Ένα γλυκό μούδιασμα διατρέχει ολόκληρο το σώμα. Ανατριχίλα. Το θέλεις. Τ-Ω-Ρ-Α! Όχι. Για την ακρίβεια είναι πόθος! Ακατανίκητη ανάγκη να το νιώςεις στο στόμα σου να λιώνει, και εσύ να λιώνεις ακόμα πιο πολύ!
Η γιαγιά Σωσώ ως μετρ της κουζίνας και του μόττο ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μας εκμυστηρεύεται την τέλεια συνταγή για την πιο υγρή και λαχταριστή σοκολατόπιτα που υπάρχει σε ολόκληρο το σύμπαν. Αν μετά από αυτό το γλυκό, δεν σου κάνει πρόταση γάμου, παράτα τον και πήγαινε σε άλλον!
Η συγκεκριμένη συνταγή λέγεται “Βραστή Σοκολατόπιτα”. Γίνεται σε δύο φάσεις και είναι πολύ γρήγορη. Η μυρωδιά και μόνο καθώς ψήνεται είναι παραδεισένια. Οι λάτρεις της σοκολάτας θα εθιστούν, ενώ ακόμα κι αυτοί που δεν τους αρέσουν τα γλυκά θα υποκύψουν!
Υλικά
Στάδιο 1
1 πακέτο βούτυρο
3 κούπες ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
8 κουταλιές κακάο
- – -
Στάδιο 2
3 κούπες αλεύρι
5 αυγά
1 ½ φακελάκι baking powder
1 φακελάκι βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντο
- – -
Γαρνίρισμα
250 γραμμάρια ξύσμα σοκολάτας υγείας
Εκτέλεση
Στάδιο 1
Σε μια κατσαρόλα βάζεις όλα τα υλικά ώσπου αν γίνουν ένα πηκτό σιρόπι, και μόλις βράσουν κατεβάζεις από τη φωτιά να κρυώσει. Όταν κρυώσει κρατάς ένα ποτήρι. Το υπόλοιπο θα το χρησιμοποιήσεις στο στάδιο 2.
Στάδιο 2
Σε μια λεκανίτσα χτυπάς πρώτα τα αυγά με λίγη ζάχαρη να αφρατέψουν. Στην πορεία προσθέτεις τα υπόλοιπα στερεά υλικά εναλλάξ με τα σιρόπι που είναι στην κατσαρόλα.
Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί, τοποθετούμε το μίγμα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνεις για 35 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο σου. Μετά το εικοσάλεπτο μπορείς να κάνεις το τεστ με το μαχαίρι να δεις αν έχει ψηθεί. Αν ανοίξεις το φούρνο πιο πριν θα σου κάτσει.
Όταν το βγάλεις από το φούρνο, κόβεις σε μερίδες, πασπαλίζεις με το ξύσμα σοκολάτας και περιχύνεις με το σιρόπι που έχεις κρατήσει. Το μυστικό της γιαγιάς είναι ότι πάντα έκανε και κάνει εξτρά δόση σιροπιού για να γίνει ακόμα πιο γιάμμι! Οπότε, ακολούθησε το στάδιο 1 και μόλις είναι έτοιμο βύθισε τη σοκολατόπιτα στο σιρόπι αυτό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου