Συστατικά
- 1 κούπα κριθαράκι
- 2 ποτήρια νερό
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσο
- 2 φύλλα δάφνης
- λίγα ντοματίνια
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 1 ντομάτα κονκασέ
- Ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos
Νηστίσιμο και νόστιμο κριθαράκι.. .. το ταχίνι του δίνει νοστιμιά και προσδίδει ακόμα περισσότερο στο πιάτο
- Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τα ντοματίνια.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι, την ντομάτα, το νερό και τα μυρωδικά και στο τέλος το ταχίνι.
- Μόλις πάρει βράση βάζουμε σε πυρέξ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο
Tip
Καβουρδίστε καλά το κριθαράκι... γίνεται πεντανόστιμο έτσι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου