Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τι χρώμα θα έχει ο γάμος σας; 4 πρακτικοί τρόποι για να μην χαθείτε στην παλέτα.


Για το νυφικό σας το λευκό ίσως να ήταν η απόλυτη επιλογή. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για το διακοσμητικό κομμάτι του γάμου σας: προσκλήσεις, λουλούδια, τραπεζομάντηλα, κεριά… Εκεί θέλετε χρώμα. Αλλά ποιο; Χαλαρώστε και αρχίστε από νωρίς τους πειραματισμούς.

Θα σας έχει ξανασυμβεί σίγουρα σε όσες κάποια στιγμή αποφάσισαν να βάψουν έναν τοίχο. Δεν πιστεύατε στα ματιά σας πόσες αποχρώσεις υπάρχουν και πόσοι διαφορετικοί τόνοι κάθε απόχρωσης υπάρχουν. Το ίδιο θα αντιμετωπίσετε και στο γραφείο που θα τυπώσει τις προσκλήσεις σας, στις κορδέλες που θα διακοσμήσετε το χώρο της δεξίωσης κτλ. Και μην καθησυχάζεστε πιστεύοντας ότι είστε σίγουρες για το ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συμφωνήσει και το έτερον σας ήμισυ σε αυτό. Ξεκινήστε από νωρίς, λοιπόν, την επιχείρηση χρώμα με σύμβουλο 4 απλά βήματα.
   
1
Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. 
Αντιμετωπίστε κάθε βόλτα σας σαν μια μικρή έρευνα. Σημειώστε κάπου τα χρώματα που σας έκαναν εντύπωση. Ακόμη και περίεργους συνδυασμούς που μπορείτε να δείτε σε κάποια βιτρίνα, σε κάποια συσκευασία. Μην μένετε στα αυτονόητα. Αν κάτι σας τραβήξει την προσοχή, συγκρατείστε και την πιο μικρή λεπτομέρεια: μια λεπτή γραμμή, το υλικό του αντικειμένου… Δοκιμάστε να μπείτε σε ένα μαγαζί που σας αρέσει και να βάλετε δίπλα δίπλα αντικείμενα με χρώματα που σας αρέσουν για να διαπιστώσετε πως δείχνει η συνύπαρξη τους.      

2
Εργασία κατ΄οίκον. Πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να πάρετε τους δρόμους για να εμπνευστείτε. Κοιτάξτε λίγο πιο προσεκτικά το ίδιο σας το σπίτι. Ποιες αποχρώσεις κυριαρχούν στα έπιπλα, στα υφάσματα, ακόμη και στους πίνακες που έχετε επιλέξει. Ρίξτε κλεφτές ματιές και στην ντουλάπα σας. Θα διαπιστώσετε ότι κάποια χρώματα θα κυριαρχούν. Μην αποκλείετε τίποτα. Όλες οι αποχρώσεις και όλοι οι συνδυασμοί μπορούν να λειτουργήσουν σε γαμήλιο περιβάλλον. Λίγο φαντασία και τόλμη χρειάζεται.         

3
Ποιο είναι το θέμα μας; Τι ύφος θέλετε  να χαρακτηρίζει το γάμο σας; Θεατρικό, ρομαντικό, εναλλακτικό; Η επιλογή του χρώματος θα συμβάλει στη διαμόρφωση του και θα περάσει το μήνυμα στους καλεσμένου σας. Εξάλλου, είναι γνωστή η απήχηση που έχουν τα χρώματα στην ανθρώπινη ψυχολογία και το πόσο βασικό παράγοντα αποτελούν στη δημιουργία εικόνων. Ακόμη και αν αγαπάτε το ροζ αλλά θέλετε ο γάμος σας να παραπέμπει σε ροκ καταστάσεις μπορείτε να το εντάξετε συνδυάζοντας το, για παράδειγμα, με το μαύρο. Είπαμε, μην αποκλείετε τίποτα. Αξίζει να ανακαλύψετε πώς μπορούν οι αγαπημένες σας αποχρώσεις να συνυπάρξουν. Εξάλλου, δεν δίνεται εξετάσεις σκηνογραφίας. Δεν θα σας επιπλήξει κανείς αν κάτι ξεφεύγει από το concept. Αν ο αγαπημένος σας αγαπά το μαύρο, χρησιμοποιήστε το στις προσκλήσεις αλλά με μια γραμματοσειρά που παραπέμπει σε ερωτικά γράμματα του Καζανόβα.   

4
Έχει ο καιρός γυρίσματα. Είναι πάρα πολύ δεσμευτικό - και ξεπερασμένο - να σχεδιάζετε το χρωματικό concept του γάμου σας με βάση την εποχή που θα πραγματοποιηθεί: πράσινο για την άνοιξη, μπλε για το καλοκαίρι, καφέ για το φθινόπωρο και γκρι για το χειμώνα. Εκτός αν είναι της αρεσκείας σας και σας ευχαριστεί. Διαφορετικά, κανείς και τίποτα δεν σας εμποδίζει να επιλέξετε φούξια μέσα στο χειμώνα και μαύρο το δεκαπενταύγουστο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...