Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τι δεν πρέπει να πεις με τίποτα σε έναν τσακωμό;

Τι δεν πρέπει να πεις με τίποτα σε έναν τσακωμό;
Όσο αγαπημένο ζευγάρι κι αν είστε, σίγουρα κάποιες φορές συμβαίνει να διαφωνήσετε σε ένα ζήτημα με τον σύντροφό σας και να τσακωθείτε. Κατά τη διάρκεια ενός καυγά όμως, καλό είναι να αποφεύγονται κάποιες φράσεις που μπορεί να πληγώσουν τον άλλον, ακόμη και να «ψυχράνουν» τη μεταξύ σας σχέση.

Δείτε ποιες κουβέντες δεν πρέπει να... ξεστομίζετε, όταν τυχαίνει να μαλώσετε με το ταίρι σας.
«Θέλω να χωρίσουμε»
Όσο θυμωμένη και αν είστε με τον σύντροφό σας, μην του πείτε ότι θέλετε να χωρίσετε, γιατί η συγκεκριμένη φράση δεν είναι από αυτές που μπορείτε να πάρετε εύκολα πίσω -εκτός του ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ, όταν τα «πνεύματα» ηρεμήσουν, να πείσετε τον άλλον ότι δεν το εννοούσατε. Αν σας... ξεφύγει, ζητήστε αμέσως συγγνώμη και υποσχεθείτε ότι δεν θα το πείτε ποτέ ξανά, καθώς δεν είναι αυτό που πραγματικά επιθυμείτε.
«Θα δεις τι έχει να γίνει!»
Όταν απειλείτε τον άνδρα σας, κατά τη διάρκεια ενός καυγά, το μόνο που καταφέρνετε είναι να ρίξετε περισσότερο «λάδι στη φωτιά». Αν, για παράδειγμα, τον απειλήσετε ότι θα φύγετε από το σπίτι, μην εκπλαγείτε αν ο ίδιος σας ανοίξει την πόρτα και τότε η κατάσταση θα έχει ξεφύγει από τον έλεγχο -ποιος άλλωστε, μπορεί να ζει με τον μόνιμο φόβο των απειλών; Προτιμήστε να του εξηγήσετε τι είναι αυτό που σας ενοχλεί, χωρίς περιττές, απειλητικές κουβέντες.
«Εσύ φταις για όλα»
Μπορεί πράγματι να είχατε προτείνει κάτι σε σχέση, παραδείγματος χάριν, με ένα οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζετε, αλλά να επικράτησε τελικά η δική του γνώμη η οποία αποδείχθηκε λανθασμένη. Ο εκνευρισμός σας θα σας οδηγήσει στο να κατηγορήσετε μόνο εκείνον. Όμως, ούτε αυτός είναι χαρούμενος με την έκβαση των πραγμάτων, άρα τι κερδίζετε με τα «κατηγορώ»; Μην εκτοξεύετε λοιπόν, κατηγορίες και δείτε μαζί τι μπορείτε να κάνετε για να λύσετε το πρόβλημά σας, με ηρεμία και διάλογο.
«Ξέρεις τι λένε οι άλλοι για σένα;»
Προσπαθήστε να μην εμπλέκετε τρίτους στον τσακωμό σας. Μην κάνετε το λάθος να χρησιμοποιήσετε λόγια άλλων, όπως της μητέρας σας ή των φίλων σας, σχετικά με τον λόγο του τσακωμού σας. Και αυτό γιατί, φαίνεται σαν να χρειάζεστε τη γνώμη των άλλων για να ενισχύσετε τη δική σας θέση, ενώ στην ουσία αποδυναμώνετε τα δικά σας επιχειρήματα. Ακόμη, με τον τρόπο αυτό δημιουργείτε άσχημο κλίμα για την επόμενη φορά που ο σύντροφός σας θα συναντήσει τα άτομα στα οποία αναφερθήκατε.
«Τρόμαξες το παιδί με τις φωνές σου»
Όταν η λογομαχία σας φτάσει να επηρεάσει το μωρό ή το παιδί και εσείς σπεύσετε να κατηγορήσετε τον σύντροφό σας για την ανησυχία του, μπορεί να θεωρήσετε ότι το να του δημιουργήσετε ενοχές, θα σας χρίσει νικήτρια της «μάχης». Ωστόσο, σε έναν τσακωμό παίρνουν μέρος πάντα δύο, οπότε το να φωνάξει ο ένας περισσότερο από τον άλλον, δεν τον καθιστά τον «κακό» της υπόθεσης.
Αν, λοιπόν, το μωρό αρχίσει να κλαίει, ζητήστε ανακωχή, ηρεμήστε το και συνεχίστε τη συζήτηση αργότερα σε χαμηλότερους τόνους. Αν, βέβαια, το παιδί είναι μεγάλο, μην του πείτε ότι δεν διαφωνείτε, αφού αυτό ακριβώς κάνετε. Σταματήστε τον καυγά και εξηγήστε του ότι για λίγες στιγμές χάσατε την ψυχραιμία σας, αλλά ακόμα αγαπάτε ο ένας τον άλλον και ότι στο τέλος θα τα βρείτε, όπως συμβαίνει πάντα.


πηγή:athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...