1. Η δύναμη των χρωμάτων
Το χρώμα ρούχων που φοράμε, οι τοίχοι στο σπίτι μας, το χρώμα των μαλλιών μας, αλλά και οι λάμπες που χρησιμοποιούμε, παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στη διάθεση μας όσο και σε διάφορα θέματα υγείας, όπως τονίζουν ψυχοθεραπευτές που υποστηρίζουν την χρωματοθεραπεία.
Αναλυτικά τα ευεργετικά οφέλη της χρωματοθεραπείας:
Πράσινο: Μπορεί να μας ηρεμίσει, έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, μας βοηθάει να εκφράσουμε ελεύθερα τα συναισθήματα μας και φέρνει σε ισορροπία το σώμα με την ψυχή. Είναι κατάλληλο χρώμα για το γραφείο μας.
Κόκκινο: Τονώνει τη σεξουαλική δραστηριότητα του άντρα, μας κάνει πιο δραστήριους, εξωστρεφείς, ευδιάθετους, διώχνει τη νωθρότητα και τονώνει το κυκλοφορικό. Επιλέξτε το στην κρεβατοκάμαρά σας.
Γαλάζιο: Μας βοηθά να παίρνουμε αποφάσεις, έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και μπορεί να κρατήσει σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση. Είναι ιδανικό για την κουζίνα μας.
Πορτοκαλί: Ανεβάζει την πεσμένη διάθεση, βοηθά στον αυτοέλεγχο, δίνει ενέργεια και μειώνει τα σημάδια της κόπωσης. Θεωρείται ότι διεγείρει την όρεξη επομένως καλό είναι να μην το επιλέξετε για την κουζίνα σας αν θέλετε να χάσετε βάρος.
Μοβ: Μας κάνει πιο κοινωνικούς, μεγαλώνει τη σεξουαλικότητα της γυναίκας και μας προσφέρει ωριμότητα σε ψυχικό επίπεδο.
Κίτρινο: Βοηθά στην καταπολέμηση της μελαγχολίας, διεγείρει τη μνήμη, ενισχύει την αυτογνωσία και ενεργοποιεί την λειτουργία του παγκρέατος και του εντέρου. Στο μπάνιο ταιριάζει για αυτονόητο λόγο.
Μπλέ: Διώχνει τις αρνητικές σκέψεις, μειώνει το αίσθημα του φόβου, βοηθά στην αϋπνία, στην καταπολέμηση του στρες και μας κάνει πιο διαισθητικούς.
Ιώδες-μενεξεδί: Bοηθάει την ακοή και την όραση, φέρνει σε ισορροπία τα ψυχολογικά προβλήματα και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη παθήσεων των πνευμόνων.
2. Οι super 10 δραστηριότητες
Εσάς τι σας κάνει περισσότερο ευτυχισμένους; Οι ειδικοί ανακάλυψαν τις 10 topδραστηριότητες που οδηγούν στην ευτυχία
Όπως ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Canterbury, στη Νέα Ζηλανδία, το σεξ και τα πάρτι συγκαταλέγονται στις πιο απολαυστικές δραστηριότητες.
Ορισμένες άλλες που απασχολούν πολλούς νέους καθημερινά για ώρες, δεν μας «γεμίζουν» τόσο. Πρόκειται για την ενασχόληση με site κοινωνικής δικτύωσης, τα SMS και τα email τα οποία ανεδείχθησαν σε μερικές από τις πιο ανούσιες πράξεις της καθημερινότητάς.
Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας δρ. Σάιμον Κεμπ, και τον μεταπτυχιακό φοιτητή Ψυχολογίας Κάρστεν Γκριμ, έστειλαν δεκάδες SMS για να πραγματοποιήσουν την έρευνά τους.
Οι δέκα καθημερινές δραστηριότητες που μας κάνουν περισσότερο ευτυχισμένους είναι οι εξής (κατά φθίνουσα σειρά):
1. Το σεξ
2. Τα πάρτι
3. Η φροντίδα των άλλων και ο εθελοντισμός
4. Ο διαλογισμός και η ενασχόληση με θρησκευτικές δραστηριότητες
5. Η φροντίδα των παιδιών και το παιχνίδι μαζί τους
6. Η μουσική
7. Οι κοινωνικές εκδηλώσεις και συζητήσεις
8. Η ενασχόληση με τα χόμπι και τις τέχνες
9. Τα ψώνια
10. Τα βιντεοπαιχνίδια
3. Οι τροφές της…ευτυχίας!
Όταν ένας οργανισμός στρεσάρεται τόσο πιο πολύ απορροφά βιταμίνες με αποτέλεσμα να «στεγνώνουμε» από αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Υπάρχει λύση όμως για να χαλαρώσουμε αλλά και να διορθώσουμε τη διάθεση μας σε καθημερινή βάση. Το μυστικό βρίσκεται στη σωστή διατροφή και στις τροφές που μπορούν να μας χαλαρώσουν και να καταπολεμήσουν το άγχος που μας διακατέχει. Διαβάστε παρακάτω τις 5 αγχολυτικές τροφές και...ηρεμήστε!
Ηλιόσποροι για να μην αγχωνόμαστε
Οι ηλιόσποροι περιέχουν παντοθενικό και βιταμίνη Β5. Όταν υπάρχει έλλειψη της βιταμίνης Β5έχει ως αποτέλεσμα να αντιδρούμε έντονα σε κάποιες στρεσογόνες καταστάσεις. Ακόμη και η έλλειψη βιταμίνης Β2 και Β6 μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση αφού πιθανή απουσία τους μπορεί να εκκρίνει περισσότερη αδρεναλίνη από το φυσιολογικό. Γενικά όταν υπάρχει έλλειψη βιταμινών του συμπλέγματος Β μπορεί να μας κάνει ευέξαπτους και να στρεσαριζόμαστε ευκολότερα. Εκτός από τους ηλιόσπορους ανάλογες ιδιότητες έχει και η μαγιά μπύρας.
Μπανάνα για...χαλάρωση
Η μπανάνα περιέχει μαγνήσιο αλλά και την«χαλαρωτική» ορμόνη μελατονίνη την οποία συνήθως ο οργανισμός πρέπει να συνθέσει από την τρυπτοφάνη που παίρνει από τις τροφές. Εκτός από τις μπανάνες πλούσιες τροφές σε μελατονίνη είναι τα τυριά και ο τόνος.
Τυρί για ηρεμία
Το τυρί και το μπρόκολο εκτός από πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά είναι καλές πηγές ασβεστίου. Σύμφωνα με έρευνες έχει αποδειχθεί ότι το ασβέστιο έχει ηρεμιστικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Εκτός από το μπρόκολο και τα γαλακτοκομικά μπορούν να μας προσφέρουν την ηρεμία που χρειαζόμαστε αφού και αυτά είναι πλούσια σε ασβέστιο.
Φακές για το νευρικό σύστημα και την κατάθλιψη
Οι φακές, όπως και οι ηλιόσποροι, είναι πλούσιες σε φολικό οξύ που ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η απουσία του μπορεί σύμφωνα με κάποιες έρευνες να οδηγήσει σεκατάθλιψη . Αν σας φαίνεται πολύ ζεστό πιάτο για την εποχή μπορείτε να τις απολαύσετε παγωμένες προσθέτοντας τες στη σαλάτα. Εκτός από τις φακές την ίδια ιδιότητα έχει και το σπανάκι.
Καρότα τα αγχολυτικά
Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη Α και καροτένια που είναι αντιοξειδωτικά και δρουν ως αγχολυτικά αλλά και τονωτικά. Τα οξειδωτικά στοιχεία δεν μας επιτρέπουν να… ηρεμήσουμε αφού μπλοκάρουν τα επίπεδα των ορμονών αλλά και των νευρομεταβιβαστών. Τα καρότα λοιπόν αλλά και το πορτοκάλι με τις αντιοξειδωτικές ουσίες τους «ξεδιαλύνουν» το τοπίο και μας ελαφρύνουν από το άγχος.
4. Δείτε αυτές τις ταινίες
Αφιερώστε 90 λεπτά την ημέρα απολαμβάνοντας μια ταινία και ξεπεράστε τα προβλήματα που σας απασχολούν
Η κινηματογραφοθεραπεία τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος με τους ψυχολόγους να την επιλέγουν για την αντιμετώπιση ψυχολογικών διαταραχών που ταλαιπωρούν πλήθος κόσμου.
Οι ταινίες που ακολουθούν μπορούν, σύμφωνα με τους εδικούς, να μεταδώσουν συγκεκριμένα μηνύματα. Δεν είναι μάλιστα απαραίτητο κάποια ταινία να ξεχωρίζει για την ποιότητα και την αισθητική της για να μπορέσει να μας βοηθήσει.
Για να νοιώσετε καλά απολαύστε τις παρακάτω ταινίες:
Σινεμά ο Παράδεισος
Κυρία Νταπφάιερ
4 γάμοι και μια κηδεία
Άντρες με τα όλα τους
Το κλουβί με τις τρελές
Καλημέρα Βιετνάμ
Πράσινες τηγανητές ντομάτες
Τραγουδώντας στη βροχή
πηγή:lifezone.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου