Υλικά για 4-5 άτομα
Για τα γιουβαρλάκια
Για τα γιουβαρλάκια
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- 2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 λίτρο νερό
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ρύζι γλασέ
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό μαζί με λίγο αλάτι. Μόλις βράσει, προσθέτουμε τις 3 κ.σ. ρύζι, τη δάφνη και τα γιουβαρλάκια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.
- Τα γιουβαρλάκια είναι πολύ πιο νόστιμα αυγοκομμένα: Χτυπάμε σε ένα μπολ 2 αυγά, προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι και 1 κ.σ. άνηθο και σιγά-σιγά 2-3 κ.σ. από το ζωμό της κατσαρόλας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγολέμονο και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού.
- Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, μέσα στο νερό ρίχνουμε 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες, 1 κλωναράκι σέλινου, 2 καρότα σε ροδέλες και 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου