ΣυνταγέςΠατάτες ογκρατέν με κεφαλογραβιέρα και κασέρι
Υλικά
- πατάτες: 7 - 8 κομμένες σε ροδέλες
- κεφαλογραβιέρα: 400 γρ. τριμμένη
- κασέρι: 200 γρ. τριμμένο
- κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
- βούτυρο: 90 γρ.
- σκόρδο: 1 σκελίδα, κομμένη στη μέση
- κρέμα γάλακτος 30%: 300ml
- γάλα: 200ml
- αυγά: 3
- μουστάρδα: 1 κουταλιά της σούπας
- αλάτι: όσο θέλετε
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε τα 2/3 από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4’ - 5’, αναποδογυρίζοντας τις πατάτες με ξύλινη σπάτουλα -προσεκτικά, για να μη χαλάσει το σχήμα τους.
- Απλώνετε το μισό από το σοταρισμένο μείγμα σε ταψάκι που έχετε πρώτα τρίψει με το σκόρδο και κατόπιν βουτυρώσει. Σκορπίζετε την κεφαλογραβιέρα και αλατοπίπερο και ανακατεύετε ελαφρά. Απλώνετε μια δεύτερη στρώση πατάτες και σκορπίζετε από πάνω το κασέρι.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τα αυγά και τη μουστάρδα και περιχύνετε το φαγητό. Σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνετε στο φούρνο στους 200 °C για 50’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου