Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ποιές είναι οι ασκήσεις που χαρίζουν ευλυγισία, επιθυμία και διάρκεια στο σέξ;

gym3Του: Νίκου Σταμπουλτζή, Γυμναστή
Αν αναλογιστεί κανείς πόσο άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η σεξουαλική πράξη με τη φυσική άσκηση είναι προφανές ότι η βελτίωση της δεύτερης μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στη σεξουαλική ζωή. Σκεφτείτε κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης την αύξηση των καρδιακών παλμών, τις έντονες αναπνοές και τους μυς που ενεργοποιούνται. Εξάλλου, το ίδιο το σεξ είναι μία μορφή άσκησης. Ακολουθούν πρακτικές εφαρμογές της γυμναστικής που θα απογειώσουν τη σεξουαλική σας ζωή!
Αερόβια προπόνηση
gym(Γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο, κολύμβηση, ποδηλασία)
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Harvard μελέτησαν 22.086 άντρες μεταξύ 45 και 70 ετών, οι οποίοι απαντούσαν κατά περιόδους σε ερωτήσεις υγείας για 14 χρόνια. Διαπιστώθηκε πως αυτοί που έτρεχαν 2,5 ώρες την εβδομάδα είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία.
Σε μία άλλη έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας 35 γυναίκες κλήθηκαν να παρακολουθήσουν μία ερωτική ταινία. Πριν από την ταινία είχαν ποδηλατήσει για 20 λεπτά. Βρέθηκε πως υπήρξε αυξημένη ροή αίματος στον κόλπο τους της τάξης του 169 %, όταν προηγήθηκε η αερόβια δοκιμασία.
Για τα οφέλη της κολύμβησης στη σεξουαλική ζωή έχει αναφερθεί μία έρευνα του Harvard. Μελετήθηκε η σεξουαλική ζωή 160 αντρών και γυναικών κολυμβητών στην ηλικία των 40 και 60 χρόνων, και βρέθηκε θετική συσχέτιση στη συχνότητα και τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Επίσης, κολυμβητές στα 60 τους χρόνια είχαν συγκρίσιμη ερωτική ζωή με άτομα φυσιολογικού πληθυσμού ηλικίας 40 ετών (Krucoff & Krucoff, 2000).
3 φορές την εβδομάδα αερόβια άσκηση για 20-30 λεπτά με 70-75% των καρδιακών παλμών μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην ένταση και τη διάρκεια του οργασμού και στα δύο φύλα. Πώς γίνεται αυτό; Με την αερόβια προπόνηση οι αρτηρίες γίνονται πιο υγιείς (συμπεριλαμβανομένων και των αρτηριών κοντά στα γεννητικά όργανα) με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ροή του αίματος.
Προπόνηση με βάρη
gym2Η προπόνηση με βάρη προκαλεί στον οργανισμό έκκριση τεστοστερόνης, η οποία είναι υπεύθυνη για τη σεξουαλική επιθυμία τόσο των αντρών, όσο και των γυναικών. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Baylor εντόπισε πως τα επίπεδα τεστοστερόνης των αντρών ήταν υψηλότερα από το φυσιολογικό, έως και 48 ώρες μετά από την εν λόγω προπόνηση. Επιπλέον, οι υψηλές τιμές τεστοστερόνης απελευθερώνουν χημικά στοιχεία όπως οι ενδορφίνες, οι οποίες σχετίζονται με τη χαρά και την καταπολέμηση του πόνου.
Σχεδιάστε ένα κυκλικό πρόγραμμα με βάρη για όλο το σώμα, διάρκειας 45 λεπτών με 10-12 επαναλήψεις η άσκηση. Πραγματοποιήστε 4-5 σετ για τις μεγάλες μυϊκές ομάδες όπως στήθος, πλάτη και πόδια και 2-3 σετ για τις μικρές μυϊκές ομάδες όπως χέρια και ώμοι. To διάλειμμα ανάμεσα στις ασκήσεις κυμαίνεται από 45 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό.
Γιόγκα
Μία καλή σεξουαλική ζωή είναι απαλλαγμένη από άγχος. Εκεί ακριβώς έρχεται η γιόγκα να σας βοηθήσει με τεχνικές χαλάρωσης, ασκήσεις αναπνοής και ελέγχου των μυών. Παράλληλα, ένα ακόμα εφόδιο που σας προσφέρει είναι η ευλυγισία διευρύνοντας την επιλογή για πειραματισμό στο σεξ. Για παράδειγμα, αν έχετε σφιχτούς μυς στη λεκάνη ή στα πόδια ενδέχεται να αισθάνεστε άβολα σε πολλές στάσεις χάνοντας την ευχαρίστηση.
4 στάσεις γιόγκα που θα αναβαθμίσουν τη σεξουαλική σας ζωή
sex1
1. Η στάση χαρούμενο μωρό (Happy baby pose).
Η συγκεκριμένη στάση συμβάλλει στην ευλυγισία των γλουτών, στην ενδυνάμωση και κατ’ επέκταση στο «άνοιγμα» των προσαγωγών. Κρατήστε για 5 αναπνοές. Επαναλάβετε 5 φορές.
Είδη άσκησης: Για ευλυγισία, επιθυμία και διάρκεια στο σεξ
sex2
2. Η στάση ανάποδος σκύλος (Downward facing dog).
Από τις πιο συνηθισμένες στάσεις στη γιόγκα. Η ευλυγισία στη λεκάνη πρόκειται να σας βοηθήσει σε παραλλαγές κλασικών στάσεων του σεξ. Εκτελέστε την για 1 λεπτό. Επαναλάβετε 3 φορές.
Είδη άσκησης: Για ευλυγισία, επιθυμία και διάρκεια στο σεξ
sex3
3. Η στάση ξαπλωμένο ανάποδο περιστέρι (Reclining Pigeon).
Χαλαρώνει τους γοφούς και σας απαλλάσσει από πόνους στη μέση. Εκτελέστε αυτή τη στάση για τουλάχιστον 1 λεπτό στο κάθε πόδι.
Είδη άσκησης: Για ευλυγισία, επιθυμία και διάρκεια στο σεξ
sex4
4. Η στάση Reclining Goddess Pose.
Προσφέρει ευλυγισία στους προσαγωγούς με αποτέλεσμα την επίτευξη μεγαλύτερης κινητικότητας της λεκάνης. Εκτελέστε αυτή τη στάση για 1 λεπτό. Επαναλάβετε 3 φορές.
Πηγή: flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...