Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Φτιάξτε καρμπονάρα Συνταγή για το αγαπημένο πιάτο

asunt6

Υλικά για 2-4 άτομα
- ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι νο6
- 125 γραμμάρια μπέικον
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μόνο του χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο. Μόλις γίνει τραγανό το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  2. Για να βράσουμε τα μακαρόνια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτοντας μια κοφτή κουταλιά αλάτι το αφήνουμε βράσει σε δυνατή φωτιά.
  3. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, τα αφήνουμε να βράσουν 6 με 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
  4. Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια αδειάζουμε από το σουρωτήρι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.
  5. Κόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια και το ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και η καρμπονάρα είναι έτοιμη.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Καλαμαράκια κοκκινιστά Πιάτο με πλούσια γεύση


sidagi2
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες τριμμένες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση
  1. Αφού έχετε αφαιρέσει τα εντόσθια των καλαμαριών και το κεφάλι, τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και αλάτι και τα ξεπλένετε καλά.
  2. Στη συνέχεια τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με φυτική μαργαρίνη και τα σβήνετε με το λευκό κρασί.
  3. Προσθέτετε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
Σερβίρετε με λεμόνι και με σπιτικό ψωμί.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Νηστίσιμο ιμάμ μπαϊλντί Εκδοχή του αγαπημένου πιάτου για τη Σαρακοστή


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ
Υλικά για 4-6 άτομα
- 8 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες ή μικρές φλάσκες
- 8 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 8 με 10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
- 8 μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο ή - 1κουταλιά της σούπας ξερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη ή 3-4 κλαδάκια φρέσκα
-αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό

Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τα φυλλαράκια, που είναι γύρω απ' αυτά και τις πλένουμε καλά.
  2. Με ένα μαχαιράκι κάνουμε δύο σχισμές, όχι πολύ βαθιές, σε κάθε μελιτζάνα σχηματίζοντας ένα σταυρό ή κάνουμε μία κάθετη χαρακιά και αλατίζουμε μέσα στις σχισμές και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα τις πλένουμε και τις στύβουμε με τα χέρια να φύγει το νερό.
  3. Σε αντικολλητικό φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι τους.
  4. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 8- 10 λεπτά, ώσπου να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το αλάτι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά, προσθέτοντας και λίγο ζεστό νερό, αν χρειασθεί. Στο τέλος ρίχνουμε το πιπέρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  6. Με ένα κουτάλι πατάμε το σημείο όπου έχουμε χαράξει τη μελιτζάνες, τις ανοίγουμε όσο μπορούμε περισσότερο και τις γεμίζουμε με το μείγμα των κρεμμυδιών.
  7. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ανάμεσα τους και τη γέμιση, που τυχόν έχει περισσέψει, προσθέτουμε το νερό και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου φούρνο για περίπου 55-60 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να μείνουν με το λάδι τους. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ζεστό.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Κιμαδόπιτα με λαχανικά Πρώτης τάξεως πρόταση για ένα ελαφρύ μεσημεριανό

sidagi3

Υλικά
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μελιτζάνα μεγάλη σε κυβάκια του 1εκ.
- 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος του) κομμένο κάθετα κατά μήκος και σε φετούλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
- 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το τελείωμα
- 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
- 2 αυγά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι

Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνετε το 1/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη μελιτζάνα μέχρι να μαλακώσει. Τη βγάζετε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα, προσθέτετε λίγο ακόμη λάδι και ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και τότε προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον κιμά. Συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει ο κιμάς και μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  2. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτετε τα κυβάκια της μελιτζάνας, την τριμμένη ντομάτα και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ξυλάκι κανέλας και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα του. Αφαιρείτε το ξυλάκι της κανέλας και προσθέτετε το μαϊντανό. Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Με ένα πινέλο λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα και αυτά ένα-ένα με ελαιόλαδο. Αφήνετε τα φύλλα να εξέχουν από το ταψί. Αδειάζετε μέσα το μείγμα του κιμά και γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, αλείφοντας και τις άκρες τους με λάδι.
  4. Σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία θα αλείψετε επίσης με λάδι και κόβετε με ψαλίδι αυτά που εξέχουν. Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια (το μαχαίρι να φτάσει βαθιά), την πασπαλίζετε με το σουσάμι και την ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το ελαιόλαδο. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την περιχύνετε με το μίγμα των αβγών και τη βάζετε ξανά στο φούρνο. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα. Τη σερβίρετε χλιαρή ή κρύα.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Κοτόπουλο με μανιτάρια και τυρί Εύκολο φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι

asid1

Υλικά
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου (φιλέτο) κομένο σε μικρά κοματάκια (κύβους)
- 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια (200 γραμμ.) κομμένα
- 1 κονκασέ ντοματάκια ψιλοκομένα
- 2 μέτρια κρεμύδια κομένα σε ροδέλες
- 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
- ελαιόλαδο
- 250 γραμμ. κασέρι
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε λίγο από το τηγάνι να ροδίσει. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια για λίγα λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα κομματάκια ντομάτας και βράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και το κονιάκ.
  3. Αφήνουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον το φαγητό να βράσει και αφού έχει σχεδόν ψηθεί ρίχνουμε το φαγητό σε πυρέξ, προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε μικρούς κύβους και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά ακόμα μέχρις ότου λιώσει το τυρί και βράσει ικανοποιητικά το κρέας.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Μεσογειακή μακαρονάδα με κοτόπουλο και ντοματίνια Χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια

sid3

Υλικά για 2-4 άτομα
- 360 γραμμάρια καθαρισμένο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- ¼ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου ή κύβο κοτόπουλου
- 180 γραμμάρια καθαρισμένες αγκινάρες
- 1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο
- ¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι σούπας ρίγανη
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 200 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες σε βαζάκι)
- ¼ του φλιτζανιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
- 3 φλιτζάνια μακαρόνια πένες ή φαρφάλες
- ¼ του φλιτζανιού τυρί φέτα κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις αγκινάρες σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σκόρδο και κοτόπουλο. Σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
  3. Προσθέτουμε λίγο νερό, το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί και τη ρίγανη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και τις πιπεριές, τα ντοματίνια.
  4. Αφού βράσουμε και στραγγίσουμε τα μακαρόνια τα σερβίρουμε με μερικά κυβάκια φέτας.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Μηλόπιτα με παγωτό Πλήρες γλυκό με πλούσια γεύση

afghtoask1

Υλικά για 6-8 άτομα
Για τη ζύμη
- 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη
- 6-7 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 6-8 μήλα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Για το παγωτό μέλι
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 100 γραμμάρια μέλι
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε το αλάτι. Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μπαλάκια. Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά.
2. Μετά προσθέτουμε το νερό σταδιακά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ' ό,τι χρειάζεται.
3. Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για τη συναρμολόγηση γέμισης και ζύμης
4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
5. Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.
6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.

7. 
Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα. Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας.
8. Ψήνουμε για τα πρώτα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στο τέλος πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε με παγωτό.
Για το παγωτό μέλι
1. Σε ένα λεκανάκι αδειάζουμε το χλιαρό γάλα. Διαλύουμε σε αυτό τη βανίλια και ανακατεύουμε.
2. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι. Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα προτού το ρίξουμε στην παγωτομηχανή.
3. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.

4. Αφού παρασκευαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.

Τορτελίνια με σάλτσα μπολονέζ Χορταστική μακαρονάδα με τορτελίνια και φρέσκια σάλτσα

sidagesrt5

Υλικά για 2-4 άτομα
- ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
- 1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 συσκευασία ζυμαρικά τορτελίνια γεμιστά με τυρί
Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βγάλει ο κιμάς όλα του υγρά και αποκτήσει ένα καφετί χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για ακόμη 3 λεπτά τον κιμά.
  2. Προσθέστε στο μείγμα κιμά τη ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε το αλάτι.
  3. Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζεται τον κιμά για περίπου 45 λεπτά. Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε τα μυρωδικά και την κανέλα.
  4. Ταυτόχρονα βράζουμε ξεχωριστά τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σερβίρουμε τα τορτελίνια με τη σάλτσα μπολονέζ.

Παραδοσιακός μουσακάς Η κλασική συνταγή για το διάσημο φαγητό

sidfag2
Υλικά για 6-8 άτομα:
- 6 μελιτζάνες φλάσκες
- 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 πρέζα κανέλα
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
- 3 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 νεροπότηρα γάλα
- 2 αβγά
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι ψιλοτριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βγάζετε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες πάχους 1 εκατοστού. Τις αλατίζετε και τις τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι για περίπου 30 λεπτά.
  2. Τις ξεπλένεται με αρκετό νερό και τις στύβετε με το χέρι σας να φύγουν τα πολλά νερά. Τις στεγνώνετε και τις τηγανίζετε σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (αν θέλετε να αποφύγετε τα πολλά λιπαρά, τότε θα αφού τις πλύνετε θα της βάλετε στο φούρνο με λίγο λαδάκι για να μαλακώσουν). Τις ακουμπάτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να σουρώσουν (προαιρετικά).
  3. Έπειτα ετοιμάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο τηγάνι: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε τον κιμά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια να ανακατευτεί καλά με το κρεμμυδάκι και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  4. Αφήνετε να μαγειρευτεί καλά το μείγμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Διαλύετε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον ρίχνετε μέσα στον κιμά. Βάζετε το φύλλο δάφνης, την κανέλα, το μπαχάρι, αλατάκι και πιπεράκι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς. Τον αφήνετε να κρυώσει.

    Για την μπεσαμέλ
  5. Ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει. Ρίχνετε το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κάνει γρομπαλάκια.
  6. Μόλις πήξει η μπεσαμέλ την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Αδειάζετε το κασέρι, ανακατεύετε και ρίχνετε τα αβγά, ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα. Την αφήνετε να περιμένει.
  7. Παίρνετε ένα ταψί του φούρνου και ακουμπάτε στον πάτο του μια στρώση από μελιτζάνες στριμωχτά να μη μείνουν κενά. Αδειάζετε τον κιμά από πάνω και τον ισιώνετε να πάει παντού. Κατόπιν, κάνετε μια δεύτερη στρώση με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Περιχύνετε με τη μπεσαμέλ. Την ισιώνετε με ένα μαχαίρι και φουρνίζετε το ταψί στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και μέχρι από πάνω να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα. Πριν κόψετε τον μουσακά σε κομμάτια αφήστε τον να ηρεμήσει για ½ ώρα.

Semifreddo με σως καραμέλας και καρύδια Δροσερό και εύκολο γλύκισμα

calamrd7

Υλικά για 4-6 άτομα
Για το Semifreddo
- 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ 20 εκ.
- 150 γραμμάρια ζάχαρη (3/4 φλιτζανιού)
- 100 ml νερού (ελαφρώς λιγότερο από το 1/2 φλιτζάνι)
- 3 κρόκους αυγών
- 300 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ της αρεσκείας σας ή brandy
- 100 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
Για την επικάλυψη με καραμέλα και καρύδια
- 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ½ κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Για το Semifreddo
  1. Απλώστε μια μεμβράνη στη φόρμα για κέικ και αφήστε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνατε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι αυτή να διαλυθεί τελείως. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας.
  2. Ενώ το σιρόπι βράζει, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μαζί με το λικέρ και τον καφέ μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
  3. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, ρίχνετε μέσα τους κρόκους των αυγών σιγά- σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
  4. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί. Απλώστε το μείγμα κρόκων μέσα στη σαντιγί και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέστε τις φράουλες και τα μπισκότα. Ρίξτε το στη φόρμα, καλύψτε με την μεμβράνη. Βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  5. Για το σερβίρισμα αφήνουμε το γλυκό να ξεπαγώσει 15 λεπτά και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες. Ραντίστε με τη σως καραμέλας και τα ψιλοκομμένα καραμελωμένα καρύδια.
Για την επικάλυψη με καραμέλα και καρύδια
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε την εστία στη χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς και γίνει υγρό μείγμα, τότε ρίχνουμε το βουτυρά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
  2. Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Στη συνέχεια καβουρδίζουμε τα καρύδια σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε την καστανη ζάχαρη και ζεσταίνουμε μέχρι να καραμελώσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε ένα φύλλο σιλικόνης. Αφού κρυώσουν τα καρύδια τα ψιλοκόβουμε.

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης Η παραδοσιακή συνταγή για το αγαπημένο ορεκτικό

food4

Υλικά
- Τρεις μεγάλες ντομάτες
- Ένα κρεμμύδι
- Κεφαλοτύρι τριμμένο
- Ένα αυγό
- Αλεύρι
- Μία σκελίδα σκόρδο
- Δυόσμος
- Βασιλικός
- Μαϊντανός
- Ρίγανη
- Μία κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Παίρνουμε τις ντομάτες μας, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά.
  2. Ανακατεύουμε τη ντομάτα με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε λίγο αλεύρι ώστε να γίνει το μείγμα σαν κεφτές και να τους τηγανίσουμε.

Ταλιατέλες με τυρί κρέμα και μπέικον Εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες

taltal

Υλικά για 2-4 άτομα
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
- 250 γραμμάρια ταλατέλες
- 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο
- λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι
- Γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες για 8 λεπτά και μετά στραγγίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο στη κατσαρόλα και καίμε τις ταλιατέλες ανακατεύοντας τα πολύ καλά.
  2. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 2 λεπτά σε μέτρια εστία.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα στο τηγάνι και ζεσταίνουμε 2 -3 λεπτά μέχρι να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος σερβίρουμε με τυρί τριμμένο.

Οι κίνδυνοι που κρύβουν οι καλοκαιρινές σεξουαλικές περιπέτειες Η απόλαυση χρειάζεται και μέτρα προστασίας

Το καλοκαίρι, ειδικά οι μέρες των διακοπών, είναι για πολλούς άρρηκτα δεμένα με τη σεξουαλική απελευθέρωση και το κυνήγι του τέλειου ερωτικού παρτενέρ.
Πολλοί, όμως, διαπιστώνουν επιστρέφοντας, ότι οι ερωτικές περιπέτειες έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις.
«Το καλοκαίρι παραδοσιακά και στο μυαλό όλων μας είναι συνυφασμένο με ελευθερία. Ελευθερία χρόνου, ελευθερία υποχρεώσεων, ελευθερία κινήσεων και πιθανότατα ελευθερία επιθυμιών και φαντασιώσεων. Στη συλλογική φαντασίωση, λοιπόν, αποτελεί την ιδανική εποχή για την πραγματοποίηση νόμιμων ή λιγότερο νόμιμων, κρυφών ή λιγότερο κρυφών επιθυμιών. Η αναγκαστική, εξάλλου, έκθεση του σώματος στα μάτια των άλλων βοηθάει σε κάτι τέτοιο» επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός, ουρολόγος - ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και αναρωτιέται:
«Περισσότερο σεξ σημαίνει, όμως, περισσότερους κινδύνους; Είναι επικίνδυνη η έντονη ερωτική ζωή; Η πραγματικότητα είναι ότι η ίδια η ζωή είναι επικίνδυνη και το σεξ αποτελεί πιθανότατα μια από τις ασφαλέστερες εκφράσεις της, με μια προϋπόθεση: κάνουμε σεξ για να δώσουμε και να πάρουμε ηδονή, για να απελευθερώσουμε την ερωτική μας ανάγκη και όχι για συναγωνισμό».
Είναι, βέβαια, γνωστό ότι η συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων μπορεί να αυξάνει την ικανοποίηση, παράλληλα, όμως, αυξάνει και την πιθανότητα για τη μετάδοση Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΣΜΝ), Ηπατίτιδας και Έιτζ.
Το σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS), οι ηπατίτιδες B, C, η λοίμωξη από τον ιό HPV, τα κονδυλώματα, ο ιός του έρπητα των γεννητικών οργάνων, οι λοιμώξεις από μύκητες, τριχομονάδες κάντιτα, γονόκοκκο, αλλά και «ξεχασμένα» νοσήματα όπως η σύφιλη, η μολυσματική τέρμινθος, η ψώρα, αποτελούν συχνούς επισκέπτες του καλοκαιριού, απρόσκλητους βέβαια για πολλούς άνδρες και γυναίκες.
Λίγα λόγια για το καθένα:
AIDS το σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας. Προκαλείται από τον ιό HIV (HUMAN IMMUNODEFICIENCY VIRUS). Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν 10-20 ημέρες από τη μόλυνση ή ακόμα μετά από χρόνια. Πυρετός, διάρροια, αίσθημα κόπωσης, διογκωμένοι λεμφαδένες, γενικά συμπτώματα τα οποία θυμίζουν γρίπη, αποτελούν την κύρια συμπτωματολογία. Ο ιός βρίσκεται στο αίμα, στο σπέρμα, στα κολπικά υγρά και μπορεί να εισέλθει στο σώμα μας μέσω μικρών ή μεγαλύτερων πληγών στο δέρμα ή μέσω του κόλπου, του πρωκτού, του πέους και του στόματος. Θα πρέπει να τονισθεί ότι η ταυτόχρονη ύπαρξη άλλων ΣΜΝ ευνοεί τη μετάδοση του ιού.
Από τις ιογενείς λοιμώξεις του ήπατος – ηπατίτιδες, οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες και πλέον επικίνδυνες είναι η ηπατίτιδα B και C. Τα νοσήματα αυτά, είναι πιθανόν να μεταδοθούν με άμεση επαφή με το αίμα ή τα σωματικά υγρά ενός ατόμου μολυσμένου από τον ιό, στο κομμάτι, τουλάχιστον, που αφορά στη μετάδοση με το σεξ, αφού το νόσημα μπορεί να μεταδοθεί επίσης από μολυσμένες σύριγγες, εργαλεία αλλά και από τη μητέρα στο μωρό κατά τον τοκετό. Είναι πολύ πιθανό το νόσημα να περάσει απαρατήρητο και ο ασθενής να αποκτήσει ανοσία. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, εμφανίζονται συμπτώματα, τα οποία μοιάζουν με γρίπη: κούραση, ναυτία, εμετός, αδυναμία, πυρετός, κοιλιακοί πόνοι, δερματικά εξανθήματα και ίκτερος. Κάποιες φορές η εξέλιξη του νοσήματος είναι εξαιρετικά γρήγορη.
Όταν όμως λέμε ΣΜΝ σε τι αναφερόμαστε;
Κονδυλώματα: Τα κονδυλώματα προκαλούνται από τον ιό HPV (HUMAN PAPILLOMA VIRUS).
Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικοί τύποι του ιού. Οι πλέον συχνοί και επικίνδυνοι - αφού έχουν ενοχοποιηθεί για την πρόκληση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες - είναι οι υπότυποι 16,18,31,33,35. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν έως και 12 μήνες μετά την αρχική μόλυνση, η οποία γίνεται με άμεση επαφή με τη μολυσμένη περιοχή, που μπορεί να είναι το πέος, ο κόλπος, το στόμα, ο πρωκτικός δακτύλιος, η περιοχή γύρω από τα γεννητικά όργανα. Πρόκειται για μικρά, συχνά σε μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας, εξογκώματα, τα οποία με τον καιρό είναι δυνατόν να διογκωθούν σημαντικά. Η συσχέτιση με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας καθιστά την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του προβλήματος τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα εξαιρετικά σημαντικό.
Μυκητιάσεις: Οι μυκητιάσεις τόσο στη γυναίκα όσο και στον άνδρα είναι ένα εξαιρετικά συχνό πρόβλημα το καλοκαίρι, συνεπικουρούμενο και από το θερμό και υγρό περιβάλλον. Μυκητιασικές κολπίτιδες στη γυναίκα, βαλανοπροσθίτιδες στον άνδρα είναι δυνατό να εμφανισθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στις γυναίκες εμφανίζεται με τη μορφή δύσοσμου κολπικού εκκρίματος, με κνησμό (φαγούρα) και πόνο, ιδιαίτερα κατά τη σεξουαλική επαφή. Στον άνδρα εμφανίζεται με τη μορφή εκκρίματος ή έντονης ερυθρότητας της βαλάνου, κνησμό και ευαισθησία στην περιοχή. Το σημαντικότερο σε αυτή την περίπτωση είναι η ταυτόχρονη αντιμετώπιση του προβλήματος και στους δύο ερωτικούς συντρόφους για να μην μολυνθεί ξανά κάποιος από τους δύο.
Έρπης: Ο έρπης των γεννητικών οργάνων οφείλεται σε ιό. Τα συμπτώματα, τα οποία είναι κυρίως δερματικά, επώδυνες φυσαλίδες στα γεννητικά όργανα ή στο στόμα, είναι δυνατό να εμφανιστούν 2-20 ημέρες από τη μόλυνση. Είναι πιθανό να συνυπάρχει αίσθημα κόπωσης και διογκωμένοι λεμφαδένες. Η μετάδοση γίνεται με άμεση επαφή με τη μολυσμένη περιοχή. Η διάγνωση είναι εύκολη για τον ειδικό γιατρό και συνήθως γίνεται με την κλινική εξέταση μόνο, ενώ είναι δυνατό να χρειασθεί η πραγματοποίηση ΡΑΡ τεστ στις γυναίκες και κυτταρολογικές εξετάσεις από τη βλάβη για τους άνδρες (PCR).
Κολπίτιδες: Οι κολπίτιδες στις γυναίκες και οι ουρηθρίτιδες στους άνδρες – ειδικές και μη ειδικές – είναι συχνότατα προβλήματα του καλοκαιριού. Όμως, όπως εξηγεί ο κ. Κωνσταντινίδης, δεν οφείλονται μόνο στην ερωτική ζωή αλλά και στη χρήση πισίνας, στο μπάνιο στη θάλασσα κ.τ.λ. Εμφανίζονται με τη μορφή δύσοσμου, διαφορετικού χρώματος, ανάλογα με το μικρόβιο, συνήθως βλεννώδους εκκρίματος από τον κόλπο και την ουρήθρα, ενώ μπορεί να συνοδεύονται με πόνο στα έσω και έξω γεννητικά όργανα στις γυναίκες, στο πέος, στο περίναιο και τους όρχεις στον άνδρα, πυρετό επώδυνη εκσπερμάτιση κ.τ.λ. Προκαλούνται από έναν μεγάλο αριθμό μικροβίων, τριχομονάδες, χλαμύδια, ουρεόπλασμα, γονόκοκκο (βλενόρροια) και δεν είναι τόσο αθώα όσο παλαιότερα πιστεύαμε. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παλαιότερες και επαναλαμβανόμενες ειδικές ουρηθρίτιδες αποτελούν τη συχνότερη αιτία στενωμάτων ουρήθρας στη χώρα μας. Ταυτόχρονα αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα για την ανδρική, κυρίως, υπογονιμότητα.
«Δεν πρέπει, όμως, η ερωτική μας ζωή το καλοκαίρι να ταυτισθεί με μια σχεδόν ατελείωτη σειρά από μικρόβια και ιούς. Ούτε να αποτελέσει αυτό ανασταλτικό παράγοντα στην έκφραση της ερωτικής επιθυμίας. Όλα τα παραπάνω μπορούν να προληφθούν με τη χρήση προφυλακτικού. Η ικανοποίηση και η σεξουαλική ηδονή είναι, πλέον, συνώνυμη της προσοχής και της προφύλαξης. Το σεξ αποτελεί από μόνο του πηγή ζωής και υγείας» καταλήγει ο γνωστός χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγο
Πηγή: neadiatrofis.gr

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...