Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στο 50% θα μετράνε οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ - Ποιες πρέπει να μαζεύουν οι φορολογούμενοι

Τα συρτάρια και οι βιβλιοθήκες στα σπίτια θα γεμίσουν και πάλι με αποδείξεις, αφού οι φορολογούμενοι θα κληθούν να μαζέψουν τον ίδιο αριθμό αποδείξεων προκειμένου να εξασφαλίσουν τη φοροέκπτωση των 2.100 ευρώ που θα ισχύει για όλους.
Έτσι κάθε μισθωτός ή συνταξιούχος και φέτος θα πρέπει να μαζέψει το 10% των εισοδημάτων του σε αποδείξεις, ενώ το ποσό που θα χρειάζεται προκύπτει εύκολα από τη διαίρεση των εισοδημάτων με το 10%.
Δηλαδή για παράδειγμα κάποιος που έχει εισόδημα 10.000 θα χρειαστεί αποδείξεις αξίας 1.000 ευρώ. Στην περίπτωση που κάποιος δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό που του αναλογεί θα του επιβληθεί φόρος ίσος με το 22% του ποσού που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει.
Κάθε απόδειξη υπολογίζεται στο σύνολο της αξίας της αρκεί να μην προέρχεται από super market ή πρατήριο καυσίμων και αυτό καθώς οι αποδείξεις αυτές μετρούν από φέτος στο 50% της αξίας τους.
Πληροφορίες: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...