Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Μπορείς να…αρρωστήσεις από το πολύ σεξ; Δες τι μπορείς να πάθεις

Κι όμως υπάρχει μια ασθένεια που μπορείς να πάθεις αν έχεις ιδιαίτερα αυξημένη συχνότητα σεξουαλικών επαφών!
Το σεξ είναι το μεγαλύτερο γιατρικό για το άγχος, την πίεση και τις καθημερινές δυσκολίες του ζευγαριού, αν το παρακάνεις και εκεί ίσως να υπάρχει πρόβλημα (τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν οι ειδικοί!).
Αν λοιπόν περάσεις μια περίοδο πολύ έντονων και συχνών σεξουαλικών επαφών, υπάρχει μια ασθένεια στην οποία είναι επιρρεπείς οι γυναίκες και πρέπει να προσέξεις.
Η ασθένεια αυτή είναι λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, που είναι τόσο συχνό φαινόμενο στις γυναίκες μετά από έντονη σεξουαλική δραστηριότητα ώστε οι γιατροί την ονομάζουν και «κυστίτιδα του ταξιδίου του μέλιτος».
Πως παθαίνεις λοίμωξη;
Λόγω του ότι ουρήθρα είναι δίπλα στο κόλπο, όταν κάνεις σεξ, τα βακτήρια από τον κόλπο μπορεί να περάσουν μέσα στην ουρήθρα και από εκεί να φτάσουν μέχρι την ουροδόχο κύστη. Σε περιόδους έντονης σεξουαλικής δραστηριότητας σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να είσαι πιο επιρρεπείς σε αυτές τις λοιμώξεις.

Bikini Time: Τι να πίνεις για επίπεδη κοιλιά και σίγουρη αποτοξίνωση

Bikini Time: Τι να πίνεις για επίπεδη κοιλιά και σίγουρη αποτοξίνωση

Πως θα χάσεις εύκολα και τα τελευταία περιττά κιλά... 
Εκτός από τη διατροφή και την απαραίτητη αερόβια γυμναστική που βοηθά στην καύση λίπους, υπάρχουν και κάποια super detox ζεστά ή παγωμένα ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις γρηγορότερα στον στόχο σου και να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά.
1. Νερό με βότανα και ginger:
Η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος. Το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος ενυδάτωσης, αφού καθαρίζει τον οργανισμό, αποβάλλει τις τοξίνες και δημιουργεί το αίσθημα πληρότητας στο στομάχι. Εάν βαριέσαι να πίνεις σκέτο νερό, μπορείς να του δώσεις πιο ευχάριστη γεύση, προσθέτοντας φρέσκα αρωματικά βότανα, χυμό λεμονιού, ginger και παγάκια.
2. Παγωμένο τσάι μέντας:
Η μέντα βελτιώνει τη χώνεψη, προλαμβάνει την κατακράτηση υγρών και μειώνει το πρήξιμο.
3. Χυμός ανανά:
Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο, τη βρωμελίνη, που βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών, διευκολύνει τη διαδικασία της χώνεψης και εξαφανίζει το πρήξιμο του στομάχου.
4. Πράσινο τσάι:
Πέρα από τις πολλές αντικαρκινικές ιδιότητες που έχει το πράσινο τσάι, περιέχει και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών συστατικών, τις κατεχίνες, που σύμφωνα με έρευνες μειώνουν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.
5. Ρόφημα μαύρης σοκολάτας:
Και όμως, η μαύρη σοκολάτα σε βοηθά να αδυνατίσεις γιατί μειώνει την όρεξη και τις λιγούρες. Παρόλα αυτά, ένα ποτήρι περιέχει περίπου 400 θερμίδες, οπότε καλό είναι να το αντικαταστήσετε με ένα γεύμα για να περιορίσεις τις extra θερμίδες.
Πηγή: myfit.gr

Πώς να διώξεις το φούσκωμα μέχρι το τέλος της ημέρας!

Υπάρχουν 4-5 πραγματάκια που μπορείς να κάνεις για να διώξεις το φούσκωμα μέσα σε μια μέρα. 
Πρωί: Πιες ζεστό νερό με λεμόνι 
Ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί θα ξυπνήσει το πεπτικό σου σύστημα και θα βοηθήσει να αποκτήσει ενέργεια ο οργανισμός σου. Μπορείς να πιεις επίσης πράσινο τσάι με λεμόνι. 
Πρωί: Μην φας γαλακτοκομικά
Πολλοί άνθρωποι φουσκώνουν με τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν είσαι ένας από αυτούς προτίμησε να μην φας γιαούρτι ή γάλα το πρωί. 
Πρωί: Κάνε γιόγκα
Η γιόγκα βοηθάει στο να φύγουν οι τοξίνες από την επιδερμίδα σου. Κάνε μερικές ασκήσεις γιόγκα για να ξυπνήσεις ακόμα καλύτερα και να μην αισθάνεσαι φουσκωμένη. 
Όλη μέρα: Χαλάρωσε
Τρώγοντας πολύ γρήγορα μπορεί να οδηγήσει στο να μπει πολύς αέρας στον οργανισμό σου με αποτέλεσμα να φουσκώσεις. Προσπάθησε να τρως χαλαρά και ήρεμα βάζοντας μικρές μπουκιές στο στόμα σου. 
Όλη μερα: Μην τρως τσίχλα
Αυτό είναι και ένα από τα μυστικά για να μην φουσκώσεις σε περίπτωση που πρόκειται να φορέσεις νυφικό. Οι τσίχλες δημιουργούν φουσκώματα ενώ μερικές από αυτές περιέχουν και αλκοόλ με ζάχαρη πράγμα που επίσης προκαλεί φούσκωμα. 
Όλη μέρα: Πίνε περισσότερο νερό
Το νερό είναι η τέλεια λύση για να διώξεις τις τοξίνες από τον οργανισμό σου και να ξεφουσκώσεις. Προσπάθησε να πίνει όσο περισσότερο νερό μπορείς. 
Όλη μέρα: Έλεγχε τις μερίδες σου
Ο λόγος που αισθάνεσαι γεμάτη και φουσκωμένη μπορεί να είναι οι μερίδες που καταναλώνεις. Αν αισθάνεσαι συνεχώς πως ένα γεύμα σε φουσκώνει τότε προσπάθησε να μειώσεις τις μερίδες που τρως. 
Βράδυ: Μην πιεις κάποιο ποτό
Καλό είναι να μην πίνεις κατά τη διάρκεια των γευμάτων σου καθώς το αλκοόλ είναι ένας από τους λόγους που δημιουργεί φουσκώματα. 
Βράδυ: Παρέλειψε το επιδόρπιο
Μπορεί μερικές φορές να νιώθεις ότι χρειάζεσαι ένα γλυκάκι μετά το βραδινό φαγητό αλλά καλό είναι όσο μπορείς να το αποφεύγεις. 
Βράδυ: Πιες ένα φλιτζάνι τσάι
Μπαχαρικά όπως η κανέλα και το τζίντζερ καθαρίζουν το πεπτικό σου σύστημα. Έτσι, πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι με λίγο τζίντζερ μέσα θα αισθανθείς αμέσως λιγότερο φουσκωμένη. 
Βράδυ: Κοιμήσου στην ώρα σου
Ο ύπνος βοηθάει να βάλεις σε τάξη τον μεταβολισμό σου. Αν κοιμάσαι 7-9 ώρες την ημέρα θα έχεις όλο και πιο σπάνια φουσκώματα. 

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Πολίτικο γιαουρτλού Παραδοσιακό και λαχταριστό πιάτο


sidagii2

Υλικά για 2-4 μερίδες

Για το κεμπάπ
- 400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 400 γραμμάρια κιμά αρνίσιο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζουμί από κρεμμύδι
- 2 κουταλιές του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού τσίλι τριμμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καυτερή
- 1κουταλιά του γλυκού μιξ μπαχάρι Πολίτικο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Για τη σάλτσα
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτα
- μυρωδικά όπως βασιλικός, θυμάρι, μαϊντανός, ρίγανη, κανέλα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
- αλάτι
- λάδι

Εκτέλεση
  1. Ζυμώνουμε το κρέας με όλα τα υλικά του. Περνάμε τον κιμά σε μακριά σούβλα και σχηματοποιούμε σε μακρύ και φαρδύ κεμπάπ.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά την πλευρά στη μεγάλη σκάλα θερμοκρασίας.
  3. Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το αλάτι και το λάδι. Την αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα.
  4. Σερβίρεται με γιαούρτι και ξεροψημένες πιττούλες.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Φτιάξτε καρμπονάρα Συνταγή για το αγαπημένο πιάτο

asunt6

Υλικά για 2-4 άτομα
- ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι νο6
- 125 γραμμάρια μπέικον
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μόνο του χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο. Μόλις γίνει τραγανό το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  2. Για να βράσουμε τα μακαρόνια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτοντας μια κοφτή κουταλιά αλάτι το αφήνουμε βράσει σε δυνατή φωτιά.
  3. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, τα αφήνουμε να βράσουν 6 με 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
  4. Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια αδειάζουμε από το σουρωτήρι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.
  5. Κόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια και το ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και η καρμπονάρα είναι έτοιμη.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Καλαμαράκια κοκκινιστά Πιάτο με πλούσια γεύση


sidagi2
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες τριμμένες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση
  1. Αφού έχετε αφαιρέσει τα εντόσθια των καλαμαριών και το κεφάλι, τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και αλάτι και τα ξεπλένετε καλά.
  2. Στη συνέχεια τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με φυτική μαργαρίνη και τα σβήνετε με το λευκό κρασί.
  3. Προσθέτετε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
Σερβίρετε με λεμόνι και με σπιτικό ψωμί.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Νηστίσιμο ιμάμ μπαϊλντί Εκδοχή του αγαπημένου πιάτου για τη Σαρακοστή


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ
Υλικά για 4-6 άτομα
- 8 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες ή μικρές φλάσκες
- 8 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 8 με 10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
- 8 μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο ή - 1κουταλιά της σούπας ξερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη ή 3-4 κλαδάκια φρέσκα
-αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό

Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τα φυλλαράκια, που είναι γύρω απ' αυτά και τις πλένουμε καλά.
  2. Με ένα μαχαιράκι κάνουμε δύο σχισμές, όχι πολύ βαθιές, σε κάθε μελιτζάνα σχηματίζοντας ένα σταυρό ή κάνουμε μία κάθετη χαρακιά και αλατίζουμε μέσα στις σχισμές και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα τις πλένουμε και τις στύβουμε με τα χέρια να φύγει το νερό.
  3. Σε αντικολλητικό φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι τους.
  4. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 8- 10 λεπτά, ώσπου να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το αλάτι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά, προσθέτοντας και λίγο ζεστό νερό, αν χρειασθεί. Στο τέλος ρίχνουμε το πιπέρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  6. Με ένα κουτάλι πατάμε το σημείο όπου έχουμε χαράξει τη μελιτζάνες, τις ανοίγουμε όσο μπορούμε περισσότερο και τις γεμίζουμε με το μείγμα των κρεμμυδιών.
  7. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ανάμεσα τους και τη γέμιση, που τυχόν έχει περισσέψει, προσθέτουμε το νερό και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου φούρνο για περίπου 55-60 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να μείνουν με το λάδι τους. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ζεστό.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Κιμαδόπιτα με λαχανικά Πρώτης τάξεως πρόταση για ένα ελαφρύ μεσημεριανό

sidagi3

Υλικά
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μελιτζάνα μεγάλη σε κυβάκια του 1εκ.
- 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος του) κομμένο κάθετα κατά μήκος και σε φετούλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
- 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το τελείωμα
- 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
- 2 αυγά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι

Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνετε το 1/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη μελιτζάνα μέχρι να μαλακώσει. Τη βγάζετε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα, προσθέτετε λίγο ακόμη λάδι και ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και τότε προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον κιμά. Συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει ο κιμάς και μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  2. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτετε τα κυβάκια της μελιτζάνας, την τριμμένη ντομάτα και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ξυλάκι κανέλας και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα του. Αφαιρείτε το ξυλάκι της κανέλας και προσθέτετε το μαϊντανό. Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Με ένα πινέλο λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα και αυτά ένα-ένα με ελαιόλαδο. Αφήνετε τα φύλλα να εξέχουν από το ταψί. Αδειάζετε μέσα το μείγμα του κιμά και γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, αλείφοντας και τις άκρες τους με λάδι.
  4. Σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία θα αλείψετε επίσης με λάδι και κόβετε με ψαλίδι αυτά που εξέχουν. Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια (το μαχαίρι να φτάσει βαθιά), την πασπαλίζετε με το σουσάμι και την ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το ελαιόλαδο. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την περιχύνετε με το μίγμα των αβγών και τη βάζετε ξανά στο φούρνο. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα. Τη σερβίρετε χλιαρή ή κρύα.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Κοτόπουλο με μανιτάρια και τυρί Εύκολο φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι

asid1

Υλικά
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου (φιλέτο) κομένο σε μικρά κοματάκια (κύβους)
- 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια (200 γραμμ.) κομμένα
- 1 κονκασέ ντοματάκια ψιλοκομένα
- 2 μέτρια κρεμύδια κομένα σε ροδέλες
- 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
- ελαιόλαδο
- 250 γραμμ. κασέρι
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε λίγο από το τηγάνι να ροδίσει. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια για λίγα λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα κομματάκια ντομάτας και βράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και το κονιάκ.
  3. Αφήνουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον το φαγητό να βράσει και αφού έχει σχεδόν ψηθεί ρίχνουμε το φαγητό σε πυρέξ, προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε μικρούς κύβους και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά ακόμα μέχρις ότου λιώσει το τυρί και βράσει ικανοποιητικά το κρέας.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Μεσογειακή μακαρονάδα με κοτόπουλο και ντοματίνια Χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια

sid3

Υλικά για 2-4 άτομα
- 360 γραμμάρια καθαρισμένο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- ¼ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου ή κύβο κοτόπουλου
- 180 γραμμάρια καθαρισμένες αγκινάρες
- 1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο
- ¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι σούπας ρίγανη
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 200 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες σε βαζάκι)
- ¼ του φλιτζανιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
- 3 φλιτζάνια μακαρόνια πένες ή φαρφάλες
- ¼ του φλιτζανιού τυρί φέτα κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις αγκινάρες σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σκόρδο και κοτόπουλο. Σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
  3. Προσθέτουμε λίγο νερό, το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί και τη ρίγανη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και τις πιπεριές, τα ντοματίνια.
  4. Αφού βράσουμε και στραγγίσουμε τα μακαρόνια τα σερβίρουμε με μερικά κυβάκια φέτας.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Μηλόπιτα με παγωτό Πλήρες γλυκό με πλούσια γεύση

afghtoask1

Υλικά για 6-8 άτομα
Για τη ζύμη
- 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη
- 6-7 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 6-8 μήλα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Για το παγωτό μέλι
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 100 γραμμάρια μέλι
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε το αλάτι. Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μπαλάκια. Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά.
2. Μετά προσθέτουμε το νερό σταδιακά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ' ό,τι χρειάζεται.
3. Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για τη συναρμολόγηση γέμισης και ζύμης
4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
5. Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.
6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.

7. 
Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα. Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας.
8. Ψήνουμε για τα πρώτα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στο τέλος πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε με παγωτό.
Για το παγωτό μέλι
1. Σε ένα λεκανάκι αδειάζουμε το χλιαρό γάλα. Διαλύουμε σε αυτό τη βανίλια και ανακατεύουμε.
2. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι. Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα προτού το ρίξουμε στην παγωτομηχανή.
3. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.

4. Αφού παρασκευαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.

Τορτελίνια με σάλτσα μπολονέζ Χορταστική μακαρονάδα με τορτελίνια και φρέσκια σάλτσα

sidagesrt5

Υλικά για 2-4 άτομα
- ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
- 1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 συσκευασία ζυμαρικά τορτελίνια γεμιστά με τυρί
Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βγάλει ο κιμάς όλα του υγρά και αποκτήσει ένα καφετί χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για ακόμη 3 λεπτά τον κιμά.
  2. Προσθέστε στο μείγμα κιμά τη ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε το αλάτι.
  3. Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζεται τον κιμά για περίπου 45 λεπτά. Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε τα μυρωδικά και την κανέλα.
  4. Ταυτόχρονα βράζουμε ξεχωριστά τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σερβίρουμε τα τορτελίνια με τη σάλτσα μπολονέζ.

Παραδοσιακός μουσακάς Η κλασική συνταγή για το διάσημο φαγητό

sidfag2
Υλικά για 6-8 άτομα:
- 6 μελιτζάνες φλάσκες
- 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 πρέζα κανέλα
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
- 3 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 νεροπότηρα γάλα
- 2 αβγά
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι ψιλοτριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βγάζετε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες πάχους 1 εκατοστού. Τις αλατίζετε και τις τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι για περίπου 30 λεπτά.
  2. Τις ξεπλένεται με αρκετό νερό και τις στύβετε με το χέρι σας να φύγουν τα πολλά νερά. Τις στεγνώνετε και τις τηγανίζετε σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (αν θέλετε να αποφύγετε τα πολλά λιπαρά, τότε θα αφού τις πλύνετε θα της βάλετε στο φούρνο με λίγο λαδάκι για να μαλακώσουν). Τις ακουμπάτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να σουρώσουν (προαιρετικά).
  3. Έπειτα ετοιμάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο τηγάνι: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε τον κιμά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια να ανακατευτεί καλά με το κρεμμυδάκι και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  4. Αφήνετε να μαγειρευτεί καλά το μείγμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Διαλύετε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον ρίχνετε μέσα στον κιμά. Βάζετε το φύλλο δάφνης, την κανέλα, το μπαχάρι, αλατάκι και πιπεράκι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς. Τον αφήνετε να κρυώσει.

    Για την μπεσαμέλ
  5. Ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει. Ρίχνετε το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κάνει γρομπαλάκια.
  6. Μόλις πήξει η μπεσαμέλ την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Αδειάζετε το κασέρι, ανακατεύετε και ρίχνετε τα αβγά, ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα. Την αφήνετε να περιμένει.
  7. Παίρνετε ένα ταψί του φούρνου και ακουμπάτε στον πάτο του μια στρώση από μελιτζάνες στριμωχτά να μη μείνουν κενά. Αδειάζετε τον κιμά από πάνω και τον ισιώνετε να πάει παντού. Κατόπιν, κάνετε μια δεύτερη στρώση με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Περιχύνετε με τη μπεσαμέλ. Την ισιώνετε με ένα μαχαίρι και φουρνίζετε το ταψί στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και μέχρι από πάνω να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα. Πριν κόψετε τον μουσακά σε κομμάτια αφήστε τον να ηρεμήσει για ½ ώρα.

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...