικά


Επιλέγουν τη διαδρομή τους με βάση την ταχύτητα και όχι με βάση την απόσταση

Ακριβώς όπως και το φως, τα μυρμήγκια που κινούνται πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες δεν επιλέγουν τη διαδρομή τους με βάση την απόσταση, αλλά με βάση την ταχύτητα με την οποία θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Ρέγκενσμπουργκ στη Γερμανία, σε μυρμήγκια του είδους Wasmannia auropunctata.

Στην επιστήμη της οπτικής μια ακτίνα φωτός επιλέγει τη διαδρομή που απαιτεί τον λιγότερο χρόνο, ακόμα και αν η απόσταση που πρέπει να διανύσει είναι μεγαλύτερη. Αυτή είναι η αρχή του ελαχίστου χρόνου, γνωστή και ως αρχή του Φερμά.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη, την ίδια ακριβώς αρχή ακολουθούν και τα μυρμήγκια.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι επιστήμονες καλλιέργησαν σε ειδικά διαμορφωμένο, κλειστό χώρο, αποικίες μυρμηγκιών, οι οποίες αποτελούνταν από χιλιάδες εργάτες και μερικές βασίλισσες.

Τα μυρμήγκια περιορίστηκαν στη μια γωνιά του χώρου, ενώ στην άλλη γωνιά, ακριβώς απέναντι, οι επιστήμονες έβαλαν ως δόλωμα νεκρές κατσαρίδες.

Για να φτάσουν στην τροφή τα μυρμήγκια έπρεπε να διανύσουν περιοχές καλυμμένες με διαφορετικά υλικά, τα οποία δημιουργούσαν λείες, τραχείες και γυάλινες επιφάνειες.

Μάλιστα οι επιστήμονες έφτιαξαν μονοπάτια συνδυάζοντας τα υλικά ανά δυο για να δημιουργήσουν διαφορετική αίσθηση και να εξετάσουν ποια διαδρομή θα επέλεγαν τα μυρμήγκια.

Οι συνδυασμοί ήταν οι εξής: γυάλινο υλικό και τραχεία επιφάνεια, γυάλινο υλικό και λεία επιφάνεια, λεία και τραχεία επιφάνεια.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη, τα μυρμήγκια κινούνταν ταχύτερα πάνω στο γυάλινο υλικό συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια, ενώ κινούνταν γρηγορότερα πάνω στη λεία επιφάνεια συγκριτικά με την τραχεία.

Για να φτάσουν στις κατσαρίδες τα μυρμήγκια δεν επέλεξαν την κοντινότερη, ευθεία διαδρομή, αλλά κινήθηκαν διαγώνια επιλέγοντας λείες επιφάνειες για να κερδίσουν χρόνο. Η έρευνα δείχνει ότι, εκτός από το φως, η αρχή του Φερμά εφαρμόζεται και σε ζωντανούς οργανισμούς.

Τα μυρμήγκια κινούνται με βάση τα μονοπάτια φερομόνης. Μπορεί στην αρχή τα χημικά μονοπάτια να είναι τυχαία, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου ταυτίζονται με τη βέλτιστη και πιο σύντομη διαδρομή.

Πηγή: econews.gr

Ωραία του «ξηγήθηκε» η γυναίκα

Διατροφικά ελιξήρια ομορφιάς και νεότητας

Διατροφικά ελιξήρια ομορφιάς και νεότητας


Ποιες είναι οι πηγές αντιοξειδωτικών που βοηθούν

Όσο είμαστε νέοι υπάρχει όπως λέμε μια βιολογική ισορροπία, δηλαδή οι αιτίες που προκαλούν το γήρας εξουδετερώνονται από τις εσωτερικές άμυνες, τα φυσικά όπλα απέναντι στα σημάδια των καιρών.

Όσο όμως μεγαλώνουμε, ο οργανισμός κουράζεται και καταπονείται με αποτέλεσμα κάποια στιγμή οι βιολογικές μας αντιστάσεις να εξαντλούνται. Και τότε οι δυνάμεις του γήρατος αρχίζουν να επικρατούν.

Αυτές ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι κάποια μικρά σωματίδια, τα οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τα κύτταρα. Έτσι, όταν μία ελεύθερη ρίζα επιτεθεί σε ένα κύτταρο, είναι δυνατό να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη. Είναι σαν τη σκουριά που σιγά σιγά καταστρέφει και οξειδώνει. Οι ελεύθερες ρίζες γερνάνε τα κύτταρά μας.

Πέρα όμως από τη φυσιολογική γήρανση, τα τελευταία χρόνια έχει επιστημονικά αποδειχτεί ότι οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να αποτελούν και αιτίες για την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου, καρδιαγγειακών νοσημάτων και αρτηριοσκλήρυνσης, δερματικών παθήσεων και πρόωρης γήρανσης του δέρματος και γενικά διαταραχών με μεγάλη συχνότητα στους σύγχρονους πληθυσμούς, όπως επίσης και αισθητικών προβλημάτων όπως η γήρανση του δέρματος, οι ρυτίδες και η κυτταρίτιδα. Άρα λοιπόν ένας βασικός εχθρός της νεότητάς μας είναι οι ελεύθερες ρίζες.

Στο σώμα μας φυσιολογικά υπάρχουν ως προϊόν του μεταβολισμού μας των καύσεων που καθημερινά κάνουμε. Όμως ελεύθερες ρίζες μπαίνουν στον οργανισμό μας από το νέφος, το κάπνισμα, παράγονται όταν πίνουμε πολύ, όταν αγχωνόμαστε ή είμαστε στρεσαρισμένοι και γενικότερα με το πέρασμα των χρόνων αυξάνονται στο σώμα μας.

Όσο είμαστε νέοι και είναι σε χαμηλά επίπεδα, ο οργανισμός μπορεί και τις εξουδετερώνει με τους αμυντικούς του μηχανισμούς. Ο κυριότερος μηχανισμός άμυνας του οργανισμού είναι τα αντιοξειδωτικά του, ουσίες που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες μετατρέποντάς τις κατά αυτόν τον τρόπο σε μη τοξικές. Όσο όμως μεγαλώνουμε οι ριζώνουν στον οργανισμό μας και μας γερνάνε. Γερνάνε τα αγγεία μας, γερνάνε το δέρμα μας, γερνάνε όλα τα βιολογικά μας όργανα. 

Άρα λοιπόν για να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να ενισχύσουμε τις αντιοξειδωτικές μας άμυνες. Δηλαδή να πάρουμε περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά από πού αλλού από τη διατροφή μας. Κατά συνέπεια, απαιτείται αύξηση της κατανάλωσης τροφών που περιέχουν τις ουσίες αυτές, ιδιαίτερα δε από άτομα υψηλού κινδύνου, όπως είναι οι καπνιστές, άτομα με αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, άτομα που εργάζονται σε βιομηχανίες χημικών προϊόντων κ.λ.π.. Οι κυριότερες από αυτές είναι το β-καροτένιο, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, το σελήνιο, τα διάφορα φλαβονοειδή, οι κατεχίνες, οι λιγνάνες κ.α.. 

Πηγές αντιοξειδωτικών

ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Όλα με έμφαση στην πορτοκαλί κολοκύθα, καρότο, σπανάκι, μπρόκολο, σπανάκι, πορτοκαλί πιπεριά, κρεμμύδι, μωβ λάχανο, ντομάτα

ΦΡΟΥΤΑ
Όλα με έμφαση στα εσπεριδοειδή, φραγκοστάφυλα, φράουλες, μάνγκο, πορτοκάλια, βατόμουρα, μούρα, σταφύλια, ακτινίδια, φλοιός μήλου, ρόδι

ΕΛΑΙΑ 
Ελαιόλαδο, σησαμέλαιο

ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ 
Κόκκινο κρασί, μπύρα

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ 
Σουσάμι, καρύδια, αμύγδαλα

ΡΟΦΗΜΑΤΑ 
Πράσινο τσάι, καφές

Το β-καροτένιο, τα καροτενοειδή και η βιταμίνη C, αλλά και τα περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία έχουν μεγάλη φωτοευαισθησία, με αποτέλεσμα η έκθεση αυτών στο φως και τον αέρα χωρίς προστασία να τα καταστρέφει.
Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξής τους όπως να μη μένουν εκτεθειμένα πολλή ώρα μετά τον καθαρισμό τους τα φρούτα, οι χυμοί κ.α., να προτιμούνται τα ωμά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς με το μαγείρεμα, ιδιαίτερα σε υψηλές θερμοκρασίες, χάνουν ένα σημαντικό μέρος της θρεπτικής τους αξίας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Φυσικά καλλυντικά με υλικά από... το ψυγείο

Φυσικά καλλυντικά με υλικά από... το ψυγείο


Γρήγορα και εύκολα μυστικά ομορφιάς

Δεν έχετε χρόνο να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, αλλά έχετε ένα γεμάτο ψυγείο; Τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας.

Μαύροι κύκλοι: Καθαρίστε μια πατάτα και τοποθετήστε 2 ροδέλες στα μάτια σας για 10 λεπτά. Tα θρεπτικά συστατικά της πατάτας όπως το ποτάσιο, εισχωρούν στο δέρμα σας και εξαφανίζουν τους μαύρους κύκλους.

Ξερά χέρια: 
Ανακατέψτε σε ένα μπολ ¼ του κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο, ¼ του κουτ. του γλυκού ζάχαρη και κάντε μασάζ στα χέρα σας. Το ελαιόλαδο θα μαλακώσει το δέρμα σας, ενώ η ζάχαρη θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Απολέπιση σε ευαίσθητη επιδερμίδα:
Ανακατέψτε ίση ποσότητα μελιού και καφέ ζάχαρης και χρησιμοποιείστε το μείγμα ως scrub προσώπου. Η καφέ ζάχαρη είναι πιο μαλακή από την άσπρη ζάχαρη και είναι κατάλληλη για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Όταν δεν έχετε χρόνο και λεφτά για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, μην πανικοβάλλεστε! Καθώς πάντα υπάρχουν εύκολες γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις.

Πηγή: myworld.gr

Το κάπνισμα ευθύνεται για το 12,9% των θανάτων στην Ελλάδα

Το κάπνισμα ευθύνεται για το 12,9% των θανάτων στην Ελλάδα


Τεράστια και η συνολική δαπάνη των δημόσιων νοσοκομείων

Στην Ελλάδα το κάπνισμα ευθύνεται για το 17% των συνολικών θανάτων στις ηλικίες άνω των 30 ετών και για το 12,9% του συνολικού φορτίου νοσηρότητας και θνησιμότητας στη χώρα. Επίσης, με βάση εκτιμήσεις της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ευθύνεται για 199.028 εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία (το 8,9% του συνόλου των εισαγωγών).

Όσον αφορά τη συνολική δαπάνη των δημόσιων νοσοκομείων για το κάπνισμα, αυτή ανέρχεται σε 400.011.801 ευρώ - 554.123.300 ευρώ (το 7,7 – 10,7% του συνολικού προϋπολογισμού τους). Εκτιμάται δε ότι το συνολικό άμεσο ιατρικό κόστος, που αποδίδεται στο κάπνισμα, φτάνει τα 1,76 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, αντιπροσωπεύοντας το 7,9% της συνολικής δαπάνης υγείας. Αν στο κόστος συμπεριληφθούν και οι έμμεσες δαπάνες, π.χ. απώλειες παραγωγικότητας λόγω νοσηρότητας και θνησιμότητας, τότε η συνολική δαπάνη για την εθνική οικονομία και την κοινωνική παραγωγή φτάνει στα 3,27 δισεκατομμύρια ευρω ετησίως (1,53% του ΑΕΠ, με τιμές βάσης το έτος 2011 και συντηρητικούς υπολογισμούς).

Ωστόσο, η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τα καταναλωτικά πρότυπα των καπνιστών, καθώς μια αύξηση της τάξης του 10% στην τιμή των τσιγάρων θα επιφέρει μείωση στην κατανάλωση κατά 3,7%. Μάλιστα, με βάση εκτιμήσεις επιστημονικής ομάδας, απαρτιζόμενης από ερευνητές του Πανεπιστημίου Harvard, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, του Πανεπιστημίου του Chicago, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, μια επιπλέον αύξηση της τάξεως των 2€ ανά πακέτο προβλέπεται ότι θα οδηγήσει σε μειωμένη κατανάλωση κατά 20% και πρόσθετα κρατικά έσοδα ύψους 1,2€ δις. Παράλληλα, 330.000 ενήλικες θα κόψουν το κάπνισμα, 125.000 νέοι θα αποτραπούν από το να το ξεκινήσουν, ενώ θα αποφευχθούν 192.000 πρόωροι θάνατοι από ασθένειες σχετιζόμενες με το κάπνισμα.

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα πορίσματα σχετικά με τα «Οικονομικά του Καπνίσματος στην Ελλάδα», που προέκυψαν κατά τη συζήτηση που πραγματοποίησαν εχθές (Πέμπτη 18 Απριλίου) στο Μέγαρο Υπατία, η Εθνική Επιτροπή Ελέγχου του Καπνίσματος του Υπουργείου Υγείας, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Πηγή: vita.gr

Οι τροφές που πολεμούν το στρες

Οι τροφές που πολεμούν το στρες


Διαχείριση του άγχους μέσω της διατροφής

H διαχείριση του άγχους μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την ευεξία, καθώς υπάρχει η ένδειξη ότι η υπερβολική πίεση μειώνει τη διάθεση.

Άνθρωποι που βρίσκονται υπό συνεχή πίεση είναι πιο ευάλωτοι σε οτιδήποτε, από ένα κρυολόγημα έως υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή νόσο. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπιστεί, μια στρατηγική είναι να καταπολεμήσετε το άγχος με τη βοήθεια των τροφίμων.

Τα τρόφιμα μπορούν να καταπολεμήσουν το στρες με διάφορους τρόπους. Υπάρχουν τρόφιμα που ενισχύουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, μια χημική ουσία που ηρεμεί τον εγκέφαλο, αλλά και τρόφιμα που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης, των ορμονών του στρες που έχουν δυσμενείς συνέπειες για το σώμα με την πάροδο του χρόνου.

Τέλος, μια θρεπτική διατροφή μπορεί να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις του στρες, με την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μια διατροφή για τη διαχείριση του άγχους μπορεί να σας βοηθήσει...

Σύνθετοι υδατάνθρακες

Όλοι οι υδατάνθρακες υποκινούν τον εγκέφαλο να παράγει περισσότερη σεροτονίνη, η οποία προκαλεί αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας. Για μια σταθερή παραγωγή σεροτονίνης, είναι καλύτερο να τρώτε σύνθετους υδατάνθρακες, που πέπτονται πιο αργά.

Καλές επιλογές είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως για πρωινό, το ψωμί και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, το καστανό ρύζι, καθώς και το πλιγούρι βρώμης. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν αντισταθμίζοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Απλοί υδατάνθρακες

Καλό είναι να μην προτιμάτε απλούς υδατάνθρακες, στους οποίους περιλαμβάνονται τα γλυκά και τα αναψυκτικά. Ωστόσο, αυτά τα τρόφιμα μπορούν να παρέχουν μια γρήγορη λύση για αλλαγή της διάθεσης και βραχυπρόθεσμη ανακούφιση του στρες που προκαλείται από ευερεθιστότητα.

Τα απλά σάκχαρα πέπτονται γρήγορα, οδηγώντας σε απότομη αύξηση της σεροτονίνης, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την γρήγορη αλλαγή της διάθεσης. Να θυμάστε να καταναλώνετε με μέτρο και να περιορίζετε τη συχνή πρόσληψη γλυκών.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Για να δημιουργηθεί η αδρεναλίνη απαιτείται βιταμίνη C. Όταν τα επίπεδα της αδρεναλίνης είναι υψηλά κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων στρες, απαιτείται περισσότερη βιταμίνη C. Αν αυτό δεν επιτυγχάνεται μέσω της κατανάλωσης πολλών τροφίμων πλούσιων σε αυτή τη βιταμίνη, όπως τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, τα μούρα και οι πιπεριές, μερικά μέρη του σώματος, όπως το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να παρουσιάσουν πρόβλημα.

Έρευνες αποκαλύπτουν ότι η έλλειψη βιταμίνης C μειώνει τη δραστηριότητα των μακροφάγων, των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που κυριολεκτικά τρώνε τα εισβάλλοντα βακτήρια και τους ιούς. Λιγότερα μακροφάγα, μάς κάνουν πιο επιρρεπείς στα κρυολογήματα και τη γρίπη, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να μειώσουν περαιτέρω τη διαθέσιμη βιταμίνη C.

Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αυτή η βιταμίνη παράλληλα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών του στρες.

Σε μια μελέτη που έγινε σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, η πίεση του αίματος και τα επίπεδα της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα πιο γρήγορα όταν οι άνθρωποι πήραν βιταμίνη C πριν από μια αγχωτική εργασία.

Σπανάκι

Ο Ποπάυ δεν αφήνει ποτέ το άγχος να τον επηρεάσει -ίσως ευθύνεται το μαγνήσιο στο σπανάκι του. Μειωμένη πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και κόπωση, επιδεινώνοντας τις επιπτώσεις του στρες. Ένα φλιτζάνι σπανάκι αναπληρώνει τις αποθήκες μαγνησίου.

Δεν σας αρέσει το σπανάκι; Δοκιμάστε μαγειρεμένη σόγια ή ένα φιλέτο σολομού. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Άλλες πλούσιες πηγές μαγνησίου αποτελούν τα πράσινα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά και τα δημητριακά.

Πρωτεΐνες

Οι ανάγκες του σώματος για πρωτεΐνες μπορούν να αυξηθούν όταν βρίσκεστε σε συνεχές στρες. Οι πρωτεΐνες διασπώνται κατά τη διαδικασία της πέψης σε αμινοξέα. Ένα συγκεκριμένο αμινοξύ, η τυροσίνη, συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων της ντοπαμίνης και επινεφρίνης, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να χαρίζουν στον οργανισμό ενέργεια και να τον κρατούν σε εγρήγορση.

Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταναλώνετε ψάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, άπαχα κόκκινα κρέατα, αβγά, γάλα ή όσπρια στα γεύματά σας. Μια δίαιτα ανεπαρκής σε πρωτεΐνες μπορεί να μειώσει εμφανώς την ανοσολογική προστασία και τη δυνατότητα να αντισταθούμε στις λοιμώξεις.

Λιπαρά ψάρια

Για να κρατήσετε το στρες υπό έλεγχο, αρχίστε να καταναλώνεται περισσότερα λιπαρά ψάρια. Τα ω-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε ψάρια όπως ο σολομός, η πέστροφα, ο τόνος και οι σαρδέλες, μπορούν να αποτρέψουν τις απότομες αυξήσεις των ορμονών του στρες και να σας προστατεύσουν από τις καρδιακές παθήσεις, τις διαταραχές της διάθεσης, όπως η κατάθλιψη και το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.

Για μια σταθερή παροχή ω-3 λιπαρών οξέων, φροντίστε να τρώτε 90 γρ λιπαρών ψαριών, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Μαύρο τσάι

Έρευνες δείχνουν ότι το μαύρο τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να συνέλθετε από στρεσογόνα γεγονότα πιο γρήγορα.

Μία μελέτη συνέκρινε τα άτομα που έπιναν 4 φλιτζάνια τσάι την ημέρα για έξι εβδομάδες με άτομα που έπιναν εικονικό φάρμακο. Αυτοί που έπιναν τσάι ανέφεραν αίσθημα ηρεμίας και είχαν χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης μετά από αγχωτικές καταστάσεις.

Ξηροί καρποί

Τα φιστίκια, όπως και άλλοι ξηροί καρποί και σπόροι, περιέχουν ω-3 λιπαρά. Τα αμύγδαλα περιέχουν τη βιταμίνη Ε για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και μια σειρά από βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που μπορούν να κάνουν το σώμα σας πιο ανθεκτικό σε περιόδους στρες, όπως στην κατάθλιψη.

Τρώγοντας μια χούφτα φιστίκια, καρύδια και αμύγδαλα κάθε μέρα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη χοληστερίνη σας, να μειώσετε τη φλεγμονή στις αρτηρίες της καρδιάς, να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη και να προστατευτείτε από το άγχος.

Αβοκάντο

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε την υψηλή πίεση του αίματος είναι να προσλαμβάνετε αρκετό κάλιο μέσω της διατροφής σας. Μισό αβοκάντο έχει περισσότερο κάλιο από μια μπανάνα μεσαίου μεγέθους.

Επιπλέον, το αβοκάντο προσφέρει μια θρεπτική εναλλακτική λύση όταν αγχώνεστε και λαχταράτε για μια υψηλή σε λιπαρά λιχουδιά.

Ωμά λαχανικά

Τραγανά ωμά λαχανικά μπορεί να βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το άγχος με ένα καθαρά μηχανικό τρόπο. Μασουλώντας σέλινο ή καρότα για παράδειγμα, βοηθάτε να χαλαρώσει η σφιγμένη από άγχος γνάθος και να υποχωρήσει η ένταση.

Βραδινό σνακ

Οι υδατάνθρακες πριν την κατάκλιση μπορεί να επιταχύνουν την απελευθέρωση της σεροτονίνης και να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα.

Βαριά γεύματα πριν από τον ύπνο μπορεί να σας προκαλέσουν καούρα και δυσφορία. Προτιμήστε κάτι ελαφρύ, όπως 1 τοστ ή 1 φέτα ψωμί με μέλι.

Γάλα

Άλλο ένα αντιαγχολυτικό τρόφιμο είναι ένα ποτήρι ζεστό γάλα ως θεραπεία για την αϋπνία και την ανησυχία. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το ασβέστιο διευκολύνει το άγχος και τις εναλλαγές της διάθεσης. Καλό είναι να προτιμάτε αποβουτυρωμένο ή χαμηλό σε λιπαρά γάλα.

Νερό

Το σημαντικότερο θρεπτικό συστατικό για να είμαστε σε καλή φόρμα. Όταν είμαστε αφυδατωμένοι πιθανότατα αυτό να μας προκαλέσει εκνευρισμό και κούραση, ενώ η αυτοσυγκέντρωσή μας και η ικανότητα λήψης αποφάσεων μειώνεται.

Το νερό ενυδατώνει κάθε μέρος του σώματος και του εγκεφάλου και σας βοηθά στην καλύτερη αντιμετώπιση των αγχωτικών καταστάσεων. Ένας καλός κανόνας είναι να πίνετε μερικές γουλιές ανά 15 λεπτά.

Άσκηση κατά του στρες

Εκτός από την αλλαγή της διατροφής σας, ένα από τα καλύτερα αντιαγχολυτικά είναι να ξεκινήσετε κάποιου είδους άσκηση (γυμναστήριο, πεζοπορία, γρήγορο περπάτημα, χορό, κολύμπι, ομαδικά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες που κάνουν το άτομο να ξεχαστεί από το άγχος, καταναλώνοντας παράλληλα θερμίδες).

Η αεροβική άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του οξυγόνου και παράγει ενδορφίνες (φυσικά βελτιωτικά της διάθεσης). Για να πάρετε το μέγιστο όφελος, ο στόχος είναι 30 λεπτά αεροβικής άσκησης 3 έως 4 φορές την εβδομάδα.

Πηγή: mednutrition.gr

Καταρρίπτεται ο μύθος της «αμαρτωλής» σοκολάτας

Καταρρίπτεται ο μύθος της «αμαρτωλής» σοκολάτας


Πώς να την καταναλώσουμε χωρίς να ανησυχούμε για περιττές θερμίδες

Αποτελεί λατρεμένη συνήθεια μικρών και μεγάλων, αλλά συχνά συγκαταλέγεται στη «μαύρη λίστα» των τροφίμων. Κι όμως, η γλυκιά αυτή «αμαρτία» μπορεί να αποτελέσει μία υγιεινή επιλογή. Αλήθεια, πώς θα μπορούσατε να εντάξετε την αγαπημένη σας σοκολάτα σε έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής;

Διαλέξτε «χωρίς ζάχαρη»

Μπορεί η κατανάλωση ζάχαρης με μέτρο να αποτελεί μέρος της ισορροπημένης διατροφής, πολύ συχνά ωστόσο ερχόμαστε αντιμέτωποι είτε με καταστάσεις (όπως είναι η παχυσαρκία και ο σακχαρώδης διαβήτης) που επιβάλλουν τον περιορισμό των απλών σακχάρων στο σύνολο της διατροφής μας, είτε απλά θέλουμε να απολαύσουμε συχνότερα τη γλυκιά γεύση… με μέτρο.

Μία πιο υγιεινή εναλλακτική της σοκολάτας είναι αυτή στην οποία η ζάχαρη έχει αντικατασταθεί με ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες που προσδίδουν τη χαρακτηριστική γλυκιά γεύση στη σοκολάτα σας, αποδίδοντας όμως λιγότερες θερμίδες και χωρίς παράλληλα να αυξάνουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν, εκτός από υποκατάστατα ζάχαρης, η σοκολάτα περιέχει και άλλα σημαντικά διατροφικά χαρακτηριστικά όπως φυτικές ίνες, εκτός από τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα βοηθάει και στη δημιουργία αισθήματος κορεσμού, αποτρέποντάς σας έτσι από την υπερκατανάλωσή της.

«Αναβαθμίστε» τη θρεπτική της αξία

Αν καλοσκεφτείτε τι είναι αυτό που συνδέει τη σοκολάτα με την αμαρτία, η απάντηση είναι οι θερμίδες, η σύνδεσή της με την αύξηση του βάρους και τα λιπαρά της. Παρόλα αυτά ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στην διατροφική ετικέτα της σοκολάτας, εκτός από τις θερμίδες θα παρατηρήσουμε πως περιέχει κι άλλα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, μικρή ποσότητα καλών λιπαρών, ενώ πλέον γνωρίζουμε πως η σοκολάτα ως προϊόν του κακάο περιέχει και καφεΐνη και αντιοξειδωτικά.

Μάλιστα τα αντιοξειδωτικά της σοκολάτας τη φέρνουν συχνά στο επιστημονικό προσκήνιο ως ένα από τα τρόφιμα που… «αγαπά» η καρδιά μας. Όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν πως η κατανάλωση μικρής ποσότητας σοκολάτας ακόμη και κάθε ημέρα μπορεί να φανεί ευεργετική στην προστασία της υγείας της καρδιάς.

Για να απολαύσουμε λοιπόν τα οφέλη της σοκολάτας ακόμη και κάθε ημέρα αρκεί να ελέγξουμε την ποσότητά της και να κάνουμε ισορροπημένες επιλογές. Μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξτε σοκολάτες με φυτικές ίνες ή ακόμη να προτιμήσετε τη σοκολάτα σε μικρές ατομικές συσκευασίες (mini σοκολατάκια).

Μαύρη, λευκή, ή γάλακτος;

Η σύνδεση της σοκολάτας με την υγεία της καρδίας έχει να κάνει με τη περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά συστατικά και αναλυτικότερα των φλαβονοειδών.

Μάλιστα, όσο περισσότερο κακάο περιέχει τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα της σε φλαβονοειδή. Η λευκή σοκολάτα λοιπόν, που δεν περιέχει καθόλου κακάο και είναι η πλουσιότερη σε λιπαρά, καλό θα ήταν να αποτελεί την τελευταία σας επιλογή.

Η σοκολάτα γάλακτος, εκτός από φλαβονοειδή περιέχει μικρές ποσότητες ασβεστίου, ενώ το υψηλότερο αντιοξειδωτικό περιεχόμενο έχει η μαύρη σοκολάτα. Εάν το υψηλό περιεχόμενο της μαύρης σοκολάτας σε αντιοξειδωτικά συνδυαστεί και με γλυκαντικές ύλες τότε την καθιστά μια από τις καλύτερες επιλογές για την ικανοποίηση του γλυκού.

Το «κλειδί» είναι το μέτρο και οι σωστές επιλογές

Παρά τα πιθανά της οφέλη, μην ξεχνάτε πως η κατανάλωση σοκολάτας πρέπει πάντοτε να ακολουθεί την έννοια του μέτρου.

Φανείτε λοιπόν εγκρατείς και περιοριστείτε σε μία μικρή ποσότητα προκειμένου να πάρετε τη γλύκα της και να δείτε την.. ευεργετική της πλευρά, ακόμη και κάθε ημέρα αναζητώντας έξυπνες και ισορροπημένες θερμιδικά λύσεις στην επιλογή σας!

Πηγή: nutrimed.gr

Οι ζώνες πρασίνου στις πόλεις μας κάνουν ευτυχισμένους

Οι ζώνες πρασίνου στις πόλεις μας κάνουν ευτυχισμένους


Τα πάρκα και οι κήποι βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής σύμφωνα με ερευνητές

Τι μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους όταν ζούμε σε μια πόλη, προσπάθησαν να εντοπίσουν Βρετανοί επιστήμονες. Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας ήταν σαφές, το πράσινο.

Τα πάρκα, οι κήποι και γενικώς οι ζώνες πρασίνου σε μια αστική περιοχή μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το επίπεδο ευεξίας, της υγείας και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Προωθεί επίσης την μείωση του άγχους και της κόπωσης και αυξάνει το αίσθημα ικανοποίησης.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Έξετερ μελέτησαν στοιχεία 17 ετών (1991 – 2008), από 5.000 νοικοκυριά που περιελάμβαναν 10.000 άτομα τα οποία άλλαζαν αυτά τα χρόνια τόπο κατοικίας.

Το περιβάλλον έχει τεράστια επίδραση τόσο στην ψυχολογία όσο και την υγεία των ανθρώπων υποστηρίζουν οι ερευνητές και πρέπει να συνυπολογίζεται από όσους ασχολούνται με την αστική δόμηση και διαμόρφωση. Η επίδραση που μπορεί να έχει η μετακόμιση σε μια «πράσινη» περιοχή μπορεί να φτάσει την ένταση που έχουν γεγονότα ζωής όπως ένα γάμος, ή την ικανοποίηση που προσφέρει η εργασία.

Το 94% του δείγματος μάλιστα δήλωσε ότι η ζωή σ’ ένα πράσινο περιβάλλον ευεργέτησε τόσο την ψυχολογική και πνευματική του υγεία όσο και την φυσική του κατάσταση. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Psychological Science».

Επιδιώκετε μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σας, χαρίστε στον εαυτό σας ένα πιο πράσινο περιβάλλον και αφήστε το να δράσει ευεργετικά στο σώμα, το πνεύμα και την ψυχή.

Πηγή: healthpress.gr

Οι μεγάλες μερίδες μας οδηγούν στην υπερφαγία

Οι μεγάλες μερίδες μας οδηγούν στην υπερφαγία


Το μέγεθος του πιάτου μετράει σύμφωνα με νέα έρευνα

Τι φταίει και δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε. Γιατί τείνουμε να τρώμε παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται ή θέλουμε;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για όλα φταίνε οι μερίδες φαγητού που τα τελευταία χρόνια έχουν μεγαλώσει αρκετά σε ποσότητα.

Οι μερίδες που μας σερβίρουν λένε, είναι πλούσιες και έτσι μας οδηγούν σε υπερφαγία, επιπλέον ακολουθούμε και την ίδια τακτική όταν μαγειρεύουμε μόνοι. Επιπλέον όταν τρώμε επικεντρωμένοι στο φαγητό μας και αργά έχει καταδειχθεί ότι καταναλώνουμε λιγότερη ποσότητα φαγητού.

Οι ερευνητές λένε ξεκάθαρα ότι τελικά δεν ευθύνεται η πείνα ή η γεύση των τροφίμων για την ποσότητα φαγητού που τελικά καταναλώνουμε, το μέγεθος ακόμη και το χρώμα του πιάτου μετράει.

Στην μελέτη χρησιμοποίησαν 96 γυναίκες και τα μεγέθη των μερίδων ήταν 2.

- Μεγάλη μερίδα – 600 γραμμάρια
- Μικρότερες μερίδες – 350 γραμμάρια

Το αποτέλεσμα ήταν ότι κατά την κατανάλωση της μεγάλης μερίδας οι γυναίκες κατανάλωσαν σχεδόν 70 περισσότερα γραμμάρια και πήραν 87 περισσότερες θερμίδες απ’ ότι στη μικρή μερίδα. Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό «Health Psychology».

Η λύση λοιπόν είναι απλή, σερβίρετε μικρότερες μερίδες και απολαύστε το φαγητό σας επικεντρωμένοι χωρίς περισπάσεις.

Πηγή: healthpress.gr

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...