Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Γιατί «πάτωσε» τo nano- αυτοκίνητο των 2.000 ευρώ. Ερχεται το Pixel!!

Γιατί «πάτωσε» τo nano- αυτοκίνητο των 2.000 ευρώ. Ερχεται το Pixel!!
Το πιο φτηνό αυτοκίνητο στον κόσμο ονομάζεται Tata Nano και παράγεται στην Ινδία από την Tata Motors, μια αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκευάζει από πολεμικά οχήματα μέχρι τζιπ. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πόλης που λανσαρίστηκε το 2008 με μεγάλες προσδοκίες και με την τιμή του να φτάνει σήμερα στα 2.000 ευρώ.
Θα περίμενε κανείς ότι το Tata Nano θα είχε κατακλύσει τους δρόμους της Ινδίας, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαν υπολογίσει οι δημιουργοί του. Το Tata Nano είναι κατά πολύ ακριβότερο συγκριτικά με τα μηχανάκια που κυκλοφορούν στη χώρα και τα οποία αποτελούν το δημοφιλέστερο τρόπο μετακίνησης στη χώρα.
tata-pixel-1

Επιπλέον διάφορα τεχνικά προβλήματα και δυσλειτουργίες, όπως ο θόρυβος που έκανε η μηχανή του, του έβγαλαν κακό όνομα. Η εταιρεία πάντως έκανε όλες τις απαραίτητες αλλαγές και το Tata Nano βρίσκεται πλέον στην αγορά με βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Ωστόσο ούτε αυτές οι αλλαγές αύξησαν τις πωλήσεις ιδιαίτερα, αφού πέρσι πουλήθηκαν στην Ινδία 74.527 οχήματα, έναντι των 250.000 που είχαν υπολογίσει οι κατασκευαστές του. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι δεν πούλησε επειδή είναι ένα πάρα πολύ φτηνό αυτοκίνητο.
tata-nano-2
Με τιμή λίγο πάνω από τα 2.000 ευρώ, οι καταναλωτές στην Ινδία δεν το αντιμετωπίζουν ως ένα αυτοκίνητο, αλλά ως «εναλλακτικό» σκούτερ. Για το λόγο αυτό η αυτοκινητοβιομηχανία επανεξετάζει τη στρατηγική της και θέλει να εισαγάγει ακριβότερα μοντέλα που βασίζονται στην Nano. Ετσι η Tata προτίθεται να προχωρήσει στην κατασκευή του Tata Pixel το οποίο θα βασίζεται εν μέρει στο Nano. Συγχρόνως όμως θα διαθέτει ντιζελοκινητήρα, αυτόματη μετάδοση, βελτιωμένη ποιότητας κατασκευής και χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...