Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Πώς να κρατήσουμε ζωντανές τις αναμνήσεις των μικρών μας;

large
Θυμάσαι τότε…που ήσουν μωρό; 
Εσείς το θυμάστε; 
Πόσες φορές αναφερόμαστε σε στιγμές της ζωής μας; Η ευτυχία λένε πως δεν είναι ένα συναίσθημα που κράτα για πάντα. Έρχεται, φεύγει, ξανά έρχεται. Κι αν το δει κάποιος καλύτερα, θα έλεγε πως πράγματι, ευτυχία είναι κάποιες στιγμές της ζωής μας. Πώς μπορεί να κρατήσει κανείς τις στιγμές αυτές για πάντα; Οι αναμνήσεις ζωντανεύουν αλλά όχι πολύ καλά όλες τις φόρες. Μοιάζουν περισσότερο με θολές εικόνες.
Πώς μπορούμε να τις κρατήσουμε ζωντανές; 
Μία έξυπνη ιδέα είναι το ημερολόγιο. Καταγράψτε τις στιγμές που πιστεύετε πως είναι σημαντικές για εσάς και την οικογένεια σας. Σκανταλιές, κατορθώματα, συναισθήματα, σκέψεις, ιδέες, μια ιστορία. Αποτυπώστε τα στο χαρτί για να μείνουν για πάντα αναλλοίωτα. Καθώς, τα μικρά σας μεγαλώνουν, μπορείτε να τους τα διαβάζουν ή να τα διαβάζουν μόνα τους. Με τον τρόπο αυτό, τα βοηθάτε να ξέρουν που ανήκουν. Νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά για την οικογένεια τους. Δύο πολύ σημαντικά «συστατικά» για την ζωή τους.
Επιλέξτε λοιπόν ένα μεγάλο μπλοκ, ντύστε το με χαρτόνι περιτυλίγματος της επιλογής σας και διακοσμήστε με ό,τι άλλο θέλετε. Όσο τα μικρά σας μεγαλώνουν, μπορούν να καταγράφουν κι εκείνα τις εμπειρίες τους στο βιβλίο των αναμνήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...