Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα από την Τετάρτη

Κρύο από τη Σκανδιναβία φτάνει την Τετάρτη στην Ελλάδα ρίχνοντας τη θερμοκρασία 6 με 8 βαθμούς και βάζοντας τη χώρα στην κατάψυξη.

Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα από την Τετάρτη
Το κύμα ψύχους θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο και θα είναι περισσότερο αισθητό εξαιτίας των θυελλωδών βοριάδων, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν τα 9 μποφόρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέγιστη θερμοκρασία από την Τετάρτη έως το Σάββατο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου σε καμία περιοχή της χώρας.
Προς το παρόν δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για τη σφοδρότητα των χιονοπτώσεων αυτής της εβδομάδας. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι θα χιονίσει στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και ίσως σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας με υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα. Είναι πιθανό να «ασπρίσουν» και οι κορυφές της Πάρνηθας και της Πεντέλης.
Μέτωπο
Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί ότι το δριμύ ψύχος «προέρχεται από ένα μέτωπο το οποίο επηρεάζει τη Δανία και θα φτάσει την Τετάρτη στη χώρα μας μέσω της ηπειρωτικής Ευρώπης. Το γεγονός ότι έρχεται από τα ηπειρωτικά και όχι από τη Μαύρη Θάλασσα σημαίνει ότι δεν είναι εμπλουτισμένο με υγρασία για να δώσει έντονα φαινόμενα. Απλά θα φέρει πολύ κρύο».
Αναλυτικότερα, η πτώση της θερμοκρασίας που θα αρχίσει να καταγράφεται από το βράδυ της Τρίτης θα γίνει αισθητή την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στα ανατολικά και νότια αναμένονται ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πιθανά χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Η μέγιστη θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο δεν θα ανέβει πάνω από τους 5 βαθμούς. Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένεται παγετός, ο οποίος τις πρωινές ώρες θα είναι έντονος.
Παρόμοιος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο. Στα ανατολικά και νότια υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχόπτωσης ή χιονόνερου. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι αίθριος.
Οι άνεμοι
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι με ένταση 7 μποφόρ, ενώ στα δυτικά θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 9 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα παραμείνει κολλημένο στους 5 βαθμούς Κελσίου.
Αυτό το κύμα κακοκαιρίας, πάντως, δείχνει να είναι και το τελευταίο για τις επόμενες ημέρες. Οπως λέει ο κ. Κολυδάς, «από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι θα είναι η τελευταία ψυχρή εισβολή για τις επόμενες 15 ημέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...