Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

7 κόλπα των επιτυχημένων ατόμων… κατά του άγχους!

anapnoes.gr : fysiki drastiriotita kata tou agxous 7 κόλπα των επιτυχημένων ατόμων… κατά του άγχους!
Πείτε «αντίο» στο άγχος και ανοίξτε την πόρτα στη ψυχραιμία. Αυτή τη φιλοσοφία ακολουθούν οι επιτυχημένοι άνθρωποι ανά τον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα της “TalentSmart” σε πάνω από 1 εκατ. άτομα. Πάνω από το 90% αυτών των ανθρώπων έχουν «εκπαιδεύσει» το μυαλό τους, ώστε να παραμένουν ήρεμοι… ακόμα και όταν όλα έρχονται τα πάνω… κάτω! Μπορεί ο εγκέφαλος να είναι καλωδιωμένος με το άγχος, αλλά στην πράξη υπάρχουν τρόποι για να το κρατάμε σε υγιή επίπεδα.
«Το άγχος δεν αδειάζει το αύριο από τις λύπες του, αλλά αδειάζει το σήμερα από τη δύναμή του», είχε πει κάποτε ο Βρετανός ιεροκήρυκας Charles Haddon Spurgeon.
Έρευνα: Υπάρχει και «υγιές» στρες για τον εγκέφαλο
Νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της California αποκαλύπτει ότι το μέτριο άγχος (μικρής διάρκειας) οδηγεί τον εγκέφαλο προς την ανάπτυξη νέων κυττάρων που ευθύνονται για τη βελτίωση της μνήμης. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει μόνο όταν το άγχος σταματά μετά από λίγα λεπτά, καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα αποτελέσματα είναι «καταστροφικά». Πιο συγκεκριμένα, πειράματα πάνω σε αρουραίους αποκαλύπτουν ότι το υγιές στρες ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει ακόμα και από το Αλτσχάιμερ. Με άλλα λόγια, θεωρείται ως μια μικρή «έκρηξη» ενέργειας που ενεργοποιεί το νου…
«Το υγιές στρες κρατά σε εγρήγορση τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα αυτός να αποδίδει πιο αποτελεσματικά. Σε αντίθετη περίπτωση, βέβαια, αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο, κατάθλιψη και παχυσαρκία», δηλώνει η Elizabeth Kirby, επικεφαλής της έρευνας.
Διατηρήσετε τη ψυχραιμία σας… όπως οι επιτυχημένοι άνθρωποι!
Πάρτε το χρόνο σας και εκτιμήστε όσα έχετε
Απομακρυνθείτε λίγο από τη ρουτίνα και αναλογιστείτε για πόσα πράγματα είστε ευγνώμονες στη ζωή σας. Υγεία, αγάπη, φίλοι… Να είστε σίγουροι, ότι έτσι θα βελτιωθεί η διάθεσή σας, καθώς αυτόματα θα μειωθεί κατά 23% η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Davis στην Καλιφόρνια, όσοι σκέφτονται καθημερινά με ευγνωμοσύνη, βελτιώνουν τη διάθεση, τη σωματική ευεξία και την ενέργεια τους.
Αποφύγετε το σκεπτικό: «Τι θα συμβεί εάν…»
Η φράση «Τι θα συμβεί εάν…» είναι ικανή να ρίξει λάδι στη φωτιά και να απογειώσει το άγχος και τις ανησυχίες σας. Αφήστε στην άκρη τις υποθέσεις, καθώς τα πράγματα μπορούν να οδηγηθούν σε ένα εκατομμύριο διαφορετικές κατευθύνσεις! Άλλωστε, όσο περισσότερο ανησυχείτε για το «εάν…», τόσο λιγότερος χρόνος σας μένει για να ηρεμήσετε και να αναλάβετε δράση.
anapnoes.gr : 7 kolpa ton epituximenon atomon kata tou agxous 2 7 κόλπα των επιτυχημένων ατόμων… κατά του άγχους!
Θετικές σκέψεις: Η λύση απέναντι στο άγχος
Εάν θέλετε να «καταστρέψετε» το άγχος, βοηθήστε τον εγκέφαλό σας να σκεφτεί συνειδητά κάτι θετικό. Κάθεαισιόδοξη σκέψη θα στρέψει την προσοχή του μυαλού σας. Ακόμα και εάν έχετε «πλημμυριστεί» από αρνητικές σκέψεις, εντοπίστε μια θετική στιγμή των προηγούμενων 24ωρων… που δεν της δώσατε την κατάλληλη σημασία. Τις περισσότερες φορές, ο αρνητισμός προέρχεται μόνο από τις σκέψεις και όχι από τα πραγματικά γεγονότα. Γι’ αυτό, δοκιμάστε να γράψετε τις σκέψεις σας σε ένα χαρτί και να δείτε κατάματα την αλήθεια.
«Αποσυνδεθείτε» για λίγο από την τεχνολογία
Πατήστε το κουμπί του “offline” στο Facebook, κλείστε το email και απενεργοποιήστε το κινητό, ώστε να απομακρυνθείτε για λίγο από μια σταθερή πηγή άγχους. Αυτό αποδεικνύουν οι μελέτες που αναφέρουν ότι η τεχνολογία και η συνεχής επικοινωνία σας στερούν την απόλαυση της ζωής και οδηγούν τη σκέψη προς το άγχος. Τουλάχιστον, το Σαββατοκύριακο βγείτε για καφέ, αφήστε το laptop έξω από την κρεβατοκάμαρα και χαλαρώστε.
Κάντε ένα διάλειμμα από την καφεΐνη
Η καφεΐνη απελευθερώνει την αδρεναλίνη στο σώμα, μια ουσία που σας αναγκάζει να σηκωθείτε και να «παλέψετε» με μια απειλή. Έτσι, ενεργοποιείται ένας μηχανισμός που αρνείται τη λογική σκέψη και προκαλεί τους ταχύτερους ρυθμούς.«Πολλοί όταν αισθάνονται αγχωμένοι, κάνουν ένα διάλειμμα από τη δουλειά και κατευθύνονται προς τα Starbucks για να αγοράσουν καφέ. Αυτό, όμως, τους κατευθύνει προς το επιπρόσθετο άγχος», υποστηρίζει ο δρ. Μπλάτνερ, συγγραφέας του βιβλίου “The Flexitarian Diet”.
Κοιμηθείτε τις «σωστές» βραδινές ώρες
Ο ύπνος επαναφορτίζει το μυαλό και βάζει μια «τάξη» στις πληροφορίες της ημέρας, αποθηκεύοντας ή απορρίπτοντας διάφορες αναμνήσεις. Έτσι, λοιπόν, όταν κοιμάστε μόνο τέσσερις ώρες το βράδυ, μειώνετε τον αυτοέλεγχο, την προσοχή και τη μνήμη σας. Άλλωστε, η έλλειψη ύπνου αυξάνει από μόνη της τα επίπεδα της ορμόνης του στρες…
Πάρτε βαθιές αναπνοές για να συγκεντρωθείτε
Ο πιο άμεσος τρόπος για να χαλαρώσετε, είναι να πάρετε μια βαθιά αναπνοή. Κλείστε την πόρτα, απομακρυνθείτε από τους περισπασμούς, καθίσετε σε μια καρέκλα και αναπνεύστε. Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας, καθώς έτσι θα εμποδίσετε το μυαλό σας να «περιπλανηθεί» ανάμεσα στις αγχώδεις σκέψεις. Σημαντικό είναι να κάνετε 20 εισπνοές και εκπνοές και στη συνέχεια, να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή. Θα εκπλαγείτε από το πόσο ήρεμοι θα νιώθετε μετά από 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...