Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Χιλιάδες πτηνά θανατώνονται υπό το φόβο της γρίπης

Χιλιάδες πτηνά θανατώνονται υπό το φόβο της γρίπης


Παπάκια πωλούνται ως τροφή για φίδια ή ρίχνονται σε κλιβάνους

Χιλιάδες παπάκια ρίχνονται σε κλιβάνους ή πωλούνται ως ζωντανή τροφή για φίδια στην Κίνα, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση από ανθρώπους μετά το πρόσφατο ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών, εξαιτίας της οποίας 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα.

Οι πτηνοτρόφοι πωλούν μεγάλα φορτία με νεογέννητα παπάκια σε εκτροφείς φιδιών για λίγα σεντς, υπό το φόβο του θανατηφόρου ιού H7N9.

«Ή αυτό ή θα τα σκοτώσουμε με αέριο» είπε ένας πτηνοτρόφος, ενώ άλλοι αναγκάζονται να τα ρίξουν σε κλιβάνους και να αποτεφρώσουν χιλιάδες νέα μικρά.



Το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού έχει προσβάλει συνολικά 63 ανθρώπους στην Κίνα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η εξάπλωση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.



«Δεν είναι το καλύτερο τέλος για αυτά τα μικρά να γίνουν το γεύμα των φιδιών, όμως έτσι κι αλλιώς ο προορισμός τους ήταν να γίνουν τροφή» είπε ο αγρότης Shen Lin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...