Πολύ ενδιαφέρον το παρακάτω άρθρο για όσους ενδιαφέρονται να αποθηκεύσουν τρόφιμα για το διάστημα 1 έτους.
Όλοι ετοιμάζονται για ...
την κρίση που έρχεται και δεν μιλάω για την οικονομική κρίση που έχει "χτυπήσει" την χώρα μας, αλλά για την παγκόσμια διατροφική κρίση που είναι στα πρόθυρα να ξεσπάσει.
Τί πρέπει νά αποθηκεύσετε στό κελλάρι σας;
Τό κελλάρι σας θά πρέπει νά αποτελείται άπό τρεις βασικές κατηγορίες τροφίμων: ξηρά τροφή, κονσερβαρισμένη τροφή, καί βοηθητικά τρόφιμα.
Γιά τά τρόφιμα σέ κονσέρβεςς, νά ακολουθείτε μονίμως τόν κανόνα Ότι Μπαίνει Πρώτο Βγαίνει Πρώτο, ώστε νά τά ανανεώνετε. Πάντα νά τοποθετείτε τις νεώτερες κονσέρβες στό πίσω μέρος τοϋ ραφιού, καί νά μετακινείτε τίς παλιότερες μπροστά. Νά τρώτε τά παλιότερα τρόφιμα πρώτα.
Είναι καλή ιδέα νά βάζετε ημερομηνία σέ κάθε αποθηκευμένο τρόφιμο. Έγώ χρησιμοποιώ έναν μαρκαδόρο μέ μύτη μέσου πάχους. 'Άν έχετε πολλές κονσέρβες νά σημαδέψετε, χρησιμοποιείτε μία σφραγίδα χρονολόγησης. Γιά νά είστε πάντα ενήμεροι, νά χρησιμοποιείτε ένα ημερολόγιο πολλαπλών ετών.
Πέρα άπό τά αντικείμενα πού αναφέρονται στό κεφάλαιο 2, νά μερικά ακόμα πράγματα πού θά χρειαστείτε στό κελλάρι σας:...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου