Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ποιό είναι το αγαπημένο μας χρώμα και τι σημαίνει;

color
Πώς είμαστε εμείς μέσα στα χρώματά μας;
Έχουμε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο, δυναμικό μείγμα των χρωμάτων γύρω μας που καλούν την ψυχή μας… χρώματα που αντηχούν με το πνεύμα μας, στα οποία μπορούμε να απαντήσουμε με συναισθήματα, εικόνες, πεποιθήσεις και παρορμήσεις. Έχετε αναρωτηθεί πως είμαστε εμείς μέσα στα χρώματά μας; Επιλέγουμε το αγαπημένο μας και εγώ θα σας πω για το χρώμα σας…
Ας παίξουμε για μια στιγμή, εντάξει;
Ποσό ΜΠΛΕ αισθανόμαστε; Μήπως αισθανόμαστε ένα είδος ζέστης; Κρύο;
Ωωωωω… Βάζω στοίχημα σκέφτεστε: «Είναι τρελή! Υπάρχουν τόσα είδη μπλε! Ποιο μπλε είναι αυτό που λες;». Εκείνη τη στιγμή όμως που θα το σκεφτούμε καλύτερα, είμαστε συντονισμένοι στην ζωντάνια του μπλε. Ένα χρώμα που μπορεί να αισθανόμαστε υπέροχα ή στενοχωρημένα. Τολμηρά…ή ήρεμα…Ίσως λοιπόν ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στα χρώματά μας… Και την σχέση μας μαζί τους!
color1
Η έννοια του χρώματος ΚΙΤΡΙΝΟΥ
Είναι εκθαμβωτικό! Ναι, φωτεινό! Μπορεί φυσικά να συλλάβει την προσοχή των άλλων!
Σχεδόν σε κάθε πολιτισμό το κίτρινο, αντιπροσωπεύει τη χαρά, την ευτυχία, τον ήλιο, την άνοιξη και την ζεστασιά. Είναι επίσης το κύριο χρώμα της αισιοδοξίας, της φώτισης και της δημιουργικότητας. Αν το προτιμάτε, αυτά τα χαρακτηριστικά αντηχούν όχι μόνο στην ψυχή μας, αλλά εκρήγνυνται μέσα την προσωπικότητά μας!
Αυτό συμβαίνει επειδή το κίτρινο είναι το χρώμα που είναι πιο κοντά στο φως του Πνεύματος. Εμείς οι άνθρωποι ενστικτωδώς γνωρίζουμε με κάποιο τρόπο ότι αν θέλουμε να στείλουμε ένας ζωτικής σημασίας μήνυμα, το κίτρινο είναι το πιο άμεσο χρώμα για να επικοινωνήσουμε και να κάνουμε τους ανθρώπους να ανταποκριθούν.
Τέλος, το κίτρινο είναι το χρώμα του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος. Ενθαρρύνει την χρήσης της ενέργειάς μας να αφομοιώσουμε την ποικιλίας της ζωής και να φτάσουμε τους στόχους μας!
Η έννοια του χρώματος ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Είναι πηγή έμπνευσης! Αντηχεί την ελπίδα, την αναγέννηση και την ανάπτυξη! Μπορούμε να συνδέσουμε τους άλλους με τις ρίζες τους!
Γόνιμο.. ζωντανό.. ζεστό.. δροσερό… πράσινο. Φυτά και χόρτα φυσικά, μας υπενθυμίζουν το γεγονός ότι το καινούργιο είναι πάντα έτοιμο να φυτρώσει, δίνοντάς μας ελπίδα.
Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, το πράσινο ήταν το χρώμα της «καλής Τύχης» και επιλέγοντάς το έχουμε ένα καλό γούρι στην καρδιά μας. Μας βοηθά να απελευθερωθούμε από τους πόνους και τα τραύματα του παρελθόντος και να επιτρέψουμε την ανάπτυξή μας. Βάζοντας τις πράσινες ρίζες μας στις μεγαλύτερες Αλήθειες, μας βοηθά να προχωρήσουμε προς τα εμπρός για την αναγέννηση!
Επίσης, η καρδιά και η ψυχή μας είναι εμπνευσμένα από μια μεγαλύτερη συνείδηση με το πράσινο στο τσάκρα της καρδιάς. Όταν οι άλλοι δεν βλέπουν την μεγάλη εικόνα, θα συρόμαστε σε αυτή την ευαισθητοποίηση, ακόμα και ασυνείδητα!
Η έννοια του χρώματος ΜΠΛΕ
Είμαστε αληθινοί! Ναι, συντονιζόμαστε με την ακεραιότητα και την τιμιότητα!
Είναι συνδεδεμένο τόσο με τον ουρανό, όσο και τα νερά της φύσης (ωκεανούς, λίμνες, ποτάμια, ρέματα, βροχή). Όλα είναι πολύ αληθινά στις αποστολές τους! Το νερό χρησιμεύει για να αποκαλύψει τα στρώματα του σωρού και τα «πράγματα» που κρύβουν την αλήθεια, δίνοντάς τους την πραγματική ύπαρξή τους, ξεπλένοντας τα πάντα πάνω τους. Το μπλε του νερού δίνει φωνή σε διαφορετικά πλάσματα, βράχια και πανίδα!
Το μπλε έχει τις πιο πολύπλοκες και αντιφατικές σημασίες από κάθε άλλο χρώμα. Όπως κι εμείς που το επιλέγουμε! Η πολυπλοκότητα του μπλε απεικονίζεται από την ποικιλία των αποχρώσεών του…
Το απαλό γαλάζιο του ουρανού είναι για τους πιο πνευματικούς και αιθέριους. Το άπειρο, την ειρήνη και την ηρεμία – όλα χαρακτηριστικά των ουρανών.
Το μπλε της θάλασσας αντιπροσωπεύει την δροσιά και τη δύναμη της ειλικρίνειας, την καθαριότητα και την αξιοπιστία. Μας μιλά για τη σοβαρότητα και τη δέσμευση για στενή επικοινωνία με τους άλλους.
Τέλος το σκούρο μπλε, χαρακτηρίζει την αξιοπρέπεια της πραγματικής εξουσίας και ηγεσίας, που κερδίζει κάποιος από τη νοημοσύνη και την εμπιστοσύνη. Ας σκεφτούμε χαρακτηριστικά τις βαθύτερες λίμνες και ωκεανούς που υποστηρίζουν ατελείωτες ποικιλίες ζωής!
color2
Η έννοια του χρώματος ΡΟΖ
Είμαστε αγνοί! Συντονιζόμαστε με την ακεραιότητα και το πάθος!
Επιλέγοντας το ροζ ως χρώμα μας βάζει στην θέση να απαντήσουμε με το συναίσθημα απέναντι στη ζωή. Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε επίσης την οπτική «δεν με νοιάζει» για τη ζωή και το θάνατο, ενώ είναι μια υγιής δέσμευση για την ευημερία… Και η ευημερία μπορεί να περιλαμβάνει την ανάπτυξη από την απώλεια θέσεων εργασίας, την εκμάθηση από τη λήψη μιας ακραίας πολιτικής στάσης ή την εκπαίδευση της επιτυχίας.
Βλέπετε, το χρώμα ροζ, μας παίρνει μέσα από το χάος της ζωής, από περισπασμούς, καταστροφές και αναταραχές, δεσμεύοντάς μας να ηρεμήσουμε, να αποδεχτούμε και να χαλαρώσουμε. Ναι, θα τα επιδιώξουμε αυτά στη ζωή και το ροζ μας βοηθά με το κυνήγι! Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα ροζ, τόσο πιο ζωντανή και γεμάτη τόλμη η τριβή, για την υγεία και την ηρεμία. Όσο πιο ανοιχτό το χρώμα ροζ, τόσο πιο γαλήνιες και ομαλές οι δονήσεις για την γαλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...