Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ: Να μην κλείσει η Βουλή και να παραταθούν οι εργασίες της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ(σσ εδω ο κόσμος καίγεται...)

proanakritiki

Με τη θέση ότι εκκρεμεί η συγκέντρωση σημαντικών στοιχείων από την προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», προσέρχονται στην αποψινή συνεδρίαση της επιτροπής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής.


Το αίτημα για νέα παράταση των εργασιών της Προανακριτικής τέθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον οποίο επισκέφθηκαν σήμερα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι τρεις βουλευτές μέλη της προανακριτικής.
Οι βουλευτές έθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής και άλλα ζητήματα τα οποία, όπως τονίζουν, επιβάλλουν να μην λειτουργήσει η Βουλή με θερινά τμήματα και να μην διακοπεί η Ολομέλεια.
Όπως ειδικότερα ανέφεραν εκκρεμεί ο προσδιορισμός άμεσα συζήτησης της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσε στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Η προθεσμία που τίθεται για την έκδοση έκθεσης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκπνέει σήμερα και ως εκ τούτου, είτε αυτή εκδοθεί είτε όχι, πλέον η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει άμεσα να συζητηθεί, όπως τόνισαν οι βουλευτές.
Ενημέρωσαν, επίσης, τον κ. Μεϊμαράκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέτει, μέχρι την Τετάρτη, την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα της ΕΡΤ, για την οποία ζήτησαν να συζητηθεί και αυτή άμεσα στη Βουλή.
Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη από την κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα πρέπει να συζητηθεί μέσα στο 40ημερο που προβλέπει το Σύνταγμα και άρα η Ολομέλεια θα πρέπει να μείνει ανοιχτή.
Η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει μέσα στο επόμενο διάστημα να ζητήσει ακόμη τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις για τα οικονομικά θέματα, τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και για ζέοντα κοινωνικά προβλήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...