Συστατικά
1 ζαχαρούχο γάλα,- 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
- 3 κουταλιές γλυκού νέσκαφε
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη,
- 400 γραμμάρια σαβαγιάρ,
- 2 κουτιά κομπόστα βερίκοκα στραγγισμένα,
- 15-20 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και και καβουρντισμένα με λίγο βούτυρο και σπασμένα
.
Οδηγίες
- Χτυπάμε την μόρφατ, το ζαχαρούχο, την ζάχαρη και το νέσκαφε στο μίξερ και το βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες.
- Σε φόρμα με τσέρκι στρώνουμε στην σειρά σαβαγιάρ μουσκεμένα ελαφρά στο σιρόπι της κομπόστας. Στρώνουμε το 1/3 της κρέμας και στην συνέχεια τα βερίκοκα κομμένα στα 2. Ξαναστρώνουμε μπισκότα μουσκεμένα στο κομποστόζουμο , κρέμα (το άλλο 1/3) και στην συνέχεια βερίκοκα , πάλι τα τελευταία μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 3 ώρες. Μετά το κατεβάζουμε στην συντήρηση. Αφαιρούμε το τσέρκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου